Ryzen 7 9800x3d Rtx5080 Kasa Önerisi

EmX0

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar parça parça sistemi topluyorum sadece bi kaç parçam kaldı ve kasa konusunda çok kararsızım lütfen yardımcı olurumusunuz
İşlemci:Ryzen 9800x3d+
Ekran Kartı: Asus Tuf 5080+
Soğutucu: arctic liquid freezer iii pro 360 -
Anakart: Asus Tuf x870E-Plus-
SSD: samsung 9100 2TB+
PSU:Corsair RM1000X-
Ram: XPG lancer Blade RGB 2x16 6000mhz cl30+
Açıkcası bilgisayar parçalarından uzun süredir uzaktım ve GPT'nin tavsiyeleri ile bu parçalarda karar kıldım ancak
kasa konusuda çok kararsız kaldım. GPT lian li liancool 3, Corsair 5000D Airflow kasalarını önerdi ancak
forumlarda araştırmama göre liancool 3'ün toz problemi aklımda şüphe bıraktı Corsair 5000d ise ekstra fan istiyor
açıkcası Kasada limiti 13k ya kadar çıkarabilirim sadece ekstra fan kullanmak zorunda kalmak istemiyorum
al kullan mantığında istiyorum. Sizce almam gereken kasa hangisi? + olarak diğer parçalarda keşke bunu almak yerine bunu alsaydınız dediğiniz parçalar varmı
şimdiden çok teşekkür ederim. İyi akşamlar

Epey bir süredir istediğim bir kasayı yazmak isterim ama gereksiz pahalı diye düşünüyorum gt 502

bu gaming gecesinde indirime giren 207 digital veya normal 217 bakabilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Bu Kasa diye düşünüyorum. Açıkcası görüşünü çok hoşuma gitti ve fan zahmetide yok + olarak lancool la arasında 1k fark. var yani kasada asus temalı Sence almalımıyım ?
Evet Tuf gt502'yi kast ettim. Bütçen ve koyacak alanın varsa gayet alınır hocam. Bende de gt501 var ama 502 bir yakışıklı geliyor bana da :) :peepokalp:

bu gaming gecesinde indirime giren 207 digital veya normal 217 bakabilirsin.
207 digital de fanlar RGB olmadığı için tercih etmemiştim. 217 nin de beyazı indirimde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet Tuf gt502'yi kast ettim. Bütçen ve koyacak alanın varsa gayet alınır hocam. Bende de gt501 var ama 502 bir yakışıklı geliyor bana da :) :peepokalp:
Çok teşekkür ederim dostum diğer parçlar sence yerinde mi anakartta şüphede bırakmıştı :)

207 digital de fanlar RGB olmadığı için tercih etmemiştim. 217 nin de beyazı indirimde

Çok teşekkür ederim dostum diğer parçlar sence yerinde mi anakartta şüphede bırakmıştı :)

Düzeltiyorum o anakart atx değil kısa kalır o sebeple sildim
Sizin bir anakart çok pahalı geldi bana sadece. Parçalar her şey maşallah çok güzel.

Son düzenleme:
İşlemci: 7800x3d değerlendirebilir. Daha ucuz performansı çok yakın.
Ekran kartı: Eli yüzü düzgün en ucuz 5070ti veya 5080. TUF'a boşuna para vermeyin.
Soğutucu: Güzel tercih
Anakart: 10 bin lira bandında herhangi bir anakart muhtemelen işinizi görecektir. Şuan yazdığınız anakart Akakçe'de 20 bin gösteriyor. O kadar etmez.
SSD: Olur.
PSU: Paranın satın alabileceği en iyi PSU'lardan.
RAM: Güzel.
Kasa: Gösterişli bir akvaryum kasa tercih edilebilir ancak sistemden sonra karar verilmesi taraftarıyım.

Hangi ürünleri aldınız hangi ürünleri almandınız bilgim yok ancak PC parçaları konusunda çok bilgili olduğunuzu düşünmüyorum. Bu işe daha az para harcayarak aynı performansı alabilirsiniz. Arta kalan parayla çevre birimi veya OLED monitör alabilirsiniz. Kalan parayı farklı şekilde değerlendirebilirsiniz. Aynı paraya daha üst segment ürünler alabilirsiniz.
Kalan bütçeniz ve almadığınız ürünleri teker teker foruma danışmanız daha akıllıca olacaktır.

Bu Kasa diye düşünüyorum. Açıkcası görüşünü çok hoşuma gitti ve fan zahmetide yok + olarak lancool la arasında 1k fark. var yani kasada asus temalı Sence almalımıyım ?
Fan masrafı var hocam ekran kartının altına 3 fan almayacak mısın? Belki şuda düşünülebilir 7 fan dahili olarak geliyor https://www.akakce.com/bilgisayar-k...iyah-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,1334077684.html

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,588
Üyeler
197,000
Son üye
seind
Geri