Mavi Ekran Açılışta Ekranda Garip Bozulmalar Beliriyor

KDolunay

80+
Reaksiyon skoru
88
Merhaba arkadaşlar,
Sistemi toplayalı yaklaşık 1,5 yıl oluyor. 【Galax✦4070TI Super】【Corsair 3000D✦+750W】【ASUS TUF VG27AQML1A ✦27" 260Hz 2K IPS】
Yakın zamana kadar herhangi bir sorun yaşanmamaktaydı. Bu aralar uyku modundan ekran uyanırken 1-2 saniyeliğine ekranda renk bozulmaları beliriyor. Sonra kendiliğinden düzeliyor ve kullanım esnasında hiç yaşanmıyor. Sadece ekranın kapalı olduğu durumdan ekran açılışı esnasında denk geliyorum. Nvidia sürücü güncellemesi yaptım değişmedi durum. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

Şu an kullanım açısından sorun yaşatmıyor ama problem yayılırsa ve sık yaşanır hale gelirse diye çekiniyorum. Bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

İlgili video:

giphy.gif

Lightshot screenshot

IwxoECEuv4RG

Başka bir hdmi/dp kablosu ile deneme şansın var mı?

panel gidik yüksek ihtimal benzerini samsung monitörümde yaşamıştım garantisi bittikten sonra oldu için bozulana kadar öyle kullandıydım, garantisi varsa garantiye yolla yoksa geçmiş olsun.

Başka bir hdmi/dp kablosu ile deneme şansın var mı?
Maalesef, başka bir kablom yok :(
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

panel gidik yüksek ihtimal benzerini samsung monitörümde yaşamıştım garantisi bittikten sonra oldu için bozulana kadar öyle kullandıydım, garantisi varsa garantiye yolla yoksa geçmiş olsun.
Ne kadar süre kullandın hocam, uzun yıllar dayandı mı, sorun arttı mı? Aynı şekilde miydi problem?

Maalesef, başka bir kablom yok :(
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ne kadar süre kullandın hocam, uzun yıllar dayandı mı, sorun arttı mı? Aynı şekilde miydi problem?
1-2 sene öyle kullandım panele parmağımla köşeden biraz bastırınca ekrana ekran direk düzeliyordu en son sinirle sert bastırıp paneli çatlatana kadar ama belli olmaz ne kadar gider sorun büyür mü büyümez mi garantisini kimse veremez, dediğim gibi garantisi varsa garantiye yolla.

1-2 sene öyle kullandım panele parmağımla köşeden biraz bastırınca ekrana ekran direk düzeliyordu en son sinirle sert bastırıp paneli çatlatana kadar ama belli olmaz ne kadar gider sorun büyür mü büyümez mi garantisini kimse veremez, dediğim gibi garantisi varsa garantiye yolla.
Garantisi altı ay kadar devam ediyor ancak sorun monitörde mi ekran kartında mı kabloda mı emin değilim. :confused:

Garantisi altı ay kadar devam ediyor ancak sorun monitörde mi ekran kartında mı kabloda mı emin değilim. :confused:
ekran kartında olan problem düzelmez öyle beklemeyle monitörden sorun, panel kaynaklı pc yi yeni açtınğında yada ekranı kapatıp açtığında oluyor panel kaynaklı ekran çalışıp panel ısınınca düzeliyor tek çaresi de panel değişimi, şansın varken garantiye yolla eğer geçerse ekran direk çöp, illa kontrol edicem dersende kasayı al tv falan varsa tv ye bağla doğrulamak için ama bu panel arızası yaşadığım için net biliyorum.

ekran kartında olan problem düzelmez öyle beklemeyle monitörden sorun, panel kaynaklı pc yi yeni açtınğında yada ekranı kapatıp açtığında oluyor panel kaynaklı ekran çalışıp panel ısınınca düzeliyor tek çaresi de panel değişimi, şansın varken garantiye yolla eğer geçerse ekran direk çöp, illa kontrol edicem dersende kasayı al tv falan varsa tv ye bağla doğrulamak için ama bu panel arızası yaşadığım için net biliyorum.
Peki display kablosunda sorun olabilir mi? Geçenlerde bir kez çıkartıp takmıştım, kablo kaynaklı olabilir mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,616
Üyeler
199,196
Son üye
cloudshusoo

Geri