200W 5+1 ses sistemine 400W amfi bağlarsak ne olur?

emirhan1234

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,818
Herkese merhaba, bende MX2500 5+1 ses sistemi mevcut fakat kendi amfisinden farklı şekilde çalıştırmak istiyorum. 200W amfi yapımı videosunu gördüm fakat yapmışken güçlü yapmak istedim 400W amfi yapıp bağlasam seste bozulma vb. olur mu bozulma olur derseniz 200W olan videodan bakarak yapacağım.

En İyi Cevap
toplam 200w büyük bass ile beraber haftasonu bu videoya bakarak yapmayı düşünüyorum hem parçaları da almış olurum ve güzel bir şekilde çalışır mı?

Hocam güzel bir devre değil bu. Hoparlörden ses gelsin yeter mantığıyla yapılmış bir devre. 200 watt da olmaz. 200 wattı verebilmesi için iyi bir güç beslemesi gerekir. (12 Volt 20 Amper trafo 240 watt yapar.) Mosfetin max gücü 200 watt olabilir bakmadım bilmiyorum.

Ayrıca büyük bass ın doğru çalışabilmesi için crossover denilen 2 yada 3 yollu hoparlör sürücü devresi yapmanız gerekir. Bass tiz mid filtresi diye de geçer. Aşağıdaki videoda olduğu gibi.

Sizin elinizde bulunan Ton kontrolcünün ile filtre aynı işlevde olmadığını da belirtiyim...
kafanıza göre hocam güzel basslı tınılarıda güzel bir şey ile atın
Merhaba nasılsın ben hala kullanmaya devam ediyorum ama youtubeye hala koyamadım yeni 2 tane tweeter aldım ve bass ya da hoparlörleri güçlendirmek için kondansatör koyuyorlar o nasıl oluyor

Merhaba nasılsın ben hala kullanmaya devam ediyorum ama youtubeye hala koyamadım yeni 2 tane tweeter aldım ve bass ya da hoparlörleri güçlendirmek için kondansatör koyuyorlar o nasıl oluyor
hoparlörden almak istediğiniz frekanslara göre bazı değerlerde kondansatörler ile filtreleme sağlıyorsunuz ve de yüksek kapasiteli kondansatörlerde anlık basslarda depolanan gücünde kullanılmasıyla daha tok basslar alıyorsunuz 470muF kondansatör basslarda iyi performans veriyor olmalı ama tizler için ben kondansatör kullanmıyorum tabi kondansatör+direnç kombinasyonları da var sizin elinizdeki hoparlörlere göre takmak lazım

@Aykut D. hocamda baya donanımlı o konuda

hoparlörden almak istediğiniz frekanslara göre bazı değerlerde kondansatörler ile filtreleme sağlıyorsunuz ve de yüksek kapasiteli kondansatörlerde anlık basslarda depolanan gücünde kullanılmasıyla daha tok basslar alıyorsunuz 470muF kondansatör basslarda iyi performans veriyor olmalı ama tizler için ben kondansatör kullanmıyorum tabi kondansatör+direnç kombinasyonları da var sizin elinizdeki hoparlörlere göre takmak lazım

direkt hoparlörün + hattı kondansatör üzerinden mi geçiyor araya bir kondansatör atıyoruz yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şuan elimde 5 i samsung 5 i philips olmak üzere 10 tane hoparlör var ve samsungun subwofferi var hepsini tek amfide birleştirmek istiyorum zamanında amazondan aldığım amfide

direkt hoparlörün + hattı kondansatör üzerinden mi geçiyor araya bir kondansatör atıyoruz yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şuan elimde 5 i samsung 5 i philips olmak üzere 10 tane hoparlör var ve samsungun subwofferi var hepsini tek amfide birleştirmek istiyorum zamanında amazondan aldığım amfide
evet + hattına bağlamanız lazım diğeri için seri-paralel karma bağlantı gerekli

Kondansatör bass amfi besleme hattına koyulur daha tok güçlü basslar için . Üzerindeki kondansatör yetebiliyor ise bass performansında ekstra güçlenme sağlamaz . Tweeter hoparlör için kutupsuz kondansatörler kullanılıyor düşük frekans geçmemesi için. Bass için amfilikator yeterince güçlü ise yetiyor ise karışmamak en doğrusu ama kondansatör eklemek 100w bass amfisini 110 115w peak artırmaz sadece voltaj stabilitesi riple düşürür .

Geri