moonshine07
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 539
Parlak alanlarda IPS'lerin siyahı da siyah gözükür hocam mesela, arka ışığın griliği karanlık ortamlarda daha belli olur. Haliyle zaten bu modellerin parlaklık seviyeleri çok yüksek olmadığı için gündüz ışıl ışıl bir alanda konforlu bir kullanıma uygun değil.AOC Q27G41 de mat kaplamali degil miydi?
QD-OLED monitor / tvlerde polarizer olmadigi icin yuksek isikli ortamda black level yukseliyor nerdeyse IPS LCD kivamina geliyor.
![]()
The OLED Black Depth Lie - When Panel Type and Coating Matters - TFTCentral
Testing and evaluating the perceived black depth and contrast on different OLED and LCD panels, in different lighting conditions. Does technology or panel coating really have an impact?tftcentral.co.uk
Yeni seri QD-OLEDlerde iyilestirme yaptilar, buyuk oranda duzelmis gorunuyor.
Ben toplamda 4 farklı QD-Oled monitör kullandım son iki senedir. Odamın perdesini çekip keyfime bakarım. Morlaşma gibi bir problem de benim kullanımımda yok, teknoloji yayınları memnuniyetsizlik göstermek için mutsuz pozlar verip arkadan spot ışığı vurdurup video çekiyor
Artı olarak geliştirmeleri küçük küçük yapıp mükemmel yenilikler diye pazarlıyorlar ama örneğin konudaki model üçüncü nesil, yeni mi gelmiş üreticilerin aklına. Şuan alacağınız herhangi bir qd-oled, IPS glow ve arka ışıktan memnuniyetsiz olan her kullanıcıyı fazlasıyla tatmin eder. Tabii, imkan varsa yenisini alın, yoksa ucuzunu alın geçin. Kafaya takılacak eksiklikleri yok.