- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sizde benim gibi düşünüyorsunuz ekran kartı konusunda estetik ve kaliteli bakıyorum bende 5080 e yakışacak marka ve beyaz olması galaxi ve gigabyte versiyonu kalıyor zaten başka model bulamadım.Bence gayet güzel bir sistem iyi fiyattan parçaları da denk getirirsen alınır . Sadece ekran kartını artık nasıl çözersin bilemiyorum onun fiyatı aşırı şişik benim gibi indirim kovalarsın artık. Ben zotac msi ventus ve inno3d tercih etmedim ( bunları beğenmeme sebebim kişisel tercihim estetik durmuyor bence) beyaz 5080 leri iyi bir fiyattan yakalarsan al ( colorful - galax - gaming trio ) rog astrali dahil etmiyorum en güzel gözükeni olsa bile genelde acayip sapık bir fiyattan satıyorlar.
Bu paylaştıklarının hepsine bende göz gezdirmiştim ve araştırmıştım.
Bendeki Anakartı (MSI) amazondan 9 taksite 16 bine gördüğümde direk almıştım. Senin seçtiğin anakart ile benimki arasında biraz fark var. Anakart Karşılaştırma - Gözatmanı tavsiye ederim. bir de genelde sürekli indirime giren bir anakart geçenlerde 15.500 de görmüştüm. Senin seçtiğin anakart hakkında çok bir bilgim yok o yüzden yanlış bir şey söylemek istemiyorum.
Kasayı da senin gibi Lian Li O vision compact alacaktım ama sonra Hyte gözüme daha hoş geldi ekran kartını dik konumlandırabiliyorsun. İkisi de güzel kasa tercih ve biraz da bütçeye de bakıyor.
PSU olarak da bunu incelemiştim. Bu da iyi ve dual chamber kasalara uyumlu olarak tasarlanmış bir de usb hub var senin seçtiğin psu da. Yani sana biraz daha kablolama da vs. kolaylık sağlar. Ben sonradan asus psuyu amazon satıcılı 9 taksit görünce almıştım ( amazondan almayı tercih ettiğimden)
Seçtiğin SSD yi ben de alacağım 2. ssd olarak zaten çok tercih edilen bir ssd. DRAM bulunduruyor hızlı ve uzun ömürlü olur forumda sorduğumda bana da tavsiye etmişlerdi.
Anakart konusunda mutluyum sadece asus rog olabilirdi belki ama ice pro sipariş verdim. Sizin anakart da güzel Hayırlı olsun
Kasa lian daha estetik duruyor özellikle tamamen camlı akvaryumlu olduğu icin hyte ise biraz kaba büyük duruyor bende göz gezdirmiştim.
Psu tamamen lian seti yaptığımdan dolayı edge modeli kasaya tam uyumlu hatta bu compack kasa icin tasarlanmış olduğu icin tercih ettim yoksa plat asus düşünüyordum ayrıca dediğiniz gibi kablolama ve usb hub olması fanlar icin ek özellik olduğu icin tercih ettim.
Ssd 2 tb aldım ama daha kaliteli 1tb alıp asıl onu ssd olarak kulanmayı düşünüyorum samsung modeli öneriliyor ama fiyatı uçuk biraz 1.ssd olarak ne alacağıma karar veremedim.
Beni en zorlayan kesinlikle ram oldu beyaz cl 30 expo nerdeyse TR de seceneği olmayacak kadar az ya stokları bitmiş ya fiyatları 45 bin altında beyaz ram yok siyah secenek cok ama beyaz yok ekran kartı ve ram harici aklımda kalan parça yok ram da uyguna almışımdır umarım corsair olması güven veriyor ama fiyat konusunda 34 bin tl ye aldım umarım sorun cıkartmaz yurtdışından aldığım için güvenemedim.
Fikirlereriniz için teşekkürler ben ürünlerin çoğunu sipariş ettim sıvı soğutucu ve fanlar ekran kartı kaldı emin olmak için foruma konuyu açmak istedim.