Çözüldü✓ DDR 4 Sistem Hala Toplanırmı?

16 ile oyun oynanmaz mı
bence ddr4 veya ddr5 farketmez günümüz için artık alt limit 32gb ram. ddr5 tarafı pahalı olduğu için genelde 16gb olana amenna diyebiliyoruz ama ddr4 tarafında zorunlu 32gb diyorum. en azından önüne biraz rahat baktırır.

Daha yeni DDR5'e upgrade ettim, DDR5 toplarsan cebinden 8-10K civarı fazladan para çıkar. Benim maliyetim şu şekilde oldu;
B450 Aorus Pro Wi-Fi 3500₺'e sattım, ROG B650E-F 7500₺'e aldım (B650 TUF vs. 5000₺'e bulunabiliyor.)
Ryzen 5 5600'ü 4700₺'e sattım, 7500F'i 4500₺'e aldım.
4x8GB Corsair RGB SL 3200MHz ramleri 8'den aşağı vermem, satılmasa da elimde kalması sorun değil. Corsair Vengeance RGB 2x16GB 7200MHz CL34 15K'ya aldım.
Ramleri de sattığımızı düşünsek 4K anakart, 7K ramler için olur, toplam 11K. Anakartı daha giriş seviyesi alabilirsin toplamı 8-10k arasına iner ancak ramler için olan fark aynı kalacaktır.
Bu arada eski işlemcini çok iyi fiyata satmışsın yeni ramleride çok iyi fiyata almışsın hayırlı olsun

bence ddr4 veya ddr5 farketmez günümüz için artık alt limit 32gb ram. ddr5 tarafı pahalı olduğu için genelde 16gb olana amenna diyebiliyoruz ama ddr4 tarafında zorunlu 32gb diyorum. en azından önüne biraz rahat baktırır.
Peki sizce şimdi toplamayı düşündüğüm 12100f h610 anakart 8x2 düşünüyordum ama 32 daha iyi diyorsunuz o yüzden bitane şimdilik 16 alıp ilerde 3 4 ay sonra bi 16 daha almayı düşünüyorum ekran kartı olarak da belki ilk başta 1660 Super tarzı bişey alırım 1 2 sene sonra değişmek kaydıyla. Bu sistem ne kadar mantıklı olur öğrenci bütçesiyle ufak ufak en dip fiyattan en temiz parçaları toplamaya çalışıyorum çok az kullanılmış olmasına dikkat ediyorum

Toplanır fakat ram fiyatı dışında her şey aynı paraya geliyor şimdi sana diyecekler git ddr4 için r5 5600 al 7500f ile aynı para bende 1-1.5 ay önce aynı konuyu açtım çoğunluk ddr5 topla dedi bismillah diyip başladım şuan ekran kartı ve ram eksik onlarıda alırsam bitiyor yavaş yavaş keyifli keyifli kendimi sıkmadan topluyorum.
hocam ben de basladım suan ddr5 7500f li sisteme 2. el mi topluyosun indirim mi kovalıyosun

hocam ben de basladım suan ddr5 7500f li sisteme 2. el mi topluyosun indirim mi kovalıyosun
Hayırlı olsun öncelikle. Ben o konuyu açtığım gündendir topluyorum ikinci el sıfır karışık topluyorum. Daha şimdiye kadar indirime denk gelipte aldığım bir şey olmadı benim şansım galiba haa şey var başta kule tipi almıştım 1000 TL'ye. Geçenlerde güzel bir 360mm sıvı soğutucu düştü elimdekini aldığım fiyata satıp sıvı soğutucuya geçtim. Bu hafta kasayı alacağım. Ekran kartı ve ram kalıyor. Rami indirime girmeden almak istemiyorum çünkü ikinci el kokmuş garantisi geçmiş 16gb ramlere 8-9k istiyorlar. Ekran kartı olarakta ikinci el temiz 4060-5060 almayı düşünüyorum. Veya 15k civarına düşürürsem 9060xt 16gb.

Hayırlı olsun öncelikle. Ben o konuyu açtığım gündendir topluyorum ikinci el sıfır karışık topluyorum. Daha şimdiye kadar indirime denk gelipte aldığım bir şey olmadı benim şansım galiba haa şey var başta kule tipi almıştım 1000 TL'ye. Geçenlerde güzel bir 360mm sıvı soğutucu düştü elimdekini aldığım fiyata satıp sıvı soğutucuya geçtim. Bu hafta kasayı alacağım. Ekran kartı ve ram kalıyor. Rami indirime girmeden almak istemiyorum çünkü ikinci el kokmuş garantisi geçmiş 16gb ramlere 8-9k istiyorlar. Ekran kartı olarakta ikinci el temiz 4060-5060 almayı düşünüyorum. Veya 15k civarına düşürürsem 9060xt 16gb.
Teşekkür ederim. Seninle aynı kafada sistem topluyoruz tamamen sadece ben ilk kasayı aldım çok ikonik hareketti. İndirime girdi dayanamadım. Aynı şekil ram indirimi bekliyorum kalanı ikinci el toplayacağım sana şimdiden iyi oyunlar benim yol uzun.

Teşekkür ederim. Seninle aynı kafada sistem topluyoruz tamamen sadece ben ilk kasayı aldım çok ikonik hareketti. İndirime girdi dayanamadım. Aynı şekil ram indirimi bekliyorum kalanı ikinci el toplayacağım sana şimdiden iyi oyunlar benim yol uzun.
Hangi kasayı tercih ettin ? bu arada benimde yolum daha uzun 1 ay içinde hallederim diye düşünüyorum sistemi zaten açtığım konuda ddr5 dizersem süreç uzar demiştim dediğim gibi uzadı ram patlattı beni

Hangi kasayı tercih ettin ? bu arada benimde yolum daha uzun 1 ay içinde hallederim diye düşünüyorum sistemi zaten açtığım konuda ddr5 dizersem süreç uzar demiştim dediğim gibi uzadı ram patlattı beni

geçen buraya atmışlardı 750w psu ile birlikte 4k ya aldım. Arkadaş önerisiyle aldım pek bilgim yok büyük ve uzun ömürlü olmasını amaçladım sadece. PSU da güçlü ve kaliteliydi ilerde geliştirmek istersem de yarı yolda bırakmaz. Dediğin gibi en sıkıntısı bu işte ram ya beni de o yavaşlatıcak muhtemelen

Kanka elinde hiçbir şey yoksa o 8gb ram hariç bence sat onu 1500e falan direkt ddr5 toplamaya bak. Ben sıfırdan toplayacak olsam almam ddr4 şahsen. 32gb ddr4 yapacağına 16gb ddr5 yap sonradan bütçen olunca bi 16 daha al geç. Bir de 1660 super falan demişsin bence bulaşma dlss desteği bile yok ben o kartı satıp geçtim 5060ti'a. 2. el olarak en az 2060 Super'den başlanmalı bence, çünkü 1660 super artık çoğu oyunda sorun yaratmaya başlamıştı bana çünkü 6gb vram 1080p'de bile yetmiyor. Tavsiyem amd tarafında kal bütçe bu kadar sınırlıysa 6000 serisi bir kart gta 6 çıkana kadar hatta belki de çıkınca bile işini görecektir arkadaşlar da önermiş zaten. Fikir vermek adına söylüyorum geçen hafta incehesapta ddr5 5060'lı sistemi 38k'ya vermişlerdi yarın geceyi bi bekle o indirimdeki sistemlere göz at. Taksit seçenekleri de oluyor sanırım bazı kartlara şimdi direkt 30kyı elden çıkarmak yerine taksitle almayı da düşünebilirsin

geçen buraya atmışlardı 750w psu ile birlikte 4k ya aldım. Arkadaş önerisiyle aldım pek bilgim yok büyük ve uzun ömürlü olmasını amaçladım sadece. PSU da güçlü ve kaliteliydi ilerde geliştirmek istersem de yarı yolda bırakmaz. Dediğin gibi en sıkıntısı bu işte ram ya beni de o yavaşlatıcak muhtemelen
Bu kasayı gördüm baya iyi ben beyaz diziyorum siyah dizsem bunu net almıştım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ya da incehesap her cuma 750w psulu segotep kasa satıyor o da baya hoşuma gidiyor

Geri