1440p Oyun Bilgisayari Toplama Tavsiyesi (2026)

kdmyef

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar, Almanya'da ikamet etmekteyim ve kendime 1440p oyun odaklı bir sistem toplamayı düşünüyorum.
Elimde halihazırda WD Black SN850X 1 TB NVMe SSD olduğu için depolama almayacağım.
Farklı bir ülkede yaşadığım için ürünlerin fiyatları üzerinden bir yorum yapmanızın zor olduğunun farkındayım ama genel olarak model/marka seçimlerime yorum yapabilirseniz sevinirim.
Sepetteki parçalar şu şekilde:

CPU
AMD Ryzen 5 9600X

Anakart
MSI MAG B850 Tomahawk MAX WiFi

Ekran Kartı
Gigabyte GeForce RTX 5070 Gaming OC 12GB

RAM
Corsair Vengeance RGB DDR5 32GB 2x16GB 6000MHz CL36 EXPO

CPU Soğutucu
Thermalright Phantom Spirit 120 SE

PSU
be quiet! Pure Power 13 M 750W ATX 3.1

Kasa
Antec C5 ARGB Mid Tower

Sistemi ağırlıklı olarak oyun, günlük kullanım ve uzun vadede yükseltilebilirlik için topluyorum.
Anakartı biraz güçlü seçtim çünkü ileride AM5 platformunda X3D bir işlemciye geçebilirim diye düşündüm.
RAM fiyatları çok yüksek olduğu için 6000MHz CL36 32GB kit tercih ettim; CL30 modeller çok daha pahalı.
Ekran kartında AMD tarafına biraz mesafeliyim desteklerinin çok iyi olmadığı kanısındayım ama o konuda da önerilerinize açığım.
Sizce bu sistemde uyumsuzluk, darboğaz, gereksiz pahalı parça veya değiştirilmesi gereken bir model var mı?
Fiyat/performans açısından daha mantıklı önerileriniz varsa değerlendirmek isterim.

Ekler

• Screenshot 2026-07-08 212947.webp
    Screenshot 2026-07-08 212947.webp
    109.2 KB · Hit: 35
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Almanya'da ikamet etmekteyim ve kendime 1440p oyun odaklı bir sistem toplamayı düşünüyorum.
Elimde halihazırda WD Black SN850X 1 TB NVMe SSD olduğu için depolama almayacağım.
Farklı bir ülkede yaşadığım için ürünlerin fiyatları üzerinden bir yorum yapmanızın zor olduğunun farkındayım ama genel olarak model/marka seçimlerime yorum yapabilirseniz sevinirim.

CPU
AMD Ryzen 5 9600X

Anakart

Ekran Kartı

RAM

CPU Soğutucu

PSU

Kasa
Antec C5 ARGB Mid Tower

Sistemi ağırlıklı olarak oyun, günlük kullanım ve uzun vadede yükseltilebilirlik için topluyorum.
Anakartı biraz güçlü seçtim çünkü ileride AM5 platformunda X3D bir işlemciye geçebilirim diye düşündüm.
RAM fiyatları çok yüksek olduğu için 6000MHz CL36 32GB kit tercih ettim; CL30 modeller çok daha pahalı.
Ekran kartında AMD tarafına biraz mesafeliyim desteklerinin çok iyi olmadığı kanısındayım ama o konuda da önerilerinize açığım.
Sizce bu sistemde uyumsuzluk, darboğaz, gereksiz pahalı parça veya değiştirilmesi gereken bir model var mı?
Fiyat/performans açısından daha mantıklı önerileriniz varsa değerlendirmek isterim.
ekran kartı 5070 ti alırsan güzel olur

CPU
AMD Ryzen 5 9600X

Anakart

Ekran Kartı

RAM

CPU Soğutucu

PSU

Kasa
Antec C5 ARGB Mid Tower

Güzel sistem

pny falan bakınca ve anakarttan biraz bütçe artırınca olur bence tabi fiyatları bilmiyoruz
Anakart icin önerebileceginiz daha f/p bir ürün var mi? Ilerde sistemi yükseltmek istersem diye iyi bir model secmeye calistim fakat sectigim b850 modeli tabii biraz premium kaliyor. Siz bildiginiz ve güvendiginiz modelleri söyleyebilirseniz ben burada piyasasini arastirmaya calisirim.

Oyun oyniyicaksan cuda ile işlem yapmayacaksan 9070 xt al uzun yillarda goturur

Ben de sistemi topladım ama ekran kartı yok bende de, şöyle güzel sağlam bir indirim olsaydı ekran kartlarında bide taksitli olanağı lazım bize 6 taksit olursa benim için şahane olur valla..

Ben de sistemi topladım ama ekran kartı yok bende de, şöyle güzel sağlam bir indirim olsaydı ekran kartlarında bide taksitli olanağı lazım bize 6 taksit olursa benim için şahane olur valla..

RAM, SSD ve Ekran karti fiyatlari Almanya'da da ucmus durumda, bütcemi cok zorluyor. Stok olmamasi da cabasi ama acilen bilgisayara ihtiyacim var maalesef...

O Psu’nun 850w’ı için kurşun atılır kurşun yenir

Geri