Yardımcı Olrusanız Sevinirim , Hiç Bilgim Yok

Semih07

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
63.000
Merhaba oğlum için bilgisayar bakıyorum . Uzun zamandır sistemlerle ilgilenmediğim için konuya artık hakim değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.

2 tane sistem buldum , bunlardan birini seçmeyi planlıyorum

1. sistem için eğer alırsam Gigabyte B840M 7200mhz ile değiştiricem
2. sistem için ise MSI PRO B840-B 8000mhz ile değiştiricem

İleride ssd 1 tb ile değiştirirm

İkisi arasındaki farklardan biri işlemci , araştırdığım kadarıyla iki işlemci arasında önemli bi fark gözükmüyor . Sizce ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim ? bir de google da çok fazla sinerji sitesi içeren kötü yorum var , yakın zamanda alışveriş yapan var mı acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim

İkisi arasındaki farklardan biri işlemci , araştırdığım kadarıyla iki işlemci arasında önemli bi fark gözükmüyor . Sizce ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim ? bir de google da çok fazla sinerji sitesi içeren kötü yorum var , yakın zamanda alışveriş yapan var mı acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim
Pc kullanım amacı oyun oynamak olucak ise ekran kartı olarak 9070xt kullanan bir sistem var olan 5070 den %15 20 daha iyi çalışmakta benzer fiyatlar ile. Eğer oğlunuz yapay zeka ile ilgisi yoksa örneğin görsel üretme ai lokal kullanma Nvidia o konularda daha tercih edilmesi gereken bir kart olur. Dediğiniz gibi işlemciler arasında parasına değicek bir fark yok. Benim babam bana hediye alıcak olsaydı kasasını bu şekilde istemezdim dürüst olmak gerekirse kasa olarak bence akvaryum stili tercih ederseniz ek bir mutluluk katarsınız oğlunuza

Merhaba oğlum için bilgisayar bakıyorum . Uzun zamandır sistemlerle ilgilenmediğim için konuya artık hakim değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. sistemi seçin.
Anakartı asus b650m-r seçin.
Soğutucuyu da 120mm modellerden birini seçin.

Tek tek toplamanız daha iyi olur zaman varsa

2 sistemi alın b650 yapın yeterli olur ve sığutucyuda kule tipi rasgele bir 120mm soğutucu yapın sinerji sitesi güvenilir bir site sıkıntı olmaz

9070xt olarak ekonomime uygun bi bunu bulabildim , genel olarak oyun için istiyordu . Peki 5070 ile çok bi farkı olur mu ?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Marka ve b650 chipset için fiyat farkı değer gibi
bu sistemde kafama yattı

Son düzenleme:
9070xt olarak ekonomime uygun bi bunu bulabildim , genel olarak oyun için istiyordu . Peki 5070 ile çok bi farkı olur mu ?

dün yapılmış bir test videosu Kıyaslama görmeniz için güzel olur sizde anlarsınız durumu

bu sistemde kafama yattı
Hocam Nvidia genelde sorunsuzdur
AMA amd ekran kartları bazen size sıkıntı çıkartabilir

Saf performansta 9070 XT>5070 ama Ray tracingde 9070 XT=5070 olur

Sizin gönderdiğiniz 9070 XT'li sistem iyi alabilirsiniz

Ancak attığınız 9070xt li sistemi ben tavsiye etmiyorum şahsen 5070 olanı alırdım çünkü parçaların kalitesi değişti işlemci düştü , hazır sistemlere baktım ve en düşük 9070xt şuan attığınız sistem . 5070 ve AMD olanı tercih etmeniz hem görsel açıdan hem kalite açısından daha iyi olabilir. arkadaşın paylaştığı https://www.itopya.com/thunder-5070...5070-12gb-16gb-ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-oe_h32672 güzel gibi duruyor tek tavsiyem -İşlemci soğutucusu kısmında 600tl fark ile Cooler Master Hyper H411 olanı seçmeniz olcaktır

bu sistemde kafama yattı
Bu sayede Tek eksiğiniz-eklemeniz gereken parça olarak ileride Ram satın alırsanız sistem kusursuz haline gelecektir çünkü günümüzde 16gb ram kullanımı yetmiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,921
Üyeler
199,250
Son üye
Redot_1881

Geri