Xmp Açıp 5600mhz Yapınca Güç Gelmiyor.

Cl1cst3R

80+
Reaksiyon skoru
0
Dostlar selam.Geçenlerde itopyadan hazır bir sistem aldım ddr5 ve xmp açıp ramin maks değeri olan 5600mhze çektim sonra pc kendini yeniden başlattıp fakat ekrana görüntü gelmedi aynı şekilde mouse ve klavyeye de güç gelmedi.XMP açık fakat 5600mhz yerine 4800mhz yapınca sorun çözüldü.Tam olarak ne yapmam lazım acaba bilgisi olan var mı

Anakart : Asus Prime H610M R SI
İşlemci : i5 12400F
Ram : Goodram 16 gb 5600mhz ddr5 ram (tek kanal kullanıyorum)

(Biosa girmekte de zorlanıyorum ara sıra.Bazen bios giriş ekranı geliyor bazense gelmeden direkt windowsa atıyor.Bios giriş ekranı gelmeden de f2 spamlayınca ekran hiç gelmiyor maalesef)

Dostlar selam.Geçenlerde itopyadan hazır bir sistem aldım ddr5 ve xmp açıp ramin maks değeri olan 5600mhze çektim sonra pc kendini yeniden başlattıp fakat ekrana görüntü gelmedi aynı şekilde mouse ve klavyeye de güç gelmedi.XMP açık fakat 5600mhz yerine 4800mhz yapınca sorun çözüldü.Tam olarak ne yapmam lazım acaba bilgisi olan var mı

Anakart : Asus Prime H610M R SI
İşlemci : i5 12400F
Ram : Goodram 16 gb 5600mhz ddr5 ram (tek kanal kullanıyorum)

(Biosa girmekte de zorlanıyorum ara sıra.Bazen bios giriş ekranı geliyor bazense gelmeden direkt windowsa atıyor.Bios giriş ekranı gelmeden de f2 spamlayınca ekran hiç gelmiyor maalesef)
H610 ve 12. nesil ikilisi maksimum 4800Mhz destekliyor. Ya anakart değiştireceksin ya da 13 veya 14. nesil işlemci alacaksın. Ancak o şekilde 5600mHz destekliyor. Başka seçenek olmaması lazım.

H610 ve 12. nesil ikilisi maksimum 4800Mhz destekliyor. Ya anakart değiştireceksin ya da 13 veya 14. nesil işlemci alacaksın. Ancak o şekilde 5600mHz destekliyor. Başka seçenek olmaması lazım.
Anakart ilerleyen zamanlarda değiştirme gibi bi düşüncem vardı zaten.Şu an kule tipim ve ram slotlarım çok yakın olduğu için ikinci rami takamicam büyük ihtimalle.Var mı acaba önerebileceğin bi anakart?

Cold boot.

Fanlar çalışıyor görüntü yok hiçbişeyde tepki yok hatta anakartta arıza ışığı bile yanmıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,588
Üyeler
197,000
Son üye
seind
Geri