Yönetim Bilişim Sistemleri Mezunuyum Düşünenler İstediğini Sorabilir

Cevabınız için teşekkür ederim. Staj konusunda, maalesef zorunlu olarak bulunumuyor. Gönüllü olarak da pek tercih etmiyormuş şirketler diye duydum.
Ne yazık ki doğru duymuşsunuz zorunlu staj olmaması biraz talihsiz olmuş, yine de her türlü fırsatı deneyin çevrenize hocalarınıza sorun benim bir çok arkadaşım hocalarının onlara güvenmesi sayesinde referanslarıyla buldular

• Beğen
Reaksiyonlar: 3210
Ne yazık ki doğru duymuşsunuz zorunlu staj olmaması biraz talihsiz olmuş, yine de her türlü fırsatı deneyin çevrenize hocalarınıza sorun benim bir çok arkadaşım hocalarının onlara güvenmesi sayesinde referanslarıyla buldular
Peki iki dil öğrenerek mezun olsam üniversiteden mesela istanbul üniversitesini tutturdum ve eğitim çok yüzeysel olsada javascript ve c# öğrendim yanında japonca n3 ve b2 ingilizce öğrendim bu bana bir katkı sağlarmı?

sizce 100k civarında alan ünide ybs okumak mantıklımı iş ararken çok zorlanırmıyım

Peki iki dil öğrenerek mezun olsam üniversiteden mesela istanbul üniversitesini tutturdum ve eğitim çok yüzeysel olsada javascript ve c# öğrendim yanında japonca n3 ve b2 ingilizce öğrendim bu bana bir katkı sağlarmı?
Benim görüşüm şu: Çevremde gördüğüm kadarıyla bunun çok büyük bir getirisi olmuyor. Birkaç spesifik istisna dışında ciddi bir avantaj sağladığını düşünmüyorum. Örneğin Mercedes’e başvurursanız Almanca bilmeniz, Huawei gibi bir şirkette Çince bilmeniz ya da Japon bir firmada Japonca bilmeniz sizi öne çıkarabilir. Ancak bunlar oldukça spesifik durumlar.
Bence bunun yerine olabileceğiniz en iyi yazılımcı olmaya odaklanmanız ve size gerçekten bir şey katacak mümkün olduğunca iyi stajlar yapmanız çok daha faydalı olacaktır. Tabii bu tamamen benim deneyimlerime dayanıyor. Ben mezun olalı 5 yıl oldu ve bu yüzden tecrübelerimin geçerliliği her geçen yıl biraz daha azalıyor olabilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sizce 100k civarında alan ünide ybs okumak mantıklımı iş ararken çok zorlanırmıyım
300 bin sıralamayla %50 burslu olarak YBS okumaya başladım ve 3. sınıfta çalışmaya başladım. Ben iş hayatına girdiğim dönemde piyasa çok daha hareketliydi; hatta İBB ve İş Bankası (softech), ben başvurmadan görüşmeye çağırmıştı.
Son iki seneyi düşündüğümde ise tablo tamamen değişmiş durumda. Şu an aktif olarak iş arıyorum ama başvurularımın çoğuna geri dönüş bile alamıyorum. Bu yüzden yeni mezunlar için iş bulmanın eskisine göre çok daha zorlaştığını düşünüyorum.
Yine de şunu sormak isterim: Alternatif senaryonuz nedir? Eşit ağırlık çıkışlı biri için YBS hâlâ en mantıklı seçeneklerden biri gibi geliyor bana. Elbette tek başına diploma yeterli olmayacaktır; staj, proje, yabancı dil ve teknik becerilerle kendini geliştiren biri için hâlâ iyi fırsatlar bulunabilir. Ancak sadece bölümü okuyarak rahat iş bulunacağı dönem geride kaldı bence

Benim görüşüm şu: Çevremde gördüğüm kadarıyla bunun çok büyük bir getirisi olmuyor. Birkaç spesifik istisna dışında ciddi bir avantaj sağladığını düşünmüyorum. Örneğin Mercedes’e başvurursanız Almanca bilmeniz, Huawei gibi bir şirkette Çince bilmeniz ya da Japon bir firmada Japonca bilmeniz sizi öne çıkarabilir. Ancak bunlar oldukça spesifik durumlar.
Bence bunun yerine olabileceğiniz en iyi yazılımcı olmaya odaklanmanız ve size gerçekten bir şey katacak mümkün olduğunca iyi stajlar yapmanız çok daha faydalı olacaktır. Tabii bu tamamen benim deneyimlerime dayanıyor. Ben mezun olalı 5 yıl oldu ve bu yüzden tecrübelerimin geçerliliği her geçen yıl biraz daha azalıyor olabilir

300 bin sıralamayla %50 burslu olarak YBS okumaya başladım ve 3. sınıfta çalışmaya başladım. Ben iş hayatına girdiğim dönemde piyasa çok daha hareketliydi; hatta İBB ve İş Bankası (softech), ben başvurmadan görüşmeye çağırmıştı.
Son iki seneyi düşündüğümde ise tablo tamamen değişmiş durumda. Şu an aktif olarak iş arıyorum ama başvurularımın çoğuna geri dönüş bile alamıyorum. Bu yüzden yeni mezunlar için iş bulmanın eskisine göre çok daha zorlaştığını düşünüyorum.
Yine de şunu sormak isterim: Alternatif senaryonuz nedir? Eşit ağırlık çıkışlı biri için YBS hâlâ en mantıklı seçeneklerden biri gibi geliyor bana. Elbette tek başına diploma yeterli olmayacaktır; staj, proje, yabancı dil ve teknik becerilerle kendini geliştiren biri için hâlâ iyi fırsatlar bulunabilir. Ancak sadece bölümü okuyarak rahat iş bulunacağı dönem geride kaldı bence
aslında daha sınava girmediğim için net bir senaryo yok ama tahmini olarak 50-100k aralığına girebileceğimi düşünüyorum bu aralıktada ya %50 indirimli hukuk ya da eskişehir üniversitesinde ybs düşünüyorum

aslında daha sınava girmediğim için net bir senaryo yok ama tahmini olarak 50-100k aralığına girebileceğimi düşünüyorum bu aralıktada ya %50 indirimli hukuk ya da eskişehir üniversitesinde ybs düşünüyorum
Biraz da karakter meselesi hocam biraz iş kovalarım tuttuğumu koparırırm insanlarla ugraşırım diyorsanız da hukuk okuyup bir iyi meslek sahibi olabilirsiniz yok insanla muhattap olmak istemiyorum bir masada oturup saatlerce kafa patlatırım yeterki insanlarla yüz göz olmayım diyorsunuz da ybs fena bir seçim degil

Naçizane fikrim artık bilgisayar mühendisliği, YBS vb. okunmamalı. Piyasa iyi değil. Tecrübeli isen piyasada güzel işler var fakat ilk işe başlamak epey zor. hele ki İstanbul dışında yaşayanlar için daha zor. bu bölümler altın dönemini covid zamanı yaşadılar, atı alan Üsküdar'ı geçti ve bitti. yeni mezunların iş bulması hayli zor olduğunu düşünüyorum. Herkes işsiz kalacak demek değil bu onu da belirteyim.

Naçizane fikrim artık bilgisayar mühendisliği, YBS vb. okunmamalı. Piyasa iyi değil. Tecrübeli isen piyasada güzel işler var fakat ilk işe başlamak epey zor. hele ki İstanbul dışında yaşayanlar için daha zor. bu bölümler altın dönemini covid zamanı yaşadılar, atı alan Üsküdar'ı geçti ve bitti. yeni mezunların iş bulması hayli zor olduğunu düşünüyorum. Herkes işsiz kalacak demek değil bu onu da belirteyim.
Hocam tespitlerinize katılıyorum ancak kriz sadece YBS veya Bilgisayar Mühendisliği ile sınırlı değil. Yapay zeka ve pandemi sonrası arz fazlası yazılımcıları ekstra vursa da, şu an her bölüm mezunu iş bulmakta zorlanıyor. Özellikle Eşit Ağırlık öğrencileri için alternatiflerin kısıtlı olmasını düşününce hala düşünülebilir bence

Şu an aktif olarak iş arıyorum ama başvurularımın çoğuna geri dönüş bile alamıyorum
lan oğlum bu adam bile işsizse yandık biz

Ekran görüntüsü 2024-10-03 215041.webp

lan oğlum bu adam bile işsizse yandık biz

Alıntıyı görüntüle
Hocam net yazmamışım kusura bakmayın şu anda bir işim var 2 senedir zam almıyorum ve evleneceğimden dolayı zam istedim yine yapmadılar mecburen daha iyi şartlar için iş arıyorum ayrıca öyle müthiş bir yazılımcı degilim hocam ortalama görüyorum kendimi

Hocam net yazmamışım kusura bakmayın şu anda bir işim var 2 senedir zam almıyorum ve evleneceğimden dolayı zam istedim yine yapmadılar mecburen daha iyi şartlar için iş arıyorum ayrıca öyle müthiş bir yazılımcı degilim hocam ortalama görüyorum kendimi
başkan sana bir konuda danışmak istiyorum
yani şimdi ben kendi memleketimde tutunamayacağımı anladım,beklentim düşük
bırak almanyayı bulgaristan bile vize vermiyor
ondan dolayı nerelere gidebilirim en kolay diye araştırdım o da paraguay çıktı
2 yıllık,hesapta para+adli sicil kaydı gösterip geçici oturum izni alabiliyorum
2 yılın 21.-22. ayında abi ben kalıcı oturum izni alabiliyorum deyip alabiliyormuşum
yani ispanyolcayı öğrenmek almancayı öğrenmek daha kolay olacağı kesin

şimdi hem orada türkiyede kadar gelişmişlik yok rekabet yok,orada ITde daha kolay diye tutunacağımı düşünüyorum

önce MYO dan pc prog için diplomamı alacağım
açıköğretim işletme+tezsiz yüksek lisansa dikey geçiş yapacam,o sırada para biriktirmeye başlıcam
ondan sonra da 1 yıl astsubaylık yapıp üstüne onun maaşını katıp direk paraguaya gidecem

yani şu ana kadar dürüst olayım "aslanım direk git,git dünyayı gör"diyen olmadı,ama büyüğümsün bin bilsen de bir bilene sor demişler,senin de fikrini almak istiyorum,sence mantıklı mı?

ispanyolcayı aöf okurken halletmeyi düşünüyorum

Biraz da karakter meselesi hocam biraz iş kovalarım tuttuğumu koparırılatırım yeterki insanlarla yüz göz olmayım diyorsunuz da ybs fena bir seçim degil
Abi valla çok karışık kafam ya şimdi max o da hani bir mucize ilk 5 bin yapsam işletmemi ybs mi daha mantıklı ?

Abi valla çok karışık kafam ya şimdi max o da hani bir mucize ilk 5 bin yapsam işletmemi ybs mi daha mantıklı ?
Çünkü şuan ilk 10 bin bir terslik olmazsa garanti gibi sınav bir süpriz yapmazsa

Bölümleri genelleme yapmak boş is. Sen zengin olmayı dusunuyor musun? Cok para kazanmak mi istiyorsun o zaman yapmadığın seyleri yapmaya başlayacaksın.

Günde 5 saat yatıyorsan Odtu mezunu efsane bolum bitirsende kazanamazsin dagda tepede uniden mezun olsanda.
Tabi 1/2 kriter var ama mantıklı ve planlayıp kendini gelistiren cok rahat yolunu buluyor.

Mezunların %70-80i 100k altı alıyor onlar gibi yasayıp gununun çoğunluğunu reels kaydirarak mi gecireceksin yoksa kendine biseyler katip hem prestij katıp hemde maasını secme sansına erisebilirsin.

Ybs aciktan okuyup on numara para kazanan arkadasimda var. He adam muhendislik bitirseydi işleri biraz daha rahat olurdu o yüzden sonradan pişmanlık duymamak icin her zaman en iyisini yapmaya calisin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,533
Üyeler
197,490
Son üye
133kacerpredatoralano
Geri