Sizce Ramim Nasıl Değiştirmem Gerekli mi

sirfurkan

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem aldım ikinci el.
RTX 3050 8 GB
RYZEN 4500
500 GB SSD
1X16 SAMSUNG 3200 MHZ RAM

Lol gibi oyunlarda oyunun ilerleyen dakiklarında fps sorunları 180 den 80-90 a kadar düşüyor biraz araştırma yapınca ramdan kaynaklı olabilşeceğini söylediler sizce nedeni nedir ?

evet ram bi yükseltme lazım fakat ram fiyatları şu civarlardayken iyi bir fiyat fırsatı yakalamadan alınmaz

Eğer bütçen varsa mevcut 16 GB ramin aynısından bir tane daha alıp 2x16 GB şeklinde çift kanal kullanman en mantıklı seçenek olur. Bütçe kısıtlıysa aynı frekans 3200 MHz ve mümkünse aynı CL değerlerinde 8 GB daha ekleyebilirsin. Farklı kapasitede RAM'ler de birlikte çalışır, büyük ihtimalle sorun yaşamazsın.
Ama LoL'de FPS'nin maç ilerledikçe 180den 80-90a düşmesinin tek sebebinin RAM olduğunu düşünmüyorum. Tek kanal RAM özellikle Ryzen işlemcilerde performansı düşürebilir ama genelde sürekli düşük performans yapar, zaman geçtikçe FPS'nin yarıya düşmesi daha çok sıcaklık veya güç yönetimi kaynaklı olabilir.

Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol etmeni öneririm. MSI Afterburner veya HWInfo ile sıcaklık, kullanım oranı ve frekans değerlerine bak. İşlemci veya ekran kartı sıcaklıktan dolayı frekans düşürüyorsa (throttling) FPS kaybının nedeni bu olabilir.
Ayrıca LoL'ün kurulu olduğu SSD'nin doluluk oranı, arka planda çalışan uygulamalar ve ekran kartı sürücüsü de kontrol edilmeli.

RTX 3050 8 GB
RYZEN 4500
500 GB SSD

Lol gibi oyunlarda oyunun ilerleyen dakiklarında fps sorunları 180 den 80-90 a kadar düşüyor biraz araştırma yapınca ramdan kaynaklı olabilşeceğini söylediler sizce nedeni nedir ?
sisteminiz hayırlı olsun, bütçeniz var ise işlemcinizi 5600 ile değiştirirseniz en ciddi faydayı orada görürsünüz diye düşünüyorum. 16gb çok düşük bir ram değil çünkü.

RTX 3050 8 GB
RYZEN 4500
500 GB SSD

öncelikle hayırlı olsun, ayıptır sorması kaça geldi. geçen yine forumdan bir arkadaş bakıyordu benzer bir sisteme.

format attın mı aldıktan sonra, yoksa kendileri atıp mı verdiler

Ramde donanımsal olarak bir sorun yoksa 16gb ram günümüz için gayet yeterli hala. Sorun başka bir parçada olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,452
Üyeler
198,138
Son üye
Milesklt
Geri