Hikayesi Oyunlarda Anlık FPS Drop

omeryay

80+
Reaksiyon skoru
0
Vatandan yeni toplattigim PC de anlık drop oluşuyor vysinc açık 60 FPS de oynarken biranda 40 ila 45 FPS e düşüyor vysinc kapatip deniyorum bu seferde 150 FPS lerden anlık cakilma oluyor nvdia denetim masasından yapılması gerekenleri yaptım daha bir sürü ayarları değiştirdim araştırmalarım sonucu ama düzelmiyor saniyelik bir takılma ama o kadar can sıkıcı bir şey ki anlatamam varmı gerçek bir cozumu

Ekler

• IMG_20260716_143047.webp
    IMG_20260716_143047.webp
    400.2 KB · Hit: 18
  • IMG_20260716_022414.webp
    IMG_20260716_022414.webp
    641.5 KB · Hit: 15
Hocam sıkıntınız avarage fps değil %1 low fps ortalama fps olarak yüksek görsende arka planda sürekli shutter veya micro shutter yaşıyorsun büyük ihtimal .
Çözüm olarak sistem özelliklerini yaz bakalım oyun hangi depolamada kurulu ram expo xmp ayarların açıkmı elleni oc ettin oyun ne psu un ne birçok şeyi yazman lazım ki sorunu bulalım .
( Her amd shutter sorunu postlarının altına amd alınmaz ehüehü yapan nvidia fanboyu lavuklar gelip yardımcı olurmu ? )
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vatandan yeni toplattigim PC de anlık drop oluşuyor vysinc açık 60 FPS de oynarken biranda 40 ila 45 FPS e düşüyor vysinc kapatip deniyorum bu seferde 150 FPS lerden anlık cakilma oluyor nvdia denetim masasından yapılması gerekenleri yaptım daha bir sürü ayarları değiştirdim araştırmalarım sonucu ama düzelmiyor saniyelik bir takılma ama o kadar can sıkıcı bir şey ki anlatamam varmı gerçek bir cozumu
Hocam fotoları sonradan yüklediniz galiba yada bende yüklenmedi
İlk olarak xmp açıkmı biosda biliyormusunuz ve 2. Olarak işlemci sıcaklıklarınızı biliyormusunuz çünkü intel işlemcileri 120 lik tek kule traş hava soğutmaları bırakın çift kuleler bile zor soğutabiliyor hatta soğutamıyor

Hocam sıkıntınız avarage fps değil %1 low fps ortalama fps olarak yüksek görsende arka planda sürekli shutter veya micro shutter yaşıyorsun büyük ihtimal .
Çözüm olarak sistem özelliklerini yaz bakalım oyun hangi depolamada kurulu ram expo xmp ayarların açıkmı elleni oc ettin oyun ne psu un ne birçok şeyi yazman lazım ki sorunu bulalım .
( Her amd shutter sorunu postlarının altına amd alınmaz ehüehü yapan nvidia fanboyu lavuklar gelip yardımcı olurmu ? )

İlk olarak xmp açıkmı biosda biliyormusunuz ve 2. Olarak işlemci sıcaklıklarınızı biliyormusunuz çünkü intel işlemcileri 120 lik tek kule traş hava soğutmaları bırakın çift kuleler bile zor soğutabiliyor hatta soğutamıyor
İşlemci 55 ila 60 derecelerde çalışıyor 60 in üstünü pek görmedim gpu 70 ila 78 lerde maksimum genelde 70 ve altı dereceler xmp açtım biostan. Takılma oldugunda CPU kullanımı gpu kullanımı normal seyrediyor sıcaklıklarda çok normal seviylerde bu durum oluştuğunda ara ara sürekli yapıyor bunu yarım saat oyunda en az 10 kere yapıyor

İntel işlemci ile alakalı bir durum. Gpt den anakartının modelini yazarak bu işlemci için en mükemmel %1 değerlerini alabilecegim en ince bios ayarları yaz onları yap.

1784208278943.webp

İntel işlemci ile alakalı bir durum. Gpt den anakartının modelini yazarak bu işlemci için en mükemmel %1 değerlerini alabilecegim en ince bios ayarları yaz onları yap.

Alıntıyı görüntüle
Hocam bir kaç ayar söyledi onları kontrol edeceğim birde tek kanal ram den yapabilir diyor mümkün mü tak Kanal bir sürü kullanan var onlrdada böylemi yani bana mantıksız geliyor sizce mümkün mü

Hocam bir kaç ayar söyledi onları kontrol edeceğim birde tek kanal ram den yapabilir diyor mümkün mü tak Kanal bir sürü kullanan var onlrdada böylemi yani bana mantıksız geliyor sizce mümkün mü
Olabilir de düşük ihtimal. Siz lite load ayarlarını ht kapatmayı loadline calibration vs ayarlarını yapıp bi deneyin bakalim

Ekler

• Screenshot_2026-07-16-17-49-59-586_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    Screenshot_2026-07-16-17-49-59-586_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    150.2 KB · Hit: 6
  • Screenshot_2026-07-16-17-49-55-995_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    Screenshot_2026-07-16-17-49-55-995_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    154.1 KB · Hit: 5
  • Screenshot_2026-07-16-17-49-44-984_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    Screenshot_2026-07-16-17-49-44-984_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    145 KB · Hit: 8
Yeni nesilde ht yoksa sıkıntı yok. Anakartın msi lite load ve loadline calibration ayarlarını yap sen. Enyi ayarı iste sadece gpt den yorum yapmasın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,900
Üyeler
199,242
Son üye
Durawin

Geri