1000 W Fsp Kasada PC'de Kablo Rezaleti?

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba,
Yeni sistemim için Vento FSP VG4206FSA 1000W 80+ Gold kasa aldım. Anakartı kasaya takıp montaja başladım ama güç kablolarını bağlarken büyük bir sorunla karşılaştım.
Ekran kartım 3x8 pin istiyor fakat 1000W gücündeki FSP güç kaynağından sadece 2 adet 6+2 pin PCIe kablosu çıkıyor. FSP 1000W olunca kablo eksikliği aklıma bile gelmemişti, satıcıda da bununla ilgili hiçbir bilgi yok. (İçindeki model FSP 1000-50ADA, piyasada tek satışı bile olmayan bir OEM cihazmış.)
Anakartı vidalamış bulundum ama sistemi bu haliyle kullanamıyorum. Durumu izah etsem satıcı iade kabul eder mi? Daha önce montaj aşamasında böyle bir iade süreci yaşayan oldu mu?

Arkadaşlar merhaba,
Yeni sistemim için Vento FSP VG4206FSA 1000W 80+ Gold kasa aldım. Anakartı kasaya takıp montaja başladım ama güç kablolarını bağlarken büyük bir sorunla karşılaştım.
Ekran kartım 3x8 pin istiyor fakat 1000W gücündeki FSP güç kaynağından sadece 2 adet 6+2 pin PCIe kablosu çıkıyor. FSP 1000W olunca kablo eksikliği aklıma bile gelmemişti, satıcıda da bununla ilgili hiçbir bilgi yok. (İçindeki model FSP 1000-50ADA, piyasada tek satışı bile olmayan bir OEM cihazmış.)
Anakartı vidalamış bulundum ama sistemi bu haliyle kullanamıyorum. Durumu izah etsem satıcı iade kabul eder mi? Daha önce montaj aşamasında böyle bir iade süreci yaşayan oldu mu?
Psulu kasaların genel problemi bu malesef. Çoğu psulu kasanın hatta hemen hemen hepsinin içindeki psular ya vaadedilenin kısılmış versiyonu ya da eski versiyonları oluyorlar. Malesef bunu araştırmakta alıcı kişiye kalıyor. Senin durumunda 14 günü geçmediyse direk iade oluşturup güzel bir notla göndermen lazım. Kabul etmezlerse tüketici hakem heyeti dışında sarı sitede satmaktan başka çare yok gibi.

Arkadaşlar merhaba,
Merhaba @wartunemmerr,

Kasanızın içindeki güç kaynağımızın resmi bilgi sayfası budur: https://www.fsp-group.com/en/product/pcpsu/1766562665-1501.html

Konu ile ilgili satıcı ile çözüme kavuşturabildiniz mi? Size daha iyi yardımcı olabilmemiz için ürünü nereden aldığınızı öğrenebilir miyiz?

İyi forumlar,
FSP Türkiye

Arkadaşlar merhaba,
1000w'lık bir psu var ama sanırsam arkadaşınızın attığı bilgilerden yararlanarak 12VHPWR çıkıyor bundan dolayı da sanırsam GPU bağlantısı olarak 6+2 pin bağlantılı çok da seçenek sunmak istememişlerdir. Ben senin yerinde olsam eğer ileride ekran kartını güncel bir şekilde değiştirmek(4000 serisinden sonra 12VHPWR bu girişe döndüler) gibi bir amacın yoksa geri iade ederdim daha fazla zaman kaybetmeden ve ya ekran kartına undervolt işlemi uygulardım performans kaybı olmadan bu sayede 2x 6+2 bağlantısı bana yeterli olabilirdi bu gibi bir işlere girmeyeceksen iade etmek en mantıklısı. Eğer itopyadan aldıysan zorluk yapacaklarını çok sanmıyorum.(Ben olsam PSU suz modelini alırdım arada da gerçekten ciddi fiyat farkı da varmış yanına da istediğim psu yu çekerdim.)

Hocam bende kasayı almayı düşünüyorum o yüzden soruyorum. Güç kaynağı gri renkte mi çıkıyor kabloları vs hangi renk. Nasıl bir psumuş araştırdınız mı?

Geri