Hemen Test Edilemeyecek Parçaların Önceden Alınması

naulejuge

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar arkadaşlar. Ddr4ten ddr5 sisteme geçmeye karar verdim bir ay önce. ilk defa sistem toplama serüvenine giriştim. Bir aydır araştırıyorum durmadan uygun parçaları kafamdaki sisteme göre biraz bir şeyler öğrendim. Geçen hafta 7800x3d indiriminde bu işlemciyi aldım duruyor. Anakart ram ve psu arıyorum. Fakat benim bu sistemi kurmsk için Ekime kadar vaktim var. O yüzden şimdiden parçaları indirimde bile olsa almak ne kadar mantıklıdır? Test edemiyorum, bi sorun var mı yok mu hiçbir şekilde bilemeyeceğim aldığım takdirde. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bu tarz ssüreçlerden geçmiş kardeşlerimin cevabını bekliyorum.

Merhabalar arkadaşlar. Ddr4ten ddr5 sisteme geçmeye karar verdim bir ay önce. ilk defa sistem toplama serüvenine giriştim. Bir aydır araştırıyorum durmadan uygun parçaları kafamdaki sisteme göre biraz bir şeyler öğrendim. Geçen hafta 7800x3d indiriminde bu işlemciyi aldım duruyor. Anakart ram ve psu arıyorum. Fakat benim bu sistemi kurmsk için Ekime kadar vaktim var. O yüzden şimdiden parçaları indirimde bile olsa almak ne kadar mantıklıdır? Test edemiyorum, bi sorun var mı yok mu hiçbir şekilde bilemeyeceğim aldığım takdirde. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bu tarz ssüreçlerden geçmiş kardeşlerimin cevabını bekliyorum.
ben almam bu şekilde bir sistem

atarım elime geçtikce paramı köşeye
ister vadeye
ister dövize
ister değerli madene

bütün sistemi alabilecek olduğum zaman alırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ÜRÜN ŞU AN İNDİRİM DENKGELDİĞİNDE
7800X3D 14500 13500
ANAKART 1000 9000
16 GB RAM 11500 10000
SSD 7000 6000
9070XT GPU 33500 32000
850W PSU KASA 10 000 9000
SOĞUTUCU 4000 3000

TOPLAM 90500 82500

Geçen gün itopya 60 000 tl ye
7500f li 9070xt li hazır sistem verdi
10k işlemci farkına ekle 7800x3d yap 70000
anakartı b650m-r b850m-k lar yaptık ama yukarıda 9-10k lık anakart yaptım 5k anakart yükseltmesi ekle 75k
onda 7500f var diye kule tipi soğutma vardı 360 sıvı soğutma ekle 3k da onu ekle 78k
onda 750w lık kasa vardı 7800x3d liye de yete ama hadi 850w yapalım 4k daha ekle 82k

hadi itopya gibi indirim denkgelmez bir tık pahalı olsun de 3k daha kle 85k

herşeyi en iyi fiyatlardan bulacam diye 82500 e test edemeyeceğin bir ortamda toplamaktansa
85k ya bile dizmiş olsan sistemi 2500 tl için değer mi
bence değmez

elbetteki bu sistemlerin fiyatı ekime doğru artacaktır

işte orda da koy paranı oraya buraya muhabbetinden değer kaybını önlersin

Son düzenleme:
Sıfır alıyorsan sorunsuzdur büyük ihtimal . Bende senin gibiyim ama ikinci el topluyorum birkaç parçayı ikinci el aldım deneyemiyorum son gün ya çalışacak ya çalışmayacak.

ben almam bu şekilde bir sistem

atarım elime geçtikce paramı köşeye
ister vadeye
ister dövize
ister değerli madene

bütün sistemi alabilecek olduğum zaman alırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ÜRÜN ŞU AN İNDİRİM DENKGELDİĞİNDE
7800X3D 14500 13500
ANAKART 1000 9000
16 GB RAM 11500 10000
SSD 7000 6000
9070XT GPU 33500 32000
850W PSU KASA 10 000 9000
SOĞUTUCU 4000 3000

TOPLAM 90500 82500

Geçen gün itopya 60 000 tl ye
7500f li 9070xt li hazır sistem verdi
10k işlemci farkına ekle 7800x3d yap 70000
anakartı b650m-r b850m-k lar yaptık ama yukarıda 9-10k lık anakart yaptım 5k anakart yükseltmesi ekle 75k
onda 7500f var diye kule tipi soğutma vardı 360 sıvı soğutma ekle 3k da onu ekle 78k
onda 750w lık kasa vardı 7800x3d liye de yete ama hadi 850w yapalım 4k daha ekle 82k

hadi itopya gibi indirim denkgelmez bir tık pahalı olsun de 3k daha kle 85k

herşeyi en iyi fiyatlardan bulacam diye 82500 e test edemeyeceğin bir ortamda toplamaktansa
85k ya bile dizmiş olsan sistemi 2500 tl için değer mi
bence değmez

elbetteki bu sistemlerin fiyatı ekime doğru artacaktır

işte orda da koy paranı oraya buraya muhabbetinden değer kaybını önlersin
Zaten en mantıklısı o, neden sistem toplamayı 4-5 aya yayalım yani şuan lazım değilse paramı harcama yapmam gerekene kadar yatırımlarda değerlendiririm veya şuan olsa daha iyi diyorsan en fazla 1 aya yayar parçaları o anki koşullara göre ucuza yakalamaya çalışırım olduğu kadar ucuza alıp toplarım.

valla kanka yorumlardakı arkadasları dınlemenı cok tavsıye etmem ılk hazır sıstemımı ıtopyadan almıstım zamanında 2 ay sonra ram yandı yolladım ıade edıldı bı de ustune sıstemı hor falan kullandıgım soylendı ne alakaysa bugun sıstem topluyorum ve ucuza parçaları toplamasaydım belkı de cok masraf edeceektım vatan ındırımlerınden 7800tl ye 2x16 ddr5 6400mhz ram aldım enermaxın 850w gold psusunu kod ındırımle falan beyaz olanı 4800tl ye aldım ıtopyadan 3000lıraya z serısı asus prıme anakart aldım teknolojı de parça bozulması ısı tamamen sans ısıdır sen bı yerden basla derım ben sana fıyatlar hıc sabıt degıl amerıkanın turkıyeye secım ıcın 20mılyar dolar verecegı konsuuluyor erken secım oalbılır denıyor emeklı maası en dusuk 36bın olur denıyoru turkıye her zaman potansıyelı olan ama oldurulamayan bır ulke konumunda malesef kısacası fıyatlar dusmuyor artıyor hep ucuza bulduysan cıdden al gec pesın taksıt dıye bır sey var saglıcakla kal

valla kanka yorumlardakı arkadasları dınlemenı cok tavsıye etmem ılk hazır sıstemımı ıtopyadan almıstım zamanında 2 ay sonra ram yandı yolladım ıade edıldı bı de ustune sıstemı hor falan kullandıgım soylendı ne alakaysa bugun sıstem topluyorum ve ucuza parçaları toplamasaydım belkı de cok masraf edeceektım vatan ındırımlerınden 7800tl ye 2x16 ddr5 6400mhz ram aldım enermaxın 850w gold psusunu kod ındırımle falan beyaz olanı 4800tl ye aldım ıtopyadan 3000lıraya z serısı asus prıme anakart aldım teknolojı de parça bozulması ısı tamamen sans ısıdır sen bı yerden basla derım ben sana fıyatlar hıc sabıt degıl amerıkanın turkıyeye secım ıcın 20mılyar dolar verecegı konsuuluyor erken secım oalbılır denıyor emeklı maası en dusuk 36bın olur denıyoru turkıye her zaman potansıyelı olan ama oldurulamayan bır ulke konumunda malesef kısacası fıyatlar dusmuyor artıyor hep ucuza bulduysan cıdden al gec pesın taksıt dıye bır sey var saglıcakla kal
Hazır sistem almayı düşünmüyorum ekran kartı almak gibi bir planım yok. Amd 9070xt ile çok güzel adım attı ve bir sonraki ekran kartlarının daha güzel olacağını düşünüyorum. İndirim buldukça geleceğe dönük parçalar almayı mantıklı buluyorum. Ama aklıma soru işaretleri bırakan kısım @Dustares hocanın dediği gibi, son gün ya çalısacak ya çalısmayacak. Mevcut Türkiye şartlarında satıcalara ve garanti kapsamlarına güvenim inancım yok. Bu konuda belki aynı durumu yaşayan başka abilerim kardeslerim vardır diye konuyu açmak istedim. Örneğin ben anakart aldım 3 ay sonra açtım kutusunu test ettim sorun çıkardı sonra garantiden hallettiler ya da para iadesi aldım mağdur kalmadım diyen birilerinin çıkmasını bekliyorum ha ne kadar mümkündür bilemiyorum hiç.

Hazır sistem almayı düşünmüyorum ekran kartı almak gibi bir planım yok. Amd 9070xt ile çok güzel adım attı ve bir sonraki ekran kartlarının daha güzel olacağını düşünüyorum. İndirim buldukça geleceğe dönük parçalar almayı mantıklı buluyorum. Ama aklıma soru işaretleri bırakan kısım @Dustares hocanın dediği gibi, son gün ya çalısacak ya çalısmayacak. Mevcut Türkiye şartlarında satıcalara ve garanti kapsamlarına güvenim inancım yok. Bu konuda belki aynı durumu yaşayan başka abilerim kardeslerim vardır diye konuyu açmak istedim. Örneğin ben anakart aldım 3 ay sonra açtım kutusunu test ettim sorun çıkardı sonra garantiden hallettiler ya da para iadesi aldım mağdur kalmadım diyen birilerinin çıkmasını bekliyorum ha ne kadar mümkündür bilemiyorum hiç.
hocam parça sorunsuzdur ama 14 gun ıade hakkı sonrasında da bozulabılır dedıgım gıbı cok sans ısı sızı de anlıyorum ben rısk aldım acıkcası

Tamam sizin itopya maceranizdan dolayı
Yarın yasa tasarısı çıksın hazır sistem yasaklansın böyle saçma bir şey var mı arkadaş

Biraz akıllı mantıklı yorumlar yapın
Arkadaşı dinlemeni tavsiye etmemmiş
Beyimiz sorun yaşadı diye tüm sistem çöksün o zaman
Vatandan aldığın Rami bir daha aynı fiyata alabileceğinin garantisi yok
İmkansız demek ukalalık olur ama neredeyse yok o fiyatlara alabilmenin imkanı

Diğer ürünleri aldığınız indirimli fiyatlar ile
Gün sonunda indirimli hazır sistem aynı yere geliyor

İtopyadan hazır sistem aldım sorun yaşadım diyen adam bir de üstüne bir nevi iftiraya maruz kaldığını söyleyen adam itopyadan donanım alıyor sonra
Akıl alır gibi değil
Ya aldığın donanımda sorun çıksa aynı ukalalığı yapmayacaklarını ne biliyorsun

Bak sorun illaki tek tek toplama fikri değil
Herkesin farklı görüşü olacak
Ama mantıksız mantıksız boş muhabbet etmeniz saçma

Tamam sizin itopya maceranizdan dolayı
Yarın yasa tasarısı çıksın hazır sistem yasaklansın böyle saçma bir şey var mı arkadaş

Biraz akıllı mantıklı yorumlar yapın
Arkadaşı dinlemeni tavsiye etmemmiş
Beyimiz sorun yaşadı diye tüm sistem çöksün o zaman
Vatandan aldığın Rami bir daha aynı fiyata alabileceğinin garantisi yok
İmkansız demek ukalalık olur ama neredeyse yok o fiyatlara alabilmenin imkanı

Diğer ürünleri aldığınız indirimli fiyatlar ile
Gün sonunda indirimli hazır sistem aynı yere geliyor

İtopyadan hazır sistem aldım sorun yaşadım diyen adam bir de üstüne bir nevi iftiraya maruz kaldığını söyleyen adam itopyadan donanım alıyor sonra
Akıl alır gibi değil
Ya aldığın donanımda sorun çıksa aynı ukalalığı yapmayacaklarını ne biliyorsun

Bak sorun illaki tek tek toplama fikri değil
Herkesin farklı görüşü olacak
Ama mantıksız mantıksız boş muhabbet etmeniz saçma
hocam fazla agresif geldi bu mesajın. sizin dükkanınız değil, hepimiz farklı deneyimlere sahip müşterileriz. Mantıklı tek bir yol vardır ve gerisi saçmadır demek hadsizlik olur. Konu başlığı belli burada fikirler belirtilsin diye açtım konuyu; hem bana hem diğer arkadaşlara bir gün yardımı dokunur belki. Tatsızlık yaşamamıza gerek yok. Medeni insanlarız. Sohbet boş geldiyse konuya yazmazsınız olur biter.

hocam fazla agresif geldi bu mesajın. sizin dükkanınız değil, hepimiz farklı deneyimlere sahip müşterileriz. Mantıklı tek bir yol vardır ve gerisi saçmadır demek hadsizlik olur. Konu başlığı belli burada fikirler belirtilsin diye açtım konuyu; hem bana hem diğer arkadaşlara bir gün yardımı dokunur belki. Tatsızlık yaşamamıza gerek yok. Medeni insanlarız. Sohbet boş geldiyse konuya yazmazsınız olur biter.
Mantıklı tek bir yol yok
Elbette zaten bunu da onlar etmedim

Ama o yorum bomboş bir yorumdur
Laf olsun diye söylenmiş bir yorumdur
Ben buraların bekçisi degilim en iyi bileni değilim karşıt görüşe karşı bu kadar sert davranayim
Ama hakedene de böyle

Hepimiz değerliyiz farklı fikirlerimiz değerli ya hani

Sayın çok bilmiş
Yorumları dinlemeni önermem diyecek
Onun ukalaligina laf yok
Biz haddini bildirince mi hatali oluyoruz

O zaman biz susalım
Bay çok bilmiş konuşsun
Biz de şak şak alkışlayalım

Neyse ne biliyorsanız onu yapın
Bu gün alsanız da yaya yaya 3 ayda alsanız da 3 kuruş maddi menfaatimiz yokken
EN DOĞRUSUNU SÖYLÜYORUZ SİZE
Orda. Çok bilmisin biri ukala ukala cümleye başlıyor ona takilmayıp bizim yorumumuza rakiliyorsaniz bildiğinizi okuyun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,997
Üyeler
196,869
Son üye
utcny
Geri