Kpss Önlisans ile Ortaöğretim Farkı Nedir ?

LawinJR

80+
Reaksiyon skoru
110
bu ikisi arasındaki fark nedir ?
Hangisi daha mantıklı ?
Önlisans mezunu ortaöğretime girebilir mi ?

Hangisi daha mantıklı ?

Ortaöğretim ortaöğretim seviyesinde. Önlisans önlisans seviyesinde. Önlisans mezunu ortaöğretime giremez.

Hangisi daha mantıklı ?
Ortaöğretim e ortaöğretim son sınıf, ortaöğretim mezunu veya önlisans veya lisans aktif öğrencisu mezun olmadan girebilir.
Aralarında fark ortaöğretim daha basittir ama ortaöğretim den alan kurum sayısı sınırlıdır.

Ortaöğretim e ortaöğretim son sınıf, ortaöğretim mezunu veya önlisans veya lisans aktif öğrencisu mezun olmadan girebilir.
Aralarında fark ortaöğretim daha basittir ama ortaöğretim den alan kurum sayısı sınırlıdır.
Diyelim ki önlisans bilgisayar ile ilgili bölümden mezun diploması olan biri kpss den aldığı puanla birlikte başvuracağı ilgili bölümlerde o diploma etki eder mi ?

Diyelim ki önlisans bilgisayar ile ilgili bölümden mezun diploması olan biri kpss den aldığı puanla birlikte başvuracağı ilgili bölümlerde o diploma etki eder mi ?
Tam anlayamadim daha detaylı sorarsan yardımcı olayım.
Eğer sorduğun soru Buysa önlisans mezunu olduğun an kpss ortaöğretim e giremezsin eğer önceden girip puan almışsan onu da o saatten sonra kullanamazsin.

Tam anlayamadim daha detaylı sorarsan yardımcı olayım.
Eğer sorduğun soru Buysa önlisans mezunu olduğun an kpss ortaöğretim e giremezsin eğer önceden girip puan almışsan onu da o saatten sonra kullanamazsin.
Kusura bakma şöyle düzelteyim KPSS önlisans puanı ile başvuru yapacağımız zaman önlisanstan mezun olduğumuz bölümün diploması hiç etki eder mi (Eğer başvurulacak yer ile mezun olunan bölüm tipleri benziyorsa) bi değeri olur mu yoksa tamamen bağımsız mı oluyorlar ?

Kpss ortaöğretimde Düz lise mezunu isen düz lise mezunu alımları icin yarisirsin. Meslek lisesinden mezun isen onların alımları için yarişirsin. Kpss ön lisansta hem herhangi bir ön lisans bölümü mezununun yarıştığı memuriyetler için yarisirsin hem bitirdiğin ön lisans bölümü ile ilgili memuriyet alımları için yarışırsın. Tamamen alan ile ilgili ama kpss ön lisans çok daha iyi bana göre.

Kusura bakma şöyle düzelteyim KPSS önlisans puanı ile başvuru yapacağımız zaman önlisanstan mezun olduğumuz bölümün diploması hiç etki eder mi (Eğer başvurulacak yer ile mezun olunan bölüm tipleri benziyorsa) bi değeri olur mu yoksa tamamen bağımsız mı oluyorlar ?
Senin mezun olduğun bölüme Göre alım da var veya belli bir nitelik kodu var onda tek şart herhangi bir önlisans programından mezun olmak. Ne kadar alım yapıldığını internet ten araştırabilirsin.

Geri