Bilgisayar Aniden Kapanıyor Yazısı Geliyor ve Kapanıyor Yardım Lazım

EPekzy

80+
Reaksiyon skoru
163
Beyler merhaba

Ne yaparsam yapayım çözemedim yaptıklarımı aşağı yazıyorum önerilerinizi bekliyorum...

Biosu en güncel sürüme güncelledim
Ram Extended ve normal testleri yaptım her şey normal
Stres testi yaptım tam yükte CPU ve GPU sıcaklıklar GPU max 70 derece CPU max 79.5 dereceyi gördü
Güç bağlantılarını pinleri her şeyi söküp taktım
Olay günlüklerinde Kernel-Power Bug Check ya da WHEA gibi sorunlar yok.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp güncel sürüm kurdum.

yani aklıma gelen nerdeyse her şeyi yaptım ve hataların başlangıcı FC26 oynarken The instruction at 0x00007FF6F01BC510 referenced memory at 0x0000000000000111. The memory could not be read. şeklinde hata vererek başladı ama diğer oyunlarda da CS2 yapıyor hatta PC boştayken dahi kendi kendine kapanıyor.

Kafayı yemek üzereyim arkadaşlar fikirleriniz varsa denememi tavsiye ettiğiniz şeyleri yapabilirim.

ram hatası muhtemel çift kanal mı kullanıyorsunuz? ayrıca yeni mi başladı ? yoksa yeni mi pc aldınız?

sistem özellikleriniz neler?

ayrıca pc direkt restart mı atıyor yoksa sadece kapanıp güç mü kesiyor?

ram hatası muhtemel çift kanal mı kullanıyorsunuz? ayrıca yeni mi başladı ? yoksa yeni mi pc aldınız?

sistem özellikleriniz neler?

ayrıca pc direkt restart mı atıyor yoksa sadece kapanıp güç mü kesiyor?

Sistem Özelliklerim
Ryzen 7500F
RTX 5070
B840 GAMING PLUS ANAKART
16GB Single chanel Patriot Viper Elite 5 Ram
MSI A750 750+ Bronze PSU

PC'yi mart ayında topladım ancak hata 1 aydır oluyor ve direkt restart atmıyor ekrana kapanıyor yazısı gelip kendini kapatıyor tekrar açılma ya da mavi ekran gibi bir hata vermiyor direkt kapanıyor yazısının ardından kapatıyor.

Eventse bir bakalım dost.
win+r) sonra eventvwr yaz.

Olay Görüntüleyicisi'ni açılacak
Sol taraftan Windows Günlükleri / Sistem bölümüne gir.
Kapanmanın olduğu saate denk gelen kritik veya hata kayıtlarının ekran görüntüsünü paylaşır mısın?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kritik veya kırmızı hata var mı diye bak sana zahmet

windows+shift+s ile hızlı ekran görüntüsü alabilirsin buraya atmak için örnek atıyorum

böyle

Ekler

• görsel_2026-07-14_224710138.webp
    görsel_2026-07-14_224710138.webp
    98.8 KB · Hit: 12
FC26'yı bilmem ama güç tuşunu kontrol edebilirsiniz. Bir yazılım otomatik kapatma da ayarlamış olabilir. Zamanlanmış görevlerden bulabilirsiniz.

Çünkü siyah veya mavi ekran vermiyor, kapanıyor diyorsunuz. Çat diye gidiyorsa güç sorunu da olabilir.

Eventse bir bakalım dost.
win+r) sonra eventvwr yaz.

Olay Görüntüleyicisi'ni açılacak
Sol taraftan Windows Günlükleri / Sistem bölümüne gir.
Kapanmanın olduğu saate denk gelen kritik veya hata kayıtlarının ekran görüntüsünü paylaşır mısın?

kritik veya kırmızı hata var mı diye bak sana zahmet

windows+shift+s ile hızlı ekran görüntüsü alabilirsin buraya atmak için örnek atıyorum

böyle
1784058727589.webp

1784059013825.webp

1784059035670.webp

Kritik ve Hata olanlar bu şekilde

aynı saatte aynı hata flood atmış tam kapandığı saat mi bu? biraz daha aşağılarda farklı hata kodları olmalı. bunlar kapanmayla ilgili değil

burada bir sorun görünmüyor bir önerim olacak bilgisayarın güç seçeneklerinden güç düğmesinin yapacaklarını seç diyip hiç bir şey yapma olarak ayarlayıp bilgisayarı kullanın hocam. fiziksel oksitlenme veya powersw kablosundaki bir arıza bu kapanmayı tetikliyor olabilir. Eğer yine aynı sorun ile karşılaşırsanız pcyi güvenli modda başlatıp kapanıp kapanmadığına bakın eğer kapanmıyorsa yazılımsal ve sürücüsel bir sorun tespit edilmiş olur

burada bir sorun görünmüyor bir önerim olacak bilgisayarın güç seçeneklerinden güç düğmesinin yapacaklarını seç diyip hiç bir şey yapma olarak ayarlayıp bilgisayarı kullanın hocam. fiziksel oksitlenme veya powersw kablosundaki bir arıza bu kapanmayı tetikliyor olabilir. Eğer yine aynı sorun ile karşılaşırsanız pcyi güvenli modda başlatıp kapanıp kapanmadığına bakın eğer kapanmıyorsa yazılımsal ve sürücüsel bir sorun tespit edilmiş olur
Deneyeyim hocam sağ olasın tüm yanıtların için

Çok klişe olacak ama sorunun nerde olduğunu tespit etmek için biraz daha basit yöntemleri denemek lazım mesela bir format at yazılımsalmı donanımsalmı olduğunu anlayalım
En son onu da deneyeceğim

Evet arkadaşlar gece boyu yüzlerce yol denedim hiçbiri fayda etmedi... Format attım ve sorun kalktı... @Kobra kardeşin dediği çıktı :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,616
Üyeler
199,196
Son üye
cloudshusoo

Geri