Yardım Am5 Anakart Cok Ufak Pin Yamuklugu

Reaksiyon skoru
12
Bütçe
5
Paramguvendeyle asus tuf b650 e wifi anakart aldım. Pinlerinden bir tanesinin cok hafif boynu bükülmüş gibi bir sorun cikarir mi deneyemiyorum suanda. Görseli ekledim

Ekler

• 1000193969.webp
    1000193969.webp
    772.2 KB · Hit: 38
Bu şekilde cpu montajı denemeyin. İşlemci ve yuva pinleri çok hassastır. İmkanınız varsa geri gönderin, gerekirse sitenin müşteri hizmetlerine durumu açıklayın. Elden hiçbir şey gelmiyorsa bi' bilgisayar tamircisine vermek en sağlıklısı olur.

AM5 Pin layout' a bakıldığında en sağ aşağıyı 1 satır 1. stun olarak baz alırsak sizin pin 19. satır 18. stun oluyor bu da VDDCR ye denk geliyor. VDDCR' nin manası işlemci çekirdeklerini besleyen pinlerden birisi.

Hiç bir problem çıkarmayabilir. Veya tam tersine sistemin geç açılmasına, karma kullanımda siyah ekrana düşüp restart atmaya vs. sebep olabilir. Eğer gerçekten çok iyi bir fiyata satın aldıysanız durumu satıcıya bildirin. Ortalama olarak 1000 1500 TL daha indirim talep edin. İstanbul' da 1-2 tane özel servis var. AM5 Soket değişimi ve pin düzeltme işinde iyiler. Gösterdiğiniz pin düzeltilebilecek gibi duruyor.

AM5 Pin layout' a bakıldığında en sağ aşağıyı 1 satır 1. stun olarak baz alırsak sizin pin 19. satır 18. stun oluyor bu da VDDCR ye denk geliyor. VDDCR' nin manası işlemci çekirdeklerini besleyen pinlerden birisi.

Hiç bir problem çıkarmayabilir. Veya tam tersine sistemin geç açılmasına, karma kullanımda siyah ekrana düşüp restart atmaya vs. sebep olabilir. Eğer gerçekten çok iyi bir fiyata satın aldıysanız durumu satıcıya bildirin. Ortalama olarak 1000 1500 TL daha indirim talep edin. İstanbul' da 1-2 tane özel servis var. AM5 Soket değişimi ve pin düzeltme işinde iyiler. Gösterdiğiniz pin düzeltilebilecek gibi duruyor.
Hocam iade edebilirim ama uygun bi fiyata aldim alirkende farkındaydım durumun ama cok ufak olduğu icin sorun olur mu direk boyle kullansam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önceki sahibide 9800x3d gibi bir islemciyle sorunsuz kullandığını söyledi taktiği zamandan kalma fotoğrafları attı

Hocam jiletle düzeltmeyi deniyebilirsiniz ama risklü kendinize güvenmiyosanız bi bilgisayarcı halleder gibi. Çok bi bilgim yok ama belki işlemcinin hangi çekirdeğini besliyosa o çekirdeği yazılımsal olara undervolt veya direkt kapatarak belki sorunsuz kullanabilirsiniz ama emin değilim çok bilgim yok.

Deneyemiyorsan iade et.

Hocam iade edebilirim ama uygun bi fiyata aldim alirkende farkındaydım durumun ama cok ufak olduğu icin sorun olur mu direk boyle kullansam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önceki sahibide 9800x3d gibi bir islemciyle sorunsuz kullandığını söyledi taktiği zamandan kalma fotoğrafları attı
O pinin hangi fonksiyonu yerine getirdiği hakkında tek bilgi çekirdeklere güç beslemesi yapıyor. Anakart MSI olsa müşteri memnuniyeti kapsamında ücretsiz pin tamiri/düzeltmesi veya 1 kereye mahsuz soket değişimi yapıyorlar. Asus için bu süreç ile ilgili bilgi almak gerekiyor. İstanbul içinde ince işçiliğine güvenilebilecek 1-2 tane özel servis de mevcut.
Kendim hiç bir türlü toplu iğne vs. gibi bir fanteziye girerek düzeltmeye çalışmazdım. Gölgelenmeyi engelleyecek ışıklandırmaya sahip mikroskoplar ve ince tığlar ile profesyonel bir şekilde müdahale ediliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,465
Üyeler
198,141
Son üye
newyearman
Geri