İşlemcinle ekran kartı gayet uyumlu bence, değiştireceksen ve amaç oyunsa 9800X3D al.Alıntıyı görüntüleBeyler islemcimin ekran kartimla denk olmadıgını dusundugum icin degistirmek istiyorum sizce ne almaliyim ekran kartının üstünde de olabılır 20k ya kadar önerirseniz sevinirim gamegaraj olması onemlı degıl. Başka sorularimsa ramlerden 1 tanesini satmalimiyim ve msi mag kasam var 3 yukarı 3 asagı daha fan takabılıyorum sizce 6 adet fan almalimiyim ve islemcimin termalini aldigimdan beri degistirmedim (eylulden berı) degistireyimmi. Ramin bana 32 gb sinin yeterli oldugunu dusunmeye basladim fanlarda islemcim cok sicak oluyor 85 derecelere cikiyor oyun oynarken dl2 dk the beast tarzi oyunlardanyada nasıl diyebilirim genel olarak 75-85 de geziyor .
Aga ben bu fotoraftakılerın hepsını 60 yada 65k ya cektım les gibi kara gectim halen diyom keske sistemi cekmeseydim de 256 gb ram alsaydim. Neyse rami satsam 20k civari helecek diher islemcidende 6k civari filan gelebiliyor üst bir islemci alsaydim sarardi diye x3d lilerdrn istiyom zatenhocam öncelikle umarım bu attığınız foto örnektir ve bu sisteme bu paraları ödememişsinizdir. İşlemciniz gayet güzel eğer aşırı fps alma isteğiniz yoksa fazlasıyla yeterli olacaktır eğer illa yükseltmek istiyorsanız da 7800x3d almanız yeterli daha fazlasına para ödemeniz anlamsız. İşlemci sıcaklıklarınız aşırı derece de artmadıysa termal macun yenilemekle uğraşmayın( ben 1.5-2 yılda bir yeniliyorum ). Ekstra fanı sistemin güzel görünmesi için almak istiyorsanız alabilirsiniz ama sıcaklığı düşürmek için almak istiyorsanız gerek yok çünkü sistem zaten çok ısınmıyordur hem de ekstra fanlar sıcaklığı çok ciddi anlamda etkilemeyecek yani gereksiz. 16gb ram bile genelde herkes için yeterli oluyor ama rust gibi bazı oyunlar ciddi anlamda ram kullanabiliyor bu yüzden 32gb çok daha iyi oluyor, sizde 64gb var ve eğer ki pc üzerinden iş yapmıyorsanız sadece oyun oynuyorsanız çok gereksiz yani 32gb zaten fazlasıyla yetecektir, 64gb kullanmanız performansa bir etki sağlamayacak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
yazının sonunu yeni okudum işlemciniz 78-85 arasında geziyormuş 1 yıldır termal macun yenilemediğiniz için gayet normal eğer isterseniz termal macun yenileyebilirsiniz veya da 5-6 ay daha bekleyebilirsiniz
biraz pahali imis aga minimum 22k 7800x3d de 14k ortasi yokmu bununİşlemcinle ekran kartı gayet uyumlu bence, değiştireceksen ve amaç oyunsa 9800X3D al.
7800x3d yeterliAga ben bu fotoraftakılerın hepsını 60 yada 65k ya cektım les gibi kara gectim halen diyom keske sistemi cekmeseydim de 256 gb ram alsaydim. Neyse rami satsam 20k civari helecek diher islemcidende 6k civari filan gelebiliyor üst bir islemci alsaydim sarardi diye x3d lilerdrn istiyom zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
9800x3d
biraz pahali imis aga minimum 22k 7800x3d de 14k ortasi yokmu bunun