Ryzen 7 7800x3d Yanına Bileşen Önerisi (Bütçe: 60.000 TL)

quetras

80+
Reaksiyon skoru
2
Dün itibarıyla AMD Ryzen 7 7800X3D işlemciyi satın alarak sistemi toplamaya başladım. Şimdi bu güçlü işlemcinin yanına performans odaklı, darboğaz yaratmayacak ve geleceğe dönük bileşenler arıyorum.

İşlemci hariç 60.000 TL bütçem var. Sistemi öncelikli olarak oyun ve yüksek performans odaklı kullanacağım.

Anakart, ekran kartı işlemci soğutucu ram ce m2 ssd lazim. sistem DDR 5 olacak

Son düzenleme:
Dün itibarıyla AMD Ryzen 7 7800X3D işlemciyi satın alarak sistemi toplamaya başladım. Şimdi bu güçlü işlemcinin yanına performans odaklı, darboğaz yaratmayacak ve geleceğe dönük bileşenler arıyorum.

İşlemci hariç 60.000 TL bütçem var. Sistemi öncelikli olarak oyun ve yüksek performans odaklı kullanacağım.

Anakart, ekran kartı işlemci soğutucu ve m2 ssd lazım.
Hocam En Mantıklı Bence Şöyle Oluyor
RX 9070XT 33.200 TL
RAM Yoksa anakart olarak ASUS PRİME B650M-R 4.500 tl
Ram Varsa Bütçe Biraz Daha Çıkarsa ATX Gigabyte B650 Eagle 7.500 tl
SSD Olarak Kioxia Exceria Plus G4 2tb 13.700 tl (ram yoksa burayı 1tb düşürüp bütçe açabilirsin yazmamışsın ama yinede ekleyeyim dedim)
Sıvı Soğutma Olarakta Arctic Liquid Freezer III PRO 360 MM 5.400 TL
Toplam 60 civarına geliyor tabii ki sen tercihlerine göre özelleştirebilirsin ama 9070 xt öneririm bu bütçelerde nvidia hastalığı yoksa tabi

RX 9070XT 33.200 TL
SSD Olarak Kioxia Exceria Plus G4 2tb 13.700 tl (ram yoksa burayı 1tb düşürüp bütçe açabilirsin yazmamışsın ama yinede ekleyeyim dedim)
Toplam 60 civarına geliyor tabii ki sen tercihlerine göre özelleştirebilirsin ama 9070 xt öneririm bu bütçelerde nvidia hastalığı yoksa tabi
Kasaya bakmadan almamalı o sıvı soğutmayı

RX 9070XT 33.200 TL
exceria g4 hariç nokta atışı g4 gibi pcie 5 bir ssd'ye oyun için gerek yok. lexar nq790 2tb fazlasıyla iş görür

up
RX 9070XT 33.200 TL
Hocam ram yok, micro atx anakart istemiyorum kablolar çok karısıyor, birde sistem ddr5 dizecegim

Anakart, ekran kartı işlemci soğutucu ve m2 ssd lazım.
Hocam bütçe biraz sınırlı o yüzden;
Anakart olarak mATX istememişsin B650 Eagle AX alabilirsin 8k
Ram olarak 1 tane 16 gb patriot işini görür. 11.5k
SSD olarak Goodram PX600 1TB şuan 5800 lira civarında.
Soğutucu fsp mp7 2170 lira civarında şuan
Ekran kartı Sapphire 9070xt pulse 33k
En önemlisi güç kaynağı arkadaşlar güç kaynağı tavsiye etmemiş unutmuşlar heralde 850w kaliteli bir güç kaynağı alman gerekiyor
Kasayıda kendi tercihine göre seç
60k Bütçe yeterli değil kasa ve güç kaynağı için ekstra bütçe ayarlaman lazım. Güç kaynağında sakın ucuza kaçma hele ki 9070XT söz konusuysa.

exceria g4 hariç nokta atışı g4 gibi pcie 5 bir ssd'ye oyun için gerek yok. lexar nq790 2tb fazlasıyla iş görür
gen 5 olması iyi gözükmüştü hocam ileriye dönüklük olarak ama dediğiniz gibi oda yeterli olur gibi :)
up

Hocam ram yok, micro atx anakart istemiyorum kablolar çok karısıyor, birde sistem ddr5 dizecegim
Ram yoksa hocam 2 seçenek kalıyor ya bütçeyi arttırıcaz ram alıcaz 10 civarına yada birkaç paçadan kısıcaz depolama 1tb yada sıvı soğutmadan v.s ama atx istiyorsanız söylediğim gigabyte b650 eagle güzel kart hocam en mantıklısı ssdyi 1 tb düşürmek gibi ilerde 1 tb daha eklersiniz ilk başta işinizi görür zaten 1 tb ssdyi kingston nv3 alsanız 7 civarıydı 7 geri cebe giriyor birazda eklerseniz güzel olur gibi hocam

RX 9070XT 33.200 TL
Güç kaynağı yok hocam.

Anakart: Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart 5300tl (Atx sadece bütçeyi zorlayacaktır mATX anakartda gayet iş görür)
SSD: Lexar NQ790 1tb/2tb 6750tl/11.700tl
İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE 2650tl (Kule tipli soğutucu yeterlidir hemde sıvı soğutucu gibi pompa bozuldu sıvı azaldı problemleri çıkmaz ayrıca bu model çoğu sıvı soğutucuya göre iyi iş çıkartıyor)

Anakart, ekran kartı işlemci soğutucu ram ce m2 ssd lazim. sistem DDR 5 olacak

Kasaya bakmadan almamalı o sıvı soğutmayı
Hocam bütçe biraz sınırlı o yüzden;
Anakart olarak mATX istememişsin B650 Eagle AX alabilirsin 8k
Ram olarak 1 tane 16 gb patriot işini görür. 11.5k
SSD olarak Goodram PX600 1TB şuan 5800 lira civarında.
Soğutucu fsp mp7 2170 lira civarında şuan
Ekran kartı Sapphire 9070xt pulse 33k
En önemlisi güç kaynağı arkadaşlar güç kaynağı tavsiye etmemiş unutmuşlar heralde 850w kaliteli bir güç kaynağı alman gerekiyor
Kasayıda kendi tercihine göre seç
60k Bütçe yeterli değil kasa ve güç kaynağı için ekstra bütçe ayarlaman lazım. Güç kaynağında sakın ucuza kaçma hele ki 9070XT söz konusuysa.
hocalarım haklısınız kusura bakmayın sabah sabah çok detaylı okuyamadım sadece işlemci varmış ben yazanlar lazım sanmıştım :D
Güç kaynağı yok hocam.
direk kasa içinde gelen bu model var hocam en iyisi midir tabii ki hayır ama bence sorun yaşatmaz işinizide görür gibi
onun dışında bu kasa 240mm destekliyor yada gibi hava soğutma takıcaz güzel onada bi Thermalright Phantom Spirit 120 SE güzel soğutur
ama bütçeyi biraz artık taksitle v.s bi 5 10 arttırıcaz hocam

Geri