Siyah Ekran Verip Restart Atıyor

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar dostlar yeni sistem aldım daha bugün geçti elime bilgisayar ilk başta kusursuz çalışıyordu hiç bir sorun yoktu daha sonra 1 saat aralıklarla 2 kez siyah ekran verip bir yazı yazdı restart gerekiyor tarzı restartlayıp tekrar açıldı bi şey yokmuş gibi biraz araştırdım genellikle ram ile alakalı sorun dediler minidump yaptım ve 2 tane dosya çıktı ekliyorum eke yardımcı olursanız sevinirim ram değişimi mi istemem gerekiyor ne yapmalıyım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-07-17 223233.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-17 223233.webp
    232.3 KB · Hit: 10
  • Ekran görüntüsü 2026-07-17 223413.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-17 223413.webp
    233.9 KB · Hit: 8
Memory management diyor sistem nedir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ramler ne özellikle expo açık mı?

rtx 5070 12gb hocam 16gb ram ryzen 5 7500x3d var

lexorun 16gb ddr5 6000mhz rami hocam expo kapalı durumda şuan

Bios güncel mi, anakart nedir

COLORFUL BATTLE AX B650M-E PRO V14 DDR5 7600MHz anakart bu hocam, incehesaptan aldım sistemi test edip paketlenmesini istedim özellikle biosu ama yaptılar mı emin değilim anlamıyorum biostan

birde bellek taramaya soktuğumda ilk başta bellek sorunu var demişti rami çıkartıp tekrar taktım tekrar bellek taramaya soktum bi ariza bildirimi gelmedi bilgisayar açıldığında

öteki slota takıp dener misin

COLORFUL BATTLE AX B650M-E PRO V14 DDR5 7600MHz anakart bu hocam, incehesaptan aldım sistemi test edip paketlenmesini istedim özellikle biosu ama yaptılar mı emin değilim anlamıyorum biostan

birde bellek taramaya soktuğumda ilk başta bellek sorunu var demişti rami çıkartıp tekrar taktım tekrar bellek taramaya soktum bi ariza bildirimi gelmedi bilgisayar açıldığında
ilk olarak bios sürümünü kontrol et. (aramaya "dxdiag" yaz ve anakartın resmi sitesindeki güncel versiyonla aynı kod mu kontrol et). Güncel değilse ilk bios güncelle düzelmezse expo 1 profilinde memtest86 testi yap eğer hata bulursa yolla yenisiyle değişsinler. Daha yeni aldığın sistemde hep 4800 mhz mi kullanacaksın.

Dumpların ikisi de ram'i gösteriyor, 0x1a memory management, 0x12b de faulty hardware corrupted page yani bellekte donanımsal hata.

Önce bios'a gir, xmp/expo açıksa kapat öyle kullan biraz. Mavi ekran kesilirse ram profili stabil çalışmıyor demektir, bios güncellemesi yap ya da profil kapalı kullan.

Kesilmezse memtest86 indir, usb'ye yaz, ondan boot edip en az 4 pass test yap.

Test ederken RAMleri tek tek aynı slotta dene, hata hangi RAMde çıkıyorsa arızalı o. İkisinde de çıkarsa RAMi boştaki başka slota takıp bir daha bak, orada temiz çıkarsa sorun RAM değil anakart slotu demektir. Bir de RAMleri çıkarıp tekrar takmakta fayda var, kargoda gevşeyip tam oturmamış olabiliyor.

Memtest hata verirse hiç uğraşma, sistem daha bugün gelmiş, direkt aldığın yere git değişim iste. Sıfır sistemde bu ikili %90 ram çıkar.

hocam sanırım bios güncel değil dxdiag da 1008 yazıyor site de 1011i mevcut bios güncellemesi nasıl yapabilirim

bios güncellenmemiş diye oluyor olabilir mi dostlar acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,031
Üyeler
199,270
Son üye
MuratCvk

Geri