hazarcoban
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 644
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben sizin gibilerin lokumlarını çok dağıttım da senin boğazında kalmış galiba ?Bu lavuk ban yediği gün foruma lokum dağıtacam
Ben sizin gibilerin lokumlarını çok dağıttım da senin boğazında kalmış galiba ?Bu lavuk ban yediği gün foruma lokum dağıtacam
Ps5 2020 de cikti o donem icin simdi icinde 4k ya yakin 4k dinamik 60 fps gibi bir sey sunuyor. Pc de 4k 60 fps almak gunumuzde bile zor. Ayrica 2020de daha da zordu. Bosuna mi dlss/fsr gibi seyler cikiyor. Ayrica sistem toplamaya calissan 0 olarak ugras para gibi sorunlar cikacak.Sen playstation 5 ile oynarken gercekten 4K oynadığını mı sanıyorsun ?Çoğu oyunda 4k oynayacaksan 30 fps oynuyorsun anca.Eğer 60 fps ye çekersen o sahte 4K oluyor upscaling ile.Gerçek ham 4K çözünürlüğü veremiyor.3K oynuyorsun,fsr açmıssın gibi.
Dostum bak simdi konsolda sistem ozellikleri sabittir kafan rahat olur tak calistir oyun oynarsin. Zaten cihazin amsci oyun oynamak icin. Oyunlar cihaza gore optimize edilmistir. Sadece konsol a ozel oyunlari saymiyorum bile.pc tarafinda ise parca uyumlulugu isletik sistemi uyumu oyunun uyumu paalrca driver vs derken isler karisik oluyor. Mesela yillarca ios dahs optimize vs deniyor ya bunun sebebi ios un kapali kutu olmasi oysa android de ozgursun ama sabit bir sey yok ortada.Hocam bana aşırı saçma geliyor ya.Yani sırf miniminnacık bi rahatlık için ki ona rahatlık bile denemez.Bilgisayarda da steami yükle oyunu indir butonuna bas sonra oyna.Sırf bunu yapmamak için 5-6 yıl güncelleyemeyeceğin kollarında sürekli drift sorunu meydana gelen bir sistem almak cok mantık dışı.Üstelik ingilizcen yoksa türkçe cıkmayan oyunlarda işin biter yani.En azından bilgisayar tarafında yama yapılabiliyor.
Ps5 2020 de cikti o donem icin simdi icinde 4k ya yakin 4k dinamik 60 fps gibi bir sey sunuyor. Pc de 4k 60 fps almak gunumuzde bile zor. Ayrica 2020de daha da zordu. Bosuna mi dlss/fsr gibi seyler cikiyor. Ayrica sistem toplamaya calissan 0 olarak ugras para gibi sorunlar cikacak.
Sacma derken? Zaten olay o ps5 in saf 4k 60 fps vermesi imkansiz gibi bir sey. Grafik olarak normal ya da high civari olur sistem sabittir oyun gelistiricisi bu grafikleri ayarlar duzgun calismasi icin. neye takildin onu anlamadim. Zaten ps amd nin ozel apusunu kullaniyor. Pc olarak karsiligi yok olsa bile 2070 e yakin bir sey olurdu. 2020 de cikmis bir sey icine yeni cikmis 3090 gucunde bir sey mi koyacaklardi?Bu dedigin seyin sacma oldugunun farkindasin degil mi ?
Playstation daki 4K ile PC'deki Native 4K'yi karsialstiriyorsun sen. PS5'te DSR var gorutnuyu 1080p-1440p arasidna isleyip sonra upsclaing ile vs. 4K ya yukseltiyor gercek yani Native 4K degil O , PC de gordugun Native 4K PS5 teki Dinamik 4K'dan 2-3 kati daha agir islem gucu gerektiriyor
Ayrica PS 5 teki grafikler genelde oyunun orta ve low ayarlarinin optimize edilmis versiyonu oluyor PC deki gibi Saf Ultra olmuyor ki buda GTA 6'nin PC'ye ciktiktan sonra PS da alanalr in tekrar bide grafikelri icin PC'de almasina sebep olan bir sey yani PC deki medium grafikelrin optimize edilmis hali aslidna senin PS5 teki en yuksek ayarin genelde vs...
Aksi takdirde mesela PS 5'in icindeki ekran karti RTX 3060 gucunde mi ne yani ayrica PS'nin DSR Kullandigini dusunursek pc de upsclkaing yaptiginda gayet'de aciyor 4K 60Fps yeni ve guclu kartlar
Az önce bakarken bi ilan gördüm hocam Playstation 5 cd li sürüm ve 1 terabayt.Yanında orjinal 2 adet kol + 3 tane oyun.(gow,tlou,fifa) 13 bin tl.Şeytan al sakın kaçırma kullanmazsan bile 20 bine satarsın diyor.Ama işte sanırım tuzak ilan bu emin olamadım.Geçen nesilde de Sony özel oyunlarda özellikle uncharted 4, Horizon zero dawn ve last of us part 2 ile PS4 harikalar yapmıştı. Bu nesilde de özellikle Naughty Dog çıkaracağı intergalactic the heretic prophet ile PS5 de animasyon ve grafik anlamında yani teknik anlamda çok iyi iş çıkaracaktır. Yani demek istediğim playstation konsolların tam potansiyelini Sony birinci parti firmaları çıkartır. Bu nesil ps5 konsolun teknik anlamda horizon forbidden west ve death strandig 2 biraz gösterdi. Ama PS5 konsolu Sony birinci parti firmaları konsola oyunu başarılı optimize ederler. bence intergalactic the heretic prophet foto gerçekçi düz PS5'de bile 4K 30 FPS'de açacağını düşünüyorum. Yani playstation konsolların potansiyelini Naughty Dog gibi firmalar çıkarır. Fakat multiplatform oyunlarda düz PS5 konsoluna çıkan çoğu oyun 1080p,ya da 1440p 60 FPS olarak çıkıyor. Bunun sebebi bence oyunu birden fazla platformlara optimize ettiği için konsolun GPU gerçekten de günümüze biraz yetersiz kalıyor gibi, fakat bu konsolun aşırı güçsüz olmasına durum bence gelmiyor. Evet konsol GPU biraz yetersiz fakat oyunu birden fazla platforma optimize ettikleri için konsoldan tam verim alamıyorlar. Yani geçtiğimiz nesil PS4 Sony birinci parti firmaları tek platforma uncharted 4 geliştirirken 5 veya 6 sene de geliştiriyorlardı. Ve o yüzden tek platforma 5 veya 6 yıl oyun geliştirince konsolun asıl potansiyeli ortaya çıkıyor.
Hocam kahraman konsoldan ithalatçı olarak alabilirsiniz. Ve PS5 13 bin TL olmaz, kesin dolandırıcıdır. Hocam aşağıya link bırakıyorum. Hatta bütçenizi zorlayıp PS5 PRO bile tavsiye ederim.Az önce bakarken bi ilan gördüm hocam Playstation 5 cd li sürüm ve 1 terabayt.Yanında orjinal 2 adet kol + 3 tane oyun.(gow,tlou,fifa) 13 bin tl.Şeytan al sakın kaçırma kullanmazsan bile 20 bine satarsın diyor.Ama işte sanırım tuzak ilan bu emin olamadım.
Sacma derken? Zaten olay o ps5 in saf 4k 60 fps vermesi imkansiz gibi bir sey. Grafik olarak normal ya da high civari olur sistem sabittir oyun gelistiricisi bu grafikleri ayarlar duzgun calismasi icin. neye takildin onu anlamadim. Zaten ps amd nin ozel apusunu kullaniyor. Pc olarak karsiligi yok olsa bile 2070 e yakin bir sey olurdu. 2020 de cikmis bir sey icine yeni cikmis 3090 gucunde bir sey mi koyacaklardi?
Ps5 2020 de cikti o donem icin simdi icinde 4k ya yakin 4k dinamik 60 fps gibi bir sey sunuyor. Pc de 4k 60 fps almak gunumuzde bile zor. Ayrica 2020de daha da zordu.
Ps fanboylugu mu? Hayatimda bir tane playsatation konsolum olmadi bile. Istersen o kadar alintiladigin yerdeki dinamik lafini bir ogren direk saldirmak yerine. Ayrica gunumuzde herkesin evinde 5090 var da benim mi haberim yok. Saf 4k gucunu verecek 5070 mi var dlss olmadan. Ps in avantaji al-calistir-oyna adam sana gidip 2020 de 5090 performansi mi sunacak.sen sana yanit verdigim yorumunu okudun mu hic ?
Tekrar alintiladim bak su kisma burda ps5 gunumuzdede 4K 60fps yakin performans gosterdigini sanki pc ye karsi bir avantajmis gibi soylemissin bide pc de gunumuzde bile (yani 2026'da) 4K 60fps almak zor diyorsun helede 2020 de cok daha zordu diyorsun ama soyledigin sey yalan o yuzden sacma dedim ayrica kimse RTX 3090 koysunalr demedi ki zaten ne alaka ben sana ps 5 pc den daha mi guclu olsun dedim ? HAYIR, ben sadece soyledigin yanlis bilgi dedim
Oncelikle ps5'in 4K si ile PC'nin saf 4K'si ayni sey degil ayrica en onemlsii PC de Ultrada 30-60fps zorlarken ps5 sahte 4K ile bile Ultra ayarlarda calsimasi mumkun degil pc deki medium(orta)/low(dusuk) grafikelrin dah aoptimize edilmis halleri oluyordu vs...
Yani demek istedigim ps5 cikamadan 5-7 ay once mi ne DLLS 2.0 cikmisti ve medium ayarlarda 2070 veya bilemdin 2080 ile DLLS 2.0 ile 4K da 50-60Fps alirsin ve soyledigim kartlar ps5 ten 1-2 sene ocne cikti yani PS5 gibi pc dede imkanalri zorladiginda ayni kalitede hatta kalite olarak ayni kalitede 4K 60FPS almak mumkun du zaten gunumzude ise zaten 4K ''ULTRA'' Ayarlarda 60+ Alabiliyorsun 3060 ve ustu kartlarda ki 3060 2023 te cikti 4070 te falan zaten 120fps bile alirsin
Kisaca soyledigin bilgi ytanlsi abarti Playstation fanboylugu
Az önce bakarken bi ilan gördüm hocam Playstation 5 cd li sürüm ve 1 terabayt.Yanında orjinal 2 adet kol + 3 tane oyun.(gow,tlou,fifa) 13 bin tl.Şeytan al sakın kaçırma kullanmazsan bile 20 bine satarsın diyor.Ama işte sanırım tuzak ilan bu emin olamadım.
Numara veriyor adres veriyor evimizge gelip test edin diyor.15 kişi gitsek napacak merak ettim açıkçasıBariz dolandırıcı nesine emin olamadın?