Urahara Kisuke
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
Selamlar,
Önümüzdeki 4-5 yıl boyunca (üniversiteden mezun olana kadar) beni hiç üzmeyecek bir AM5 sistem toplamak istiyorum. Kafadaki planım şu: Kasa, güç kaynağı, sıvı soğutma ve fan gibi teknolojisi kolay kolay eskimeyen, sistemi gelecekte de taşıyacak "altyapı" parçalarını şimdiden Premium ve kaliteli tutmak istiyorum. İşlemci ve ekran kartı gibi teknolojisi hızlı eskiyen ve ileride sök-tak yapması kolay olan parçalardan ise şimdilik kısıp bütçeyi rahatlatmayı, 4-5 yıl sonra bu altyapının üzerine en tepe modelleri çekmeyi planlıyorum.
Genelde LoL, Gacha oyunları (Genshin Impact, Wuthering Waves, Neverness to Everness) ve kendi halimde hikaye odaklı (story mode) oyunlar oynuyorum. Rekabetçi olarak sadece Lol oynuyorum o da arkadaşlarımla kafa dağıtmak için, 1080p veya kararlı bir 2K çözünürlük benim için fazlasıyla yeterli.
Kafamdaki ilk liste şu şekildeydi:
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
Önümüzdeki 4-5 yıl boyunca (üniversiteden mezun olana kadar) beni hiç üzmeyecek bir AM5 sistem toplamak istiyorum. Kafadaki planım şu: Kasa, güç kaynağı, sıvı soğutma ve fan gibi teknolojisi kolay kolay eskimeyen, sistemi gelecekte de taşıyacak "altyapı" parçalarını şimdiden Premium ve kaliteli tutmak istiyorum. İşlemci ve ekran kartı gibi teknolojisi hızlı eskiyen ve ileride sök-tak yapması kolay olan parçalardan ise şimdilik kısıp bütçeyi rahatlatmayı, 4-5 yıl sonra bu altyapının üzerine en tepe modelleri çekmeyi planlıyorum.
Genelde LoL, Gacha oyunları (Genshin Impact, Wuthering Waves, Neverness to Everness) ve kendi halimde hikaye odaklı (story mode) oyunlar oynuyorum. Rekabetçi olarak sadece Lol oynuyorum o da arkadaşlarımla kafa dağıtmak için, 1080p veya kararlı bir 2K çözünürlük benim için fazlasıyla yeterli.
Kafamdaki ilk liste şu şekildeydi:
- Kasa: Lian Li O11 Vision Kompakt — 7.5k
- Sıvı Soğutma: ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB — 5.6k
- Anakart: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 — 15k
- Güç Kaynağı: RAIJINTEK CRATOS 850W 80PLUS Gold (ATX 3.0) — 5k
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D — 14k
- RAM: Patriot Viper Venom 16GB 1x16GB DDR5 6000MHz CL30 — 10-12k
- SSD: KIOXIA PCIe M2 1TB Exceria Basic NVMe Gen4 (7200/6600) — 6-7.5k
- Kasa Fanları: 5x120mm Lian Li UNI FAN / REVERSE — 5.5k
- Ekran Kartı: Orta segment bir RTX 5070 Ti — 48-53k
- Ekran Kartı ve İşlemci: 7800X3D ve 5070 Ti yerine, beni önümüzdeki 4-5 yıl 1080p/2K orta-yüksek ayarlarda akıcı oynatacak, hangi F/P alt modelleri önerirsiniz?
- Anakart: X870 geleceğe yatırım olarak kalmalı mı, yoksa 4-5 yıl sonrası için B650 / B850 serisi bir model seçip oradan da kısmalı mıyım?
- RAM: Bütçeyi işlemci ve ekran kartından kısarak rahatlatırsam, RAM'i doğrudan 2x16GB dual channel yapmayı düşünüyorum, mantıklı mıdır?
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
Son düzenleme: