Yeni Sistemde FPS Sorunu

ddducle0

80+
Reaksiyon skoru
0
Bu konuya birçok kez çözüm aradım ancak bulamadım. Bilgisayarı alalı yaklaşık 3-4 ay oldu ve ilk günden beri FPS konusunda ciddi dalgalanmalar yaşıyorum.

Rust oynarken FPS değerleri 50 ile 120 arasında sürekli gidip geliyor. Oyun sırasında ani FPS düşüşleri yaşanıyor ve ciddi FPS drop'ları oluyor.

CS2'de oyun içi FPS değerleri 150 ile 400 arasında değişiyor. Valorant'ta ise FPS 180 ile 500 arasında sürekli dalgalanıyor.

Sorunun kaynağını bulabilmek için OCCT testlerini yaptım ve herhangi bir hata almadım. 3DMark testinde de ekran kartım beklenen performansı gösteriyor. Bunun dışında aklıma gelen neredeyse her şeyi denedim ancak sorunu çözemedim.

Oyunları 1080p çözünürlükte oynuyorum. EXPO profili de açık. BIOS güncel. Benimle aynı sistemi kullanan kişilerin çok daha yüksek ve daha stabil FPS değerleri aldığını görüyorum. Bu yüzden sorunun neden kaynaklandığını bir türlü anlayamıyorum.

Rust dışında masaüstünde de donmalar yaşanıyor 15-20 saniye sonra düzeliyor.

Benzer bir sorun yaşayan veya sorunun kaynağı hakkında fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
INNO3D RTX5070
R5 7500F
MSI PRO B850-S WIFI6E
GOODRAM 500GB PX600 GEN4 NVMe M.2 SSD
GSKILL 16GB (1x16GB) Ripjaws S5 Siyah DDR5 6000MHz CL36 1.35

Rust kesin sorunlu.
CS ara ara bozuyor.
Valorant sağlam gibi.

Testleri adam akıllı AAA oyunda dene. Ayrıca bütün sürücülerin temiz ve son sürüm olduğundan emin ol. Açmadıysan EXPO aç vs.

Rust kesin sorunlu.
CS ara ara bozuyor.
Valorant sağlam gibi.

Testleri adam akıllı AAA oyunda dene. Ayrıca bütün sürücülerin temiz ve son sürüm olduğundan emin ol. Açmadıysan EXPO aç vs.
orada da fps düşük kalıyor. 1080p'de cyberpunk'da full ayarlar fps 40'ı görüyor dlss kapalı.

Hocam sıcaklıklarla ilgili sorunun yoksa işlemci CS gibi işlemci tabanlı oyunlarında 5.0ghz'lerde olmalı , daha düşük ghz görürsen sıcaklık yüzünden kendini kısıyor olma ihtimali yüksek. Önce bios'u default'a çek , sonra memteste sok cihazı tek hata bile alsan testi sonlandırabilirsin. Eğer hata almazsan expo açıp tekrar memteste sok .Herhangi bir hata yoksa Windowsu tekrar kur ,ssd frimware varsa Goodram optimum tool'da güncelle , crystal disk tarzı programla okuma/yazma hızlarını ve sağlığını ekstra kontrol et . İşlemci besleme kablosunu , anakart 24 pin ve ekran kartının kablolarını çıkartıp tak kontrol amaçlı. Masaüstü donmalarının olası ihtimalleri ssd , expo ve microsoft , gpu driver vs . Bunları yaptığında ramde hata olup olmadığını ,işlemcinin gücü kısıp kısmadığını , windows veya ssd yüzünden olup olmadığını anlarız en azından . Şüphelendiğim 3 şey Windows , Ssd , Ram . Bir de son olarak hepsi bittiğinde Furmark'ta cpu burner ile gpu stress testi aynı anda aç bakalım cihaz kapanacak mı ?

Rust kesin sorunlu.
CS ara ara bozuyor.
Valorant sağlam gibi.

Masaüstünde donuyor diyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu konuya birçok kez çözüm aradım ancak bulamadım. Bilgisayarı alalı yaklaşık 3-4 ay oldu ve ilk günden beri FPS konusunda ciddi dalgalanmalar yaşıyorum.

Rust oynarken FPS değerleri 50 ile 120 arasında sürekli gidip geliyor. Oyun sırasında ani FPS düşüşleri yaşanıyor ve ciddi FPS drop'ları oluyor.

CS2'de oyun içi FPS değerleri 150 ile 400 arasında değişiyor. Valorant'ta ise FPS 180 ile 500 arasında sürekli dalgalanıyor.

Sorunun kaynağını bulabilmek için OCCT testlerini yaptım ve herhangi bir hata almadım. 3DMark testinde de ekran kartım beklenen performansı gösteriyor. Bunun dışında aklıma gelen neredeyse her şeyi denedim ancak sorunu çözemedim.

Oyunları 1080p çözünürlükte oynuyorum. EXPO profili de açık. BIOS güncel. Benimle aynı sistemi kullanan kişilerin çok daha yüksek ve daha stabil FPS değerleri aldığını görüyorum. Bu yüzden sorunun neden kaynaklandığını bir türlü anlayamıyorum.

Benzer bir sorun yaşayan veya sorunun kaynağı hakkında fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
INNO3D RTX5070
R5 7500F
MSI PRO B850-S WIFI6E
Format denemediysen bi format dene ardından sürücüyü nvcleanstall ile kur bios chipset vs updateleri tamamla. Wifi sürücüsünden de yapabilir wifiyi tamamen kapat ayarlardan ethernet ile bagla dene.

Kimse dememiş Ramin 16gb sorunun bu işte al bi tane ram takılma donma drop yemezsin daha

INNO3D RTX5070
R5 7500F
MSI PRO B850-S WIFI6E

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,932
Üyeler
199,250