Ana Kart Önerisi Lazım

Reaksiyon skoru
3
Uzun süredir planladığım sistemin büyük bir kısmını belirledim. Ancak anakart seçimi konusunda kararsız kaldım. Ağırlıklı olarak rekabetçi oyunlar (Valorant, Rust) ve FiveM gibi optimizasyon isteyen oyunları oynuyorum. Ayrıca, sistemin uzun ömürlü olması ve ileride yapılacak küçük yükseltmelerde darboğaz yaşamamak benim için önemli.

Sistemimin geri kalan bileşenleri şu şekilde:

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D

Ekran Kartı: Sapphire RX 9060 XT Pulse 16GB

RAM: Patriot Viper Venom 16GB (Daha sonra 32GB'a tamamlamayı planlıyorum)

Depolama: Lexar NM710 1TB M.2 SSD

Güç Kaynağı: MSI MAG A750GL 750W 80+ Gold

Kasa: DeepCool CC560 Mesh V2

Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Şu an anakart için bütçem 6.000 TL civarında. Bu bütçe aralığında, 7800X3D işlemcinin performansını stabil bir şekilde besleyebilecek, VRM soğutması yeterli ve ilerisi için çok sıkıntı yaratmayacak anakart önerilerinize ihtiyacım var.

Uzun süredir planladığım sistemin büyük bir kısmını belirledim. Ancak anakart seçimi konusunda kararsız kaldım. Ağırlıklı olarak rekabetçi oyunlar (Valorant, Rust) ve FiveM gibi optimizasyon isteyen oyunları oynuyorum. Ayrıca, sistemin uzun ömürlü olması ve ileride yapılacak küçük yükseltmelerde darboğaz yaşamamak benim için önemli.

Sistemimin geri kalan bileşenleri şu şekilde:

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D

Ekran Kartı: Sapphire RX 9060 XT Pulse 16GB

RAM: Patriot Viper Venom 16GB (Daha sonra 32GB'a tamamlamayı planlıyorum)

Depolama: Lexar NM710 1TB M.2 SSD

Güç Kaynağı: MSI MAG A750GL 750W 80+ Gold

Kasa: DeepCool CC560 Mesh V2

Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE

Şu an anakart için bütçem 6.000 TL civarında. Bu bütçe aralığında, 7800X3D işlemcinin performansını stabil bir şekilde besleyebilecek, VRM soğutması yeterli ve ilerisi için çok sıkıntı yaratmayacak anakart önerilerinize ihtiyacım var.

satıcıya bakmadım ama bu anakart güzelb bu arada diğer ürünlerinde fiyatlarını yazarsanız daha iyi şeylşer önerebilirim

Arkadaşın önerdiği gibi en düşük b850m tercih etmelisin bence. hatta bütçeyi zorlarsan biraz b850m yerine b850 de tercih edilebilir.

Geri