70.000 Bin TL ~ Sistem Önerisi

Oguzhansah

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
4,656
Bütçem ortalama 70.000TL RTX 5070li bir sistem istiyorum. AMD önerisi yapmazsanız sevinirim düşünmüyorum.
YapıKrediye 6 taksit olursa harika olur.

Forumda başta şöyle bir sistem gördüm iyi midir yoksa kendim toplamam mı daha mantıklı olur?

Kendim akakçeden baktığım zaman 240mm sıvı soğutma + 1tb ssdli ddr5 bi sistem topladığımda aynı özelliklerde 68-70k civarı geliyor.
Acelem yok yakında düşecek vs. ise bekleyebilirm.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Bütçem ortalama 70.000TL RTX 5070li bir sistem istiyorum. AMD önerisi yapmazsanız sevinirim düşünmüyorum.

Forumda başta şöyle bir sistem gördüm iyi midir yoksa kendim toplamam mı daha mantıklı olur?

Kendim akakçeden baktığım zaman 240mm sıvı soğutma + 1tb ssdli ddr5 bi sistem topladığımda aynı özelliklerde 68-70k civarı geliyor.
Tek tek topla hocam rtx 5070(veya 9070)+250K plus yapabilirsiniz(hikaye oyunu oynayacaksanız)

Kendin toplasan da aşağı yukarı aynı paraya gelebilir ama daha iyi parçalar alırsın bence.

Hocam hikaye oyunu mu oynuyorsun yoksa FPS oyunu mu

Hocam hikaye oyunu mu oynuyorsun yoksa FPS oyunu mu
İkisinide oynuyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

beyaz olsun dersen senin attığın sistem daha avantajlı bence
Yapıkrediye taksit yok burda maalesef

İkisinide oynuyorum

Hocam taksit için ayrı ayrı alman lazım ya da trendyoldan falan.

İkisinide oynuyorum

Hocam bu şekilde iyi olur
1000018436.webp

Hocam 70k'ya kampanya vs. bekleyerek tek tek taksitli şekilde daha iyi bir sistem toplarsınız. Sıvı soğutucu yerine kule tipi soğutucu tercih etmenizi öneririm 2.5klık çok yeterli soğutucular var. 500gb ssd 70k'lık bir sistem için çok saçma ve yetersiz. Anakartı bence kötü bu fiyatta bir sistem için ve ram de kötü cl48.

Hocam 70k'ya kampanya vs. bekleyerek tek tek taksitli şekilde daha iyi bir sistem toplarsınız. Sıvı soğutucu yerine kule tipi soğutucu tercih etmenizi öneririm 2.5klık çok yeterli soğutucular var. 500gb ssd 70k'lık bir sistem için çok saçma ve yetersiz. Anakartı bence kötü bu fiyatta bir sistem için ve ram de kötü cl48.
2.5klık sıvı soğutmalar iyi değil midir?
Ram kaç cl olmalı 36 mı?
1tb bakıyorum bu sistemi örnek olarak attım teşekkürler

5070 ve amd işlemci bakıyorum açılçası

2.5klık sıvı soğutmalar iyi değil midir?
Ram kaç cl olmalı 36 mı?
1tb bakıyorum bu sistemi örnek olarak attım teşekkürler
bence 2.5 3kya sıvı soğutma yerine kule tipi tercih edilmeli daha safe. Ram olarak patriot viper venom iyidir 6000mhz cl30 ssd de eğer çok fazla dosya veri aktarımı ya da database falan yönetmiyosanız gidip gen5 ya da dramli ssdler bakmanıza gerek yok. Oyun ve günlük kullanım için kingston nv3 6000/4000 yeterli olur 1 tb

bence 2.5 3kya sıvı soğutma yerine kule tipi tercih edilmeli daha safe. Ram olarak patriot viper venom iyidir 6000mhz cl30 ssd de eğer çok fazla dosya veri aktarımı ya da database falan yönetmiyosanız gidip gen5 ya da dramli ssdler bakmanıza gerek yok. Oyun ve günlük kullanım için kingston nv3 6000/4000 yeterli olur 1 tb
Arkadaşın attığı 24gb cl 40 5200mhz 13k fiyat diyor kötü müdür kesin cl30 vs mi bakmak lazım. Ssd dediğinize bakıcam

Arkadaşın attığı 24gb cl 40 5200mhz 13k fiyat diyor kötü müdür kesin cl30 vs mi bakmak lazım. Ssd dediğinize bakıcam
şahsen 24gb alıp 5200mhz cl40 alıcağıma 16 gb'a daha az para verip 6000mhz cl30 alırdım. Birkaç ay sonra elinize para geçtiğinde 32 yaparsınız zaten

Geri