bahtsizbedevi23
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,458
benim alabileceğim herhangi bir önlem yok kaderime razı oldum gibi birşşey. aslında zamanla kırsal bölgeye yerleşmeyi düşündük ama okul iş falan olunca şehri terk edemiyoruz. Yeni bir ev arayışındayız taşınmayı düşünüyoruz. Deprem için sağlam güvenilir bir binanız varsa ondan sonraki önlemler evi terk etmek zorunda olduğunuzz bir durumda gidecek bir yerinizin olması gerekli. Biz 6 şubat depreminden sonra malatyadan 100km uzakta kırsal bölgelere gittik bizim yakın akrabaların evi orda diye. Bu çok büyük bir avantaj deprem zamanı çünkü deprem sonrasında bir tentenin bile altında yer bulmak imkansız. insanlar günlerce açıkta sokakta kar altında yollarda yattılar. Bizim arabamız olmadığı için şehri hemen terk edemedik olsaydı bile yollar hasarlı benzinliklerde akaryakıt yok açık olan yol tıklım tıklım. şehri en erken 1.5 günde terk ettik o sürede o kadar zorluk yaşadık ki kabus gibi. O yüzden aracınız varsa deposu hep dolu olsun deprem çantası gibi birşeyiniz varsa oda arabada olsun evde yanınızda bir düdük bir powerbank olması yeter. Enkaz altında kurtarılan insanları görüyoruz ama bu çok düşük bir ihtimal. bina yıkılınca sağ çıkmak çok olası değil. Arabanızda açık bir alanda üstüne bir şey yıkılmayacak yerde olsun.Zemin sağlamlığı olarak yaşadığım yer sağlam aslında. Araştırdığımda çekmeköyün sağlam olduğunu gördüm, Ayrıca deprem riski sorgulayınca çekmeköy ilçesi içinde yaşadığım yer o açıdan çok riskli görünmüyordu ama binanın, dediğin gibi, sağlam olup olmaması da önemli olduğu için sormuştum onu.
Sen aldıysan ne önlem aldın?