Kuranda Çok Garip Bir Çelişki Buldum ?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Senin ne haddine sorgulamak, hadsiz! Ateistliğini burada sergileme.Hala sorguluyor.Neymiş "daha" denmişte işte neden öyle denmiş en zalimi bir tane olur tırı vırı.Adamlar cevabını veriyor hala aynı soruyu soruyor.Kafa basmıyor.
Hadsiz sensin uslubunu takın önce ! Sende müslümanlığını evinde yaşa ozaman cami yaptırma sokaklara veya okula pazara dinini sokma tamam ? Burası laik bir hukuk devleti her vatandaşın eşit olduğu bir memlekettir.Sen özgürce her yerde allah var diyebiliyorsan bir başkasınında özgürce allah yok deme hakkı vardır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Küfretmedim ki zaten. Burası Sözler Köşkü Değil bro sorularının cevaplarını Burda alman pek olası değil.
Olsun sıkıntı değil en azından farklı bakış açılarını görmüş oluyoruz.

yok abi 1. sırada olanlar 2. sirada olanlar ayrı ballondor siralaması gibi düşün Dünya genelindeki sahabeler en cok hangi kötü işi puanlarlarsa o 1. yani en büyük zalim oluyor.herneyse insanlarin kuranda hâlâ celiski aramaya calismasi komik geliyo
300 küsür bilimsel hata cümle hatası ve çelişki buldum kuranda.Günde 1 tane paylaşıyorm işte böyle ara sıra.

Benim eski çalıştığım fabrikada karşılıklı iki tane uyarı levhası vardı. Birinde "Önce İş Güvenliği" diğerinde "Önce Kalite" yazıyordu ama ikisini de kimse takmıyordu.

Benim eski çalıştığım fabrikada karşılıklı iki tane uyarı levhası vardı. Birinde "Önce İş Güvenliği" diğerinde "Önce Kalite" yazıyordu ama ikisini de kimse takmıyordu.
Yav ne güldüm aksam aksam😂 Bende çalışırken müdür, yap diyordu patron yapma diyordu sonra ikisindende fırça yiyordum la

Birde senin düsünceni cok merak ettim hep biliyor musun.Sence kurandaki bu tarz söylemler hata mı kuranda çelişki veya bilimsel mantıksal hata varmı uzun zamandır takipteyiz birbirimizi diğer paylaştığım ayetleride görmüştün ?

Hadsiz sensin uslubunu takın önce ! Sende müslümanlığını evinde yaşa ozaman cami yaptırma sokaklara veya okula pazara dinini sokma tamam ? Burası laik bir hukuk devleti her vatandaşın eşit olduğu bir memlekettir.Sen özgürce her yerde allah var diyebiliyorsan bir başkasınında özgürce allah yok deme hakkı vardır.

Olsun sıkıntı değil en azından farklı bakış açılarını görmüş oluyoruz.

300 küsür bilimsel hata cümle hatası ve çelişki buldum kuranda.Günde 1 tane paylaşıyorm işte böyle ara sıra.
aynen ondan 300 değil bi 2000 3000 vardır sen iyi bak . engelleyip geccen bunlari boş gürültü hepsi

Senin ne haddine sorgulamak, hadsiz! Ateistliğini burada sergileme.Hala sorguluyor.Neymiş "daha" denmişte işte neden öyle denmiş en zalimi bir tane olur tırı vırı.Adamlar cevabını veriyor hala aynı soruyu soruyor.Kafa basmıyor.
ciddiye alinmamasi gereken bir grup insanlar kısmı, benimde sınıfta bunun gibi 2 3 tane eleman vardi bos beleş çarlar sadece dine küfredeler ve kufrettikleri tek dinde islamdır ateistlik adi altinda islama küfrederler hergün

Son düzenleme:
aynen ondan 300 değil bi 2000 3000 vardır sen iyi bak . engelleyip geccen bunlari boş gürültü hepsi

ciddiye alinmamasi gereken bir grup insanlar kısmı, benimde sınıfta bunun gibi 2 3 tane eleman vardi bos beleş çarlar sadece dine küfredeler ve kufrettikleri tek dinde islamdır ateistlik adi altinda islama küfrederler hergün
Onlar islama küfrediyorsa banane kardesim beni niye onlarla kıyaslıyorsun.Ben burda dine küfür mü ettim burda teolojik bir tartışma yapıyoruz?Ozaman bende senin gibi bir müslümanı allahu ekber diyip ırakta kafa kesen teröristlerle mi kıyaslıyım bu ne kadar mantıklı olur?Herkesin yaptığı kendine bireyler geneli bağlamaz..Sizin gibi boş insanlarda gelip tartışmaya ortak olmak, argüman sunmak yerine anca laf ebeliği yapar.Zaten valorant fps drop vb konularına girmissin yaşın kücük belli bu konular senin için daha erken.Bidaha gelme konularıma istemiyorum seni.

Yav ne güldüm aksam aksam😂 Bende çalışırken müdür, yap diyordu patron yapma diyordu sonra ikisindende fırça yiyordum la

Birde senin düsünceni cok merak ettim hep biliyor musun.Sence kurandaki bu tarz söylemler hata mı kuranda çelişki veya bilimsel mantıksal hata varmı uzun zamandır takipteyiz birbirimizi diğer paylaştığım ayetleride görmüştün ?

1) Günümüz bilimsel verileriyle çelişen durumlar.
2) Ahlâki ve pedogojik olarak ciddi sıkıntı yaratan bölümler.
3) Değiştirildiği iddia edilen Tevrat'ın hükümlerinin hadisler vasıtasıyla İslama sokulması ve bunların İslamın adetleri haline gelmesi.
4) İbadetin özünün kitabın yazdığına göre değil de pagan geleneklerine göre belirlenmesi.

Bunun dışında kelimelerden ibaret olan tutarsızlıklar çok basit kalıyor. Konu sadece Kuran'da çelişki olması değil çünkü.

Niye her şeyde art niyet arıyonuz ki bilader inanmıyosan inanma inanıyosan inan.Merak ediyosan da cevabı burda bulabileceğini sanmıyorum kadrolu hocalarımız yok

Niye her şeyde art niyet arıyonuz ki bilader inanmıyosan inanma inanıyosan inan.Merak ediyosan da cevabı burda bulabileceğini sanmıyorum kadrolu hocalarımız yok
İşte bende onu diyorum hocam.Burda küfür etmeden adam akıllı bi tartışma ortamındayız boşun biri kalkıp argüman sunmak veya benim tezimi çürütmek yerine saldırıyor direk.Ülkemizde tartışma kültürü de yok onu anladım yani.Zaten amacım sorunun cevabını öğrenmekten ziyade farklı bakış açılarınıda görmek.Felsefe katagorisi olması hata ozaman bu forumda.

Belki önceki arkadaşların yazdıklarını tekrar etmek olacak ama:

Ben kalkıp ta ''bu hayatta pazar kahvaltısı kadar güzel bir şey var mı ya?'' dediğimde zannediyorum ki kimse pazar kahvaltısını kendi canımdan bile çok sevdiğimi düşünmez. Bahsetmek istediğim pazar kahvaltısının çok ama çok güzel olduğu. Burada da benzer bir durum var. Pazar akşamı gelip te yemekte sağlam bir kebap yedikten sonra ''kebaptan daha güzel bir şey olamaz'' dersem yine kebabı kendi canımdan çok sevdiğimden bahsettiğimi düşünmez kimse. Bunu farklı farklı şeyler için söyleyebilirim. Ayetlerde de benzer bir durum var zannımca. Ama ayetlere tekrar bir bakınca 3 ayetin de ortak özelliği Allah'a şirk koşulması gibi duruyor. Ki bilirsin en büyük günah şirk kabul edilir genelde. Bu da farklı bir bakış açısı.

Objektif olarak yaklaşıp da okuduğumda ben senin dediğin şekilde anlamıyorum. "Daha zalim ne olabilir?" derken kastedilen şey aslında o cümledeki nesnenin sıfatının betimlemesi gibi. Hani sen arkadaşına mesela "Ya kanka bundan kötü ne olabilir?" falan dersin ya, ona benziyor. Oha çelişki buldum denecek bir şey olduğunu şahsen düşünmüyorum.

Ben kalkıp ta ''bu hayatta pazar kahvaltısı kadar güzel bir şey var mı ya?'' dediğimde zannediyorum ki kimse pazar kahvaltısını kendi canımdan bile çok sevdiğimi düşünmez. Bahsetmek istediğim pazar kahvaltısının çok ama çok güzel olduğu. Burada da benzer bir durum var. Pazar akşamı gelip te yemekte sağlam bir kebap yedikten sonra ''kebaptan daha güzel bir şey olamaz'' dersem yine kebabı kendi canımdan çok sevdiğimden bahsettiğimi düşünmez kimse. Bunu farklı farklı şeyler için söyleyebilirim. Ayetlerde de benzer bir durum var zannımca. Ama ayetlere tekrar bir bakınca 3 ayetin de ortak özelliği Allah'a şirk koşulması gibi duruyor. Ki bilirsin en büyük günah şirk kabul edilir genelde. Bu da farklı bir bakış açısı.

Şimdi şöyle düşün birde.Sizin bu dediğiniz bir yorumdur.Allahın benim az önce söylediklerimi değilde, sizin bu dediklerinizi kasteddiğini kanıtlamanız gerekir.Bunu yapamazsınız ama ben dilbilgisel ve gramer olarak metnin çelişkili olduğunu kanıtlayabilliyorum çünkü işin içine yorum katmıyorum tamamen gramer üzerinden.Mesela günlük kullandığımız dilde mecaz anlamlar illaki olacak.Herkes sizin gerçekten kebabı, kendi canınızdan daha çok sevmediğini bilecek cünkü cümleleri gerçek manada kullanmıyorsunuz mecaz manada kullanıyorsunuz.Fakat burda kurandan bahsediyoruz.Tanrıdan gelen cümleleri sizin kurduğunuz mecaz cümleler gibi lafın gelişi olarak değil gerçek manasında algılamalıyız.Bunu okuyup anlamazsak ve dinden çıkarsak sonsuza kadar cehhenemmde yanma riskimiz var çünkü.Yani burada allah ne anlatmak istiyorsa en yalın sade ve anlaşılır halde anlatması gerekir edebi sanat mecaz vb yapmadan ki kulları bu kitaba uysun her kafadan farklı bi ses çıkmasın.Kendiside kuranın ayetlerinde bunu söylüyor zaten biz kuranı apaçık indirdik diye.

Olaya birde dil bilgisi olarak bakınız lütfen.Birisi çıkıp'' Mercedesten daha iyi kim araba yapabilir''derse bu kaçınılmaz olarak şu demektir hocam.''Mercedesten daha iyi araba yapabilen yok'' Başka bir yerde audi'den daha iyi kim araba yapabilir derseniz bu çelişki olur bariz bir şekilde

Objektif olarak yaklaşıp da okuduğumda ben senin dediğin şekilde anlamıyorum. "Daha zalim ne olabilir?" derken kastedilen şey aslında o cümledeki nesnenin sıfatının betimlemesi gibi. Hani sen arkadaşına mesela "Ya kanka bundan kötü ne olabilir?" falan dersin ya, ona benziyor. Oha çelişki buldum denecek bir şey olduğunu şahsen düşünmüyorum.

Hocam bende farkındayım allahın orda kastettiği şeyi.Yaptığı iş o kadar kötü ki 'senden daha kötüsü kim olabilir'' gibisinden bir mana var ayette evet.Ama sıkıntı şurda.Daha kötüsü var diyerek başka ayetlerde başka şeyleri örnek göstermesi.Yaptığı kötülüğü soruyla betimleyerek edebi bir anlatım yapmış yapmasına evet ama, bu yöntemi seçmesi gramer olarakta hata yapmasına vesile olmuş.Çünkü mantık kuralları çerçevesinde sen kesinlikle ve kesinlikle;

Bundan daha kötü ne olabilir dediğin an,o dil kuralları olarak en kötüsü kabul edilir ve daha kötüsü olmamalıdır.Başka sayfada da en kötüsü şu diyorsan bu bi anlatım bozukluğudur

Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim olabilir ? (Hud 18)
=>Bu ayete göre en zalim kişi allaha yalan uyduran.

Mescidlerde Allah'ın anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır ? (Bakara 114)
=> Bu ayete göre'de en zalim kişi mescidlere maddi/manevi saldıran.

Rabbinin âyetleriyle kendisine öğüt verilip sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir? (Secde 22)
=> Bu ayete göre'de en zalim kişi kuranı öğrenip öğüt aldığı halde vazgeçen.

Şimdi sorum şu dostlar;
K
urana göre en zalim kişi kim ? Her bir ayet niye birbiriyle çelişiyor ? Herşeyi bilen kusursuz en üstün varlık olan allah, niye''en zalim''dediği kişiyi her ayette farklı anlatıyor sizce bu bir mantık hatası değil midir ?

İşte senin sorunun bu 2 gram bilgin ile bir şeyleri yargılıyorsun kuranı’ın indiği zamanda edebiyatın ve özellikle o bölgedeki önemini araştır ve bu yazım,anlatım tarzınıda bir araştır

Çelişki falan yok senin edebi cahilliğin tutmuş sadece

(Cevap vermeyecem sadece git araştır çok basit bir konu bu)

İşte her konusu böyle nerdeyse zaten kendi bir şey bilmiyor ve bunu suçunu kurana atıyor

Ya 1 tane konusunda evet haklısınız anladım teşekkür ederim dediği yol bunun zamnında tüm konulaırna baktım kanıtladım cevaplarım anlattım söyledim verdiği cevap “çünkü hiç bşr mantıklı cevap alamadım” gibi bir şeydi yani ben kabullenemiyorum anlamıyorum demşyorda öyle diyor işte

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri