Bilgisayar Programcılığı Okumak Mantıklı mı?

Ju5t

80+
Reaksiyon skoru
110
Öncelikle iyi forumlar. Geçen sene sınava girip sayısal 267 binden mezuna bıraktım, bu sene de çok bir fark olmayacak gibi. Bu puana gelen bilgisayar ve elektrik elektronik mühendisliği bölümleri de doğu illerinde. Ben Antalya'da yaşıyorum. Akdeniz Üniversitesi ya da Ankara'da bilgisayar programcılığı mı okumak daha mantıklı olur, yoksa kötü şehir ve üniversite olsa bile mühendislik mi mantıklı?

Bilgisayar ve işletim sistemi konusunda temelim var, kendimi geliştirebilirim bu konuda bir korkum yok.

Öncelikle iyi forumlar. Geçen sene sınava girip sayısal 267 binden mezuna bıraktım, bu sene de çok bir fark olmayacak gibi. Bu puana gelen bilgisayar ve elektrik elektronik mühendisliği bölümleri de doğu illerinde. Ben Antalya'da yaşıyorum. Akdeniz Üniversitesi ya da Ankara'da bilgisayar programcılığı mı okumak daha mantıklı olur, yoksa kötü şehir ve üniversite olsa bile mühendislik mi mantıklı?

Bilgisayar ve işletim sistemi konusunda temelim var, kendimi geliştirebilirim bu konuda bir korkum yok.
o sıralamada ikisini de önermem
biraz çalışıp sıralamayı 160-180k yapsan hemşirelik yazıp giderdin
halen 160-180k yapma şansın var bu arada

bro ben kendim bilgisayar programcılığı okuyorum,kendi heder etme mezuna kalacam daha yüksek puan yapacam diye,en yüksek hangi müh geliyor onu yaz geç

yazılımla uğraşacaksan yaz yoksa boş bölüm kalıyor pc programcılıgı

bro ben kendim bilgisayar programcılığı okuyorum,kendi heder etme mezuna kalacam daha yüksek puan yapacam diye,en yüksek hangi müh geliyor onu yaz geç

Hocam ben yaizlimla ugrasiyorum ve yazilim muhendisligi hem 4 yillik bos vakit kaybi hemde puanlari en son tip la kapisiyordu iyi universitelerde ozellikle her neyse iste sirf diploma olsun diye bilgisayar programcilgii okuyasim var bidlgiim kadariyla bilgisayar programcilgi diplomasiylada yazilimci oalrak is bulunabilyior falan gerci benim amacim ailem en azindan diploma gorsun kafam sismesin mantigi her neyse bu knudaki yorumunuz ve gercekelr nedir ?

Hocam ben yaizlimla ugrasiyorum ve yazilim muhendisligi hem 4 yillik bos vakit kaybi hemde puanlari en son tip la kapisiyordu iyi universitelerde ozellikle her neyse iste sirf diploma olsun diye bilgisayar programcilgii okuyasim var bidlgiim kadariyla bilgisayar programcilgi diplomasiylada yazilimci oalrak is bulunabilyior falan gerci benim amacim ailem en azindan diploma gorsun kafam sismesin mantigi her neyse bu knudaki yorumunuz ve gercekelr nedir ?
hocam o zaman evet doğru,ama bir mühendis mahlası almak var bir de tekniker mahlası almak var,ben cevap yazarken o mantıkda düşündüm,evet yazılımcı olarak iş bulursun ben staj için belediyeye kapak attım gençlik meclisindeyim olursa belki askerlikten sonra oraya bir şekil sözleşmeli olarak girerim,he ama kendini çok geliştirmen lazım,BTK Akademi sertifikaları sana can suyu olur,bir atanın bir tutanın iyi olacak mantığıyla bir de üstüne AÖFden dikey geçişe tamamlarsan çiçek gibi olur ben de öyle yapacam zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ya arkadaşlar bakın yanlış anlamyın lütfen kendi okuduğum bölümü ben de önermek isterim,ama yıl olmuş 2026,AI var,hocalarla hala C ile sıfırdan kernel yazıp işletim sistemi yapmayı öğrenmek yerine hala C#'la windows form application yapıyoruz,öğrenciler kyk'dan anüsü kaldırıp da bir şey yapalım demiyor istanbul gibi gezecek büyük yer değil ki,param cebimde kalsın KYK da yatıp zıbarayım diyor,ondan dolayı müh daha cazip geliyor ben sırf dikey geçiş yapmak için kendi ilçemde pc prog yazdım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,089
Üyeler
196,889
Son üye
tars
Geri