Sinek Dışkısı Nasil Temizlenir ❓

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,897
Sa,
2-3 saat önce çöp atıp geldim. Döndüğümde ekranın sol tarafında 7-8 tane küçücük siyah nokta vardı. İlk başta ölü piksel sandım ama dokununca hafif kabarık/tırtıklı hissettirdi. Araştırınca sinek dışkısı olabileceğini öğrendim. Zaten çıkmadan önce ekrana çok küçük bir sinek (tatarcık galiba) konmuştu.

Peçeteyle silmeyi denedim ama çok zor çıkıyor. Fazla bastırıp ekrana zarar vermekten çekiniyorum. Islak mendil de kullanmak istemiyorum çünkü ekrana zarar verebilir diyenler var.

Evde bunları güvenli şekilde nasıl temizleyebilirim? Mikrofiber bez dışında önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

Not: Fotoğraf Reddit'ten bulduğum temsilî görsel. Benim ekranda sadece 7 tane nokta var. İşin ilginç tarafı, giris ekraninda aynı duvar kâğıdını kullanıyorum ve sinek neredeyse görseldekiyle aynı noktaya ayni hizada dışkı bırakmış yani bu wallpaper'da bir sey var galiba. 😅
1783811543112.webp

Islak bezle silebilirsin ya da ıslak mendile de iş görür hafta 2-3 kez ıslak mendille siliyorum yıllardır bir sıkıntı olduğunu görmedim

Demek ki o noktada sinekleri cezbeden boyle gülmekten altına kaçıracak birsey var. Temizlemek için teknosada falan fiber bezle ekran temizleme spreyi var su gibi birsey o ise yarar. Kenarda dursun lazım oldukça kullanırsın.

Demek ki o noktada sinekleri cezbeden boyle gülmekten altına kaçıracak birsey var. Temizlemek için teknosada falan fiber bezle ekran temizleme spreyi var su gibi birsey o ise yarar. Kenarda dursun lazım oldukça kullanırsın.
Ben aldım çok işe yarıyor tavsiye ederim

80 derece kolonya beze dök sil silerken üfle bir şey olmaz bez kolonya ile çok ıslak olmasın dök beze elinle biraz dağıt sululuk gidince sil tertemiz. Ekran kapalıyken yap fişte olmasın.

İlk defa sinek dışkısı gördüm.

• Beğen
Reaksiyonlar: vglx
Çivi çiviyi söker. Sende üzerine yap sonra hızlıca temizleyebilirsin.

Islak bezle silebilirsin ya da ıslak mendile de iş görür hafta 2-3 kez ıslak mendille siliyorum yıllardır bir sıkıntı olduğunu görmedim

Ya aslinda bizimkiler zamninda camasir suyuna batirdiklari bezle bile silmislerdi 2-3 defa ama iste AI sordum islak mendil vs. sakin surme uzerindeki antiglare zarar verir icindeki madde vs. diyince ee bide cepte bi sey olsa rahat rahat yeni monitor alacak para olmayinca insan korkuyor hocam yani ozellikle beni korkmamin sebebi ne kadar sacma sey varsa beni buluyor olmasi yani mesela ornek vermem gerekirse en son daha dun bir ardami aradim bir isim vardi neyse adam kardesim ben kac yildir bu isle ugrasiyorum ne kadar sacma,garip,tuhaf sorunalr varsa seni buluyor dedi XD

her neyse hocam Pamuklu atleti alip islatip sonra tum suyunu sıktım sonra surdugum anda dun 10dk pecete ve tirnagimla anca 1 tanesini cikarabildigim sinek diskisi hemen cikti sadece dun cikaridigimi kuru kuru cikardiigmdan dolayi cok hafif bir izi kaldi oda ne yapsam cikmiyor ama farkta edilmiyor gozumu icine akdar sokup bakmazsam neyse iste boyle cozdum ben
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

v
İlk defa sinek dışkısı gördüm.
valla bende ilk kez gordum gerci tam sinekte degil tatarcik denilen sinegin cok daha ufak versioyonu gibi bir sey iste

Sa,
2-3 saat önce çöp atıp geldim. Döndüğümde ekranın sol tarafında 7-8 tane küçücük siyah nokta vardı. İlk başta ölü piksel sandım ama dokununca hafif kabarık/tırtıklı hissettirdi. Araştırınca sinek dışkısı olabileceğini öğrendim. Zaten çıkmadan önce ekrana çok küçük bir sinek (tatarcık galiba) konmuştu.

Peçeteyle silmeyi denedim ama çok zor çıkıyor. Fazla bastırıp ekrana zarar vermekten çekiniyorum. Islak mendil de kullanmak istemiyorum çünkü ekrana zarar verebilir diyenler var.

Evde bunları güvenli şekilde nasıl temizleyebilirim? Mikrofiber bez dışında önerebileceğiniz bir yöntem var mı?

Not: Fotoğraf Reddit'ten bulduğum temsilî görsel. Benim ekranda sadece 7 tane nokta var. İşin ilginç tarafı, giris ekraninda aynı duvar kâğıdını kullanıyorum ve sinek neredeyse görseldekiyle aynı noktaya ayni hizada dışkı bırakmış yani bu wallpaper'da bir sey var galiba. 😅
Alıntıyı görüntüle
bunlar sinek bokumuymuş , abimin araba beziyle sildiydim

bunlar sinek bokumuymuş , abimin araba beziyle sildiydim
sizde de mi vardi ? ozellikle havalar iscak sinek vs. de artti ozellikle endonezya gibi tropik bolgelerde yasayanalar icin normal yasana bilen bir durum redditte cok konu gordum boyle
(sahsen 5-7 yasimdan beri pc kullaniyorum ilk kez denk geldim boyle bir seye)

Son düzenleme:
sizde de mi vardi ? ozellikle havalar iscak sinek vs. de artti ozellikle endonezya gibi tropik bolgelerde yasayanalrda cok sik yasaniyormus bu durum redditte cok konu gordum boyle
1 kere olmuştu böyle, evde sineklikler falanda var ama cok cok nadiren giriyo yine sinek

Geri