Sasageyo
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 232
Teşekkür ederim, burslu olduğu ve yurt+yemek sıkıntısını da karşıladığı için yeditepeyi başa yazacağım muhtemelen. Kendini geliştirme konusuna gelince de zaten üniversite boyunca boş duracağımı sanmıyorum ilgili olduğum da bi alan.Hocam ben Yeditepe YBS mezunuyum, mezun olalı 5 sene oldu. Ben okurken okul bana o kadar da iyi gelmiyordu ama mezun olup sektörde farklı okullardan insanlarla çalışınca Yeditepe'nin aslında iyi bir eğitim verdiğini fark ettim. Tabii bu sektörde iş biraz sizde bitiyor. Yazılım ve IT tarafında sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Mümkün olduğunca farklı teknolojiler öğrenmeye çalışın. Hatta mümkünse mezun olmadan önce staj veya part-time iş bulup deneyim kazanmanız büyük avantaj sağlar. Marmara hakkında çok net konuşamam çünkü oradan mezun tanıdığım yok. Ben üniversiteye girerken İşletme Enformatiği diye geçiyordu ve Almanca eğitim veriyordu. Bir arkadaşımın arkadaşı bu sayede Alman bir firmada işe girmişti. Yani avantaj sağlayabiliyor ama bana sorarsan hâlâ Almanca egitim saçma tercih etmezdim. 2030'da sektör nasıl olur, buna gerçekten kimse net cevap veremez. Şu an yeni mezun olup iş bulan da var, uzun süre iş arayan da var. O yüzden "kesin şöyle olur" demek doğru olmaz.
Ama Yeditepe özelinde konuşacak olursam, ben memnun kaldım. Mükemmel değildi ama Türkiye şartlarında ortalamanın üzerinde bir eğitim ve üniversite deneyimi sunduğunu söyleyebilirim.