MeGaDave06
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 305
Evet 9800X3D kullanacağım. Yorumlarının ucu çok açık ne yapacağım konusunda aklımı daha da karıştırdın asdjhsada
Yok karışılacak bişey yok. Olay basit. X3dli işlemci kullanıyorsun = ramin performanslı olmasına çok gerek yok
6400 cl32 6000 cl30 fiyat farkı çok azmış. 6400 cl32 de kalabilirsin manuel ayarlarla 6000 cl30 e çekersin rami biostan
Asıl dediğim şey şu. 6400 cl32 ile yukarda saydığım diğer ram kombinasyonları arasında büyük fiyat farkı var mı? Eğer varsa 6000 cl30 ile değil asıl dediğim diğer ramlerle değişim yapman. Ama arada 5-6 bin lira ve daha üstü tl farkı varsa değer. Hele 10 bin liralara çıkıyorsa fark direkt 6400 cl32 yi değişime ver. Çünkü 10k ciddidir. 6-7 bin liralık fark varsa bile değiştirebilirsin. 6-7 bin liraya üst gpuya geçebilirsin ilerde, ek ssd alabilirsin, diğer ekipmanlar alabilirsin vs
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Gönlüm CL30 6000Mhz almak ama dik başlılık etmeyip bilenleri de dinlemek istiyorum. Bu CL ayarını düşürmek için tek tek voltaj falan ayarlamak gerekiyormuş. Eğer bir ayarı on/off tarzı değiştirmek gibi basit bir şeyse CL düşürmek öyle yapayım. Kalması benim işime gelir. Ama 400 TL ile daha iyi, daha sorunsuz bir şey alacaksam onu da değerlendirmek isterim çünkü kargo daha yola çıkmadı.
Ahahahahaha ah o cller keşke on off gibi olsa. Ramde overclock işinde en fazla 2-3 şey görür gözün
1)Bios menüsü
2)bolca cmos reset
3)masaüstü
Ha bide oyunsuz geçen günler
Heleki ddr5 ben hiç anlamam ddr5 de çok fazla detaylar var. Ddr4 gibi basit değil. Çok detaylı terminasyonlar ayrı voltajlar vs var. Ha şansın şu ddr5 rehberleri dünya genelinde ddr4 den daha fazla. Ddr4 dönemlerinde işlemci ve gpuların savaşı çoktu. Ddr5 itibariyle ramleri sıkılaştırmak önem kazandı
Türk ddr4 rehberlerine çok denk gelemezsin
Ama yabancılar yine iyi.
Fakat ddr5 de hem türklerin hemde yabancıların rehberleride çok iyi ve fazla
Son düzenleme: