Asrock Challanger 6700xt Bakım İçin Yardım

inkodes

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
683
arkadaşlar selamlar
Asrock Challenger 6700xt ekran kartimin 3. yili doldu
Sicakliklar da 90 civarina yukseldi
Bakim vakti geldi diye düşünüyorum
Mx6 termal macunum var onu süreceğim chipsete
Asıl sorum termal ped konusunda
Sizce termal pad mi uygulamaliyim yoksa termal putty mi?
Hangi ürünü hangi markadan alayım önerilerinizi bekliyorum
Simdiden teşekkürler

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Furmark'da 90 alıyorsanız hotspot'da, ellemeyin. Kart açıldığı gibi 2. el değerini kaybediyor, yapabileceğiniz hatalı bir işlem de cabası. Pad'leri yenilemeye kalksanız %90 başarısız olacak, daha kötü yapacaksınız. Pad'ler 2-3 farklı boyutta ve sertlikte olurlar. Size gereken 1x5 iken, gidip o kalınlığın 5x5'ine para bayılmak zorunda kalırsınız. Yetmez, sertliği yüzünden kontakt sorunu yaşar; yine boşa para ve risk almış olursunuz.

MX serilerinin TAMAMI pumpout yapacak. Pumpout yapmayan ekran kartı macununu hatam yoksa satan 1-2 yer var, onlar da bizim no-name olarak bildiğimiz markalar.

Forumda inanılmaz bir bilinçsiz kartı açıp, bakım yapma hastalığı var. Dahil olmayın. Hotspot'lar 100 küsürlere vurmadığı sürece kartı ellemeye gerek yok.

Bırakın kalsın, 90 derece hiçbi' şey o karta.

Furmark'da 90 alıyorsanız hotspot'da, ellemeyin. Kart açıldığı gibi 2. el değerini kaybediyor, yapabileceğiniz hatalı bir işlem de cabası. Pad'leri yenilemeye kalksanız %90 başarısız olacak, daha kötü yapacaksınız. Pad'ler 2-3 farklı boyutta ve sertlikte olurlar. Size gereken 1x5 iken, gidip o kalınlığın 5x5'ine para bayılmak zorunda kalırsınız. Yetmez, sertliği yüzünden kontakt sorunu yaşar; yine boşa para ve risk almış olursunuz.

MX serilerinin TAMAMI pumpout yapacak. Pumpout yapmayan ekran kartı macununu hatam yoksa satan 1-2 yer var, onlar da bizim no-name olarak bildiğimiz markalar.

Forumda inanılmaz bir bilinçsiz kartı açıp, bakım yapma hastalığı var. Dahil olmayın. Hotspot'lar 100 küsürlere vurmadığı sürece kartı ellemeye gerek yok.

Hocam normal sıcaklık 90 oyunda bi de
Hotspot bi ara 100 ustundeydi de son zamanda bakmadim tekrardan bakarım
Biraz da yaz sıcağı olmasindan dolayi yüksek tabi sıcaklıklar

Furmark atar mısın 5 dk yapsın

Hocam Nasıl Yok 80 Üstü Sıkıntı Zaten Adam 100 Diyor Birde Ama 3 Senelik Ekran Kartı 100 Derece Bana Bir Garip Geldi Benim 10 Senelik Bakımsız Gördüğüm Kartlar Bile Max 75 Dir

90 derece hotspot değilse ve normal sıcaklıksa o kartı kullanmayın acilen ya fanları kökleyin öyle gittiği yere kadar gidin yada verin güvenebileceğiniz bir bilgisayarcıya yapsın bakımlarını veya araştırıp thermal pad ve pump out yapmayacak pad veya macun alacaksın

Hocam Nasıl Yok 80 Üstü Sıkıntı Zaten Adam 100 Diyor Birde Ama 3 Senelik Ekran Kartı 100 Derece Bana Bir Garip Geldi Benim 10 Senelik Bakımsız Gördüğüm Kartlar Bile Max 75 Dir
80 üstü sıkıntı falan değil. 95'e kadar yolu var o kartın throttle yapmadan. Oyunlarda 90 alması bile bir problem değil. Bunlar çok çok normal ısılar.

Yüzeysel temizliğini yapsın, bıraksın. Hatalı pad uygulaması ya da 1 aya pumpout yapacak macun sürse daha da kötü olacak her şey.

arkadaşlar selamlar
Simdiden teşekkürler
MX6 sürmeni önermiyorum MX7 al uzun süre kullanmayı planlıyorsan. Satmayı planlıyorsan 3-4 ay içinde MX6 olur. Ama 2-3 ayda bir tekrar yenilemen gerekecek belki 1.5 ay çünkü pump out olacak. Thermal padler kötü duırumda değildir bence çok ısınan bir vram' i yok.

Açılınca da değeri çok düşen bir kart görmedim açıkcası elbet satılacak pahalı yazmadıgınız sürece

90 derece hotspot değilse ve normal sıcaklıksa o kartı kullanmayın acilen ya fanları kökleyin öyle gittiği yere kadar gidin yada verin güvenebileceğiniz bir bilgisayarcıya yapsın bakımlarını veya araştırıp thermal pad ve pump out yapmayacak pad veya macun alacaksın
Hocam doğru söylüyor msi ın yaptığı bir program yaptı onu indirin veya kendi sürücüsüne girin yani uygulamasına ordan poweri 15 aşağıya çekin fanı 100 yapın biraz bağıracaktır ancak 10-15 dereceye kadar azaltır mhz leri orda 780 yazıyodur diğeride 900 dür büyük ihtimalle ikisinide 100 aşağıya çekin ve işlemci güç ayarlarına girin onuda 90-95 yapın max 70-75 derecede kalır bu şekilde

Hocam doğru söylüyor msi ın yaptığı bir program yaptı onu indirin veya kendi sürücüsüne girin yani uygulamasına ordan poweri 15 aşağıya çekin fanı 100 yapın biraz bağıracaktır ancak 10-15 dereceye kadar azaltır mhz leri orda 780 yazıyodur diğeride 900 dür büyük ihtimalle ikisinide 100 aşağıya çekin ve işlemci güç ayarlarına girin onuda 90-95 yapın max 70-75 derecede kalır bu şekilde
O zaman 6600XT alırdı arkadaş bomboş yorum

arkadaşlar selamlar
Simdiden teşekkürler
kral thermalright tf7 sürüyorum bende kartlarıma ya da arkadaşların bakım yaptığım kartlara pompout yapmıyor ayrıca mxden daha performanslı emin olabilirsin

Kardeşim adamın derecesi kendine göre yüksek sensin boş tedirgin olmaktansa yapsın bunu
Yüksek sıcaklık ile riskli sıcaklık ayrı şeyler. 90 derece hotspot bu kart için orta-yüksek sayılabilir ama asla riskli bir noktada değil. Tozlarını temizlesin, gerekirse kasanın yan kapağını açıp kullansın. Bunlarla zaten 4-5 derece düşürür.

Herkes öyle bir yorum yapıyor ki. Kaçınız ekran kartınızın firması ile birebir mail'leşip, doğru sertlik oranında ya da sünme hesabını yapıp en iyi padleri sipariş edip, MX harici macun sürüyor? Çok azınız.

Bu bilgilerle yanlış yönlendirmeyin. İlla bir bakım yapacaksa Kadıköy'de Profix var. Onlara versin. Onun dışında %99 daha kötü yapacak her şeyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,253
Üyeler
200,074
Son üye
clutcher

Geri