O zaman markette haksız fiyat olduğunu düşündüğümüz herşeyi çalmalı mıyız?
Tepki olarak ne yapmamız lazım.
Satin almamak. Oyun oynamak bir temel ihtiyac değildir.
Oyun yapmak ile çikolata yapmak aynı şeydir.
İkisi de çalışan çalıştırır ve karşılığında çıkan ürün için bir fiyat biçer.
Sen o ürünün fiyatını beğenmiyorsan almazsın bu kadar.
Zaten yapan firma da azıcık IQ varsa üründe fiyat kırar.
Torrentin, bedava gibi görünmesinin en büyük sebebi cezası olmamasıdır.
Almanya veya Amerika'da torrent indirdiğiniz zaman evinize büyük cezalar gelir.
Aynı marketten bir ürün caldiginiz zaman uygulandığı gibi.
Bu konuda hiçbir etik karmaşa yok benim gözümde.
Oyunu torrentten indirmekle marketten çikolata çalmanın hiçbir farkı yoktur.
Ek olarak forza konusunda yorumuna kesin katılmıyorum.
Forza 6 serinin en güzel oyunu olmuş.
Ama forza hiçbir zaman ben NFS olacağımı vadetmedi kimseye. İnsanlar kafasında şehir yarışı ve hikaye kurdu istedikleri gibi olmayınca laf ettiler.
Forza dediğimi seri dağ taş dere tepe oyunudur.
Forza 5 konusunda katılıyorum bomboş yollar vardı. Ama 6'da dağ yollarında gezmek çok zevkli.
Ama yarışlar yine zevksiz çünkü off-road kafasında oyun.
Pist yarışı isteyen varsa grand tourismo 7 oynamalı.
ama en azından marketten aldığımız ürünler bizim olmuş oluyor ürün sahibinin kalkıp parasını ödediğimiz şeyi bizim elimizden kafasına göre alma gibi bi hakkıda yok steam gibi yerlerden oyun aldığın zaman sadece lisansını satın almış oluyosun
ama en azından marketten aldığımız ürünler bizim olmuş oluyor ürün sahibinin kalkıp parasını ödediğimiz şeyi bizim elimizden kafasına göre alma gibi bi hakkıda yok steam gibi yerlerden oyun aldığın zaman sadece lisansını satın almış oluyosun
Marketten aldığınız ürünle o bir değil. Teknik olarak oyun senin oluyor. Napsın adam sana fiziksel olarak oyun karakteri ilemi gelsin. O oyunuda insanlar çay simit parasına yapmıyor. Çok yüksek paralar ile yatırım yapılıyor. Burada bir ticaret var. PS sektörü olmasa PC sektörü olsa sadece 5. yılda daha kaliteli oyun çıkarmazlar, zarardan dolayı. Sonrada yeni oyun artık niye çıkmıyor diye ağlanmaya başlar. Crack yerine normal satın alan kişiler olmasa, kaliteli oyun oynayamazsın. Pastaneden poğaça almıyorsun yani, oyun alıyorsun. Teslim yöntemi tabii ki farklı olacak.
Açıkçası hocam ben bunu bahane ve vicdan rahatlatma olarak görüyorum.
Böyle örnekler çok çok az.
Ve genelde böyle oyunlar artık kitlesi gerçekten çok azalmis 15-20 yıllık niş oyunlar.
Ha öyle bile olsa bu yine yapılani doğru çıkarmaz.
Aynısını telefon şirketleri zaten yapıyor.
Aldığın telefon zamanla eskiyor ve market desteği bitiyor.
Yok güncelleme gelmiyor yok wp gibi hiçbir uygulama destek vermiyor.
O zaman şey mi demeyelim. 15 yıl sonra bu telefon çöp olacak bu sebeple gidip bedava almam lazım.
Çünkü bize 15 yıl sonra bir işe yaramayan cihazlar satıyorlar.
Ve genelde böyle oyunlar artık kitlesi gerçekten çok az azalmis 15-20 yıllık niş oyunlar.
O zaman şey mi demeyelim. 15 yıl sonra bu telefon çok olacak bu sebeple gidip bedava alman lazım.
Marketten aldığınız ürünle o bir değil. Teknik olarak oyun senin oluyor. Napsın adam sana fiziksel olarak oyun karakteri ilemi gelsin. O oyunuda insanlar çay simit parasına yapmıyor. Çok yüksek paralar ile yatırım yapılıyor. Burada bir ticaret var. PS sektörü olmasa PC sektörü olsa sadece 5. yılda daha kaliteli oyun çıkarmazlar, zarardan dolayı. Sonrada yeni oyun artık niye çıkmıyor diye ağlanmaya başlar. Crack yerine normal satın alan kişiler olmasa, kaliteli oyun
Oyun firmaları senin o okumadan geçtiğin EULA larda sana neler imzalatıyor her türlü kişisel verini alıyorlar istediği zaman oyuna erişimi kesebiliyor çünkü sana oyunu satmıyor sadece bir lisans satıyor MENA fiyatlandırmasına bakarsan zaten oyun firmalarının ne kadar aç gözlü olduğunu görürsün adamlar sırf gelİri yüksek diye 2 kat fiyat ödüyorlar 70-80 dolara oyun oynama lisansı satıyorlar ve komik tarafı bu paranın çoğu şirkete kalıyor emeği geçen adama zaten alacağı parayı alıyor o yüzden etik dersi vermeye asgari ücretli insanlardan değil milyon dolarlık şirketlerden başlayın
Ve genelde böyle oyunlar artık kitlesi gerçekten çok azalmis 15-20 yıllık niş oyunlar.
O zaman şey mi demeyelim. 15 yıl sonra bu telefon çöp olacak bu sebeple gidip bedava almam lazım.
Oyun firmaları senin o okumadan geçtiğin EULA larda sana neler imzalatıyor her türlü kişisel verini alıyorlar istediği zaman oyuna erişimi kesebiliyor çünkü sana oyunu satmıyor sadece bir lisans satıyor MENA fiyatlandırmasına bakarsan zaten oyun firmalarının ne kadar aç gözlü olduğunu görürsün adamlar sırf gelİri yüksek diye 2 kat fiyat ödüyorlar 70-80 dolara oyun oynama lisansı satıyorlar ve komik tarafı bu paranın çoğu şirkete kalıyor emeği geçen adama zaten alacağı parayı alıyor o yüzden etik dersi vermeye asgari ücretli insanlardan değil milyon dolarlık şirketlerden başlayın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tüh ya 21 trilyon dolarlık sonynin oyununu yozgatlı Mehmet crackli indirmiş gerçekten ahlaken çok yanlış
Hala aynı şeyleri tartışıyoruz.
Firma özel fiyatlandırma yapmak zorunda değil.
Hiçbir firma yapıyor mu oyunlar hariç?
Belki Samsung.
Apple hatta üstten hesaplıyor kuru genelde.
Oyun firması oyunu yaparken dolar harcıyor.
Her firma dolar harcıyor değil mi?
Almanya'da 1 Euro olan Milka burada da 50-60₺.
O zaman Yozgatlı Mehmette Milka zaten koca şirket özel fiyatta uygulamamis diye bundan sonra her markete gittiğinde çalsın.
Ne de olsa koskoca firma. Ona batar mi Yozgatlı Mehmet'in çaldığı çikolatalar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tüh ya 21 trilyon dolarlık sonynin oyununu yozgatlı Mehmet crackli indirmiş gerçekten ahlaken çok yanlış
Doğru tektir, eğilip bükülmez. İnsanın nefsi tehlikelidir, sen gidipte bir şeylerdeki kusuru en ufak ayrıntısına kadar ararsan, dolandırıcılığada kılıf bulursun. Hırsızlığada kılıf bulursun. Aklına gelen her suçada kılıf bulursun. İnsanın olduğu yerde zaten bir kusur vardır, insan kendinden mesuldur. Etik dersi verilmiyor, ama Türkçe dersi istersen birşeyler ayarlarız çünkü yazdığımı okumamışsın, okuduysan bile anlamamışsın. Yazdığımda hiçbir etik dersi yok. Tekrar okumanı tavsiye ederim.
Doğru tektir, eğilip bükülmez. Sen gidipte bir şeylerdeki kusuru en ufak ayrıntısına kadar ararsan, dolandırıcılığada kılıf bulursun. Hırsızlığada kılıf bulursun. Aklına gelen her suçada kılıf bulursun. İnsanın olduğu yerde zaten bir kusur vardır, insan kendinden mesuldur. İnsanın nefsi tehlikelidir. Etik dersi verilmiyor, ama Türkçe dersi istersen vericek birini yönlendirebilirim çünkü yazdığımı okumamışsın, okuduysan bile anlamamışsın. Yazdığımda etik dersi yok.
hocam şahsen tüm oyunları satın alır oynarım ancak şöyle bir detay var crack indiren adam o oyunu alabilse zatwn satın alır diye düşünüyorum yani oyunlar çok pahalıysa bu biz oyuncuların suçu değil sonuçta insanlarda bir noktada o pahalı alamadığı bütçe ayıramadığı oyunları deneyimlemek istiyor dolayısıyla crack indirmenin bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum tamamen tercih meselesi
hocam şahsen tüm oyunları satın alır oynarım ancak şöyle bir detay var crack indiren adam o oyunu alabilse zatwn satın alır diye düşünüyorum yani oyunlar çok pahalıysa bu biz oyuncuların suçu değil sonuçta insanlarda bir noktada o pahalı alamadığı bütçe ayıramadığı oyunları deneyimlemek istiyor dolayısıyla crack indirmenin bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum tamamen tercih meselesi
madem crack oyun indirmeyi bu kadar sert eleştiriyordun o halde internetten dizi filmde izlemiyeceksin burada ben internetten dizi yada film izlemedim diyen var mı sanmam neresinden baksan aynı şey yani
Oyunu crack'leyen çalmış oluyor. Siz de hırsızdan alış veriş yapmış oluyorsunuz. Sizin bilgisayarınız çalınsa, ve ben de onu bilerek veya bilmeyerek satın almış olsam ve yakalansam, iade etmek zorundayım. Paramı da hırsızdan geri istemeliyim. Hukuk böyle işliyor. Ama gerçek hayatta ya hırsız yakalanamıyor, ya da satın alan kişiler tesbit edilemiyor. Haram bir şekilde herkese bulaşıyor. Dikkat etmek gerekiyor.
Oyunu crack'leyen çalmış oluyor. Siz de hırsızdan alış veriş yapmış oluyorsunuz. Sizin bilgisayarınız çalınsa, ve ben de onu bilerek veya bilmeyerek satın almış olsam ve yakalansam, iade etmek zorundayım. Paramı da hırsızdan geri istemeliyim. Hukuk böyle işliyor. Ama gerçek hayatta ya hırsız yakalanamıyor, ya da satın alan kişiler tesbit edilemiyor. Haram bir şekilde herkese bulaşıyor. Dikkat etmek gerekiyor.
bence paran olduğu halde crackli almak hırsızlık sonucta adamlar emek ediyor ama zaten paran yoksa ha oyunu crack indirmişsin ha oynamamışsın adamlar için bi farkın olmayacak. 1 tane ceo vardı 1 oyun firmasının . eğer insanlar crackli oynayıp baskalarına oyunu öneriyorsa bunda suc aramam oyunun popülerliğini arttırıyor demişti