Köşeye Sıkışmış Bir Askeri Öğrenci Olarak Düşüncelerinizi Merak Ediyorum

üzüldüm, asker olamyı düşünen biri olarak bir abim asker ve ciddi şekilde ''gerçekten çok istemiyorsan gelme'' tarzı bir şey demişti. kesinlikle vatan aşkından öte şeyler gerektiriyor kişilik özellikleri vs. vs.
ve tabi ki senin hayatın için böyle diyor olmam sanki daha olgunca bir tavsiye veriyormuşum gibi gelebilir ama o amaçla söylemiyorum: duygusal olarak bağlandığımız şeyleri bir anda silmeyi istediğimizde başarılı olamayız ve alttan alta tesiri olur. bu sebeple bunun tekrar canlanması, yaşadığın aktif hayatın ve rutinin zorluğu gibi şeyler diğer hayatı olduğundan çok daha müthiş ve idealize etmiş haliyle hayal etmene sebep oluyor olabilir.(diğer hayatı derken sivil olmak vs. anlamında dedim yanlış anlama)
Ama senin geleceğin tabi ki vereceğin karar önemli yaşadıkların zor hayırlısı olur umarım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kesinlikle millet askerliğin zor yanını fiziksel görüyor valla çoğu asker olmak isteyen bile bunu bilmeden olmak istiyor
Son dediğinize kesinlikle katılıyorum ya atsınlar saatlerce sürünürüm koşarım ama benle teröristmisim gibi konusmasinlar mobing yapmasınlar köpek gibi davranip öldürmesinler(her yaz kampında farklı okullardan harbiyeli şehitler veriliyor sözde hepsi kalp çarpıntısı)yada en azından akşam ailemi gorebileyim ben şimdi mesela İzmir'de kampa gidicem ve İzmir'de yaşıyorum buna rağmen göremeyeceğim düzgün bir şekilde

Celal şengörün askeri liseler hakkında söyledikleri aklıma geldi konunun özeti gibi bu konuşma.Konu sahibine bir şey ima etmeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın gurur duymalı kendinle ama videoda geçtiği gibi bu meslek 20 yaşından sonra empoze edilerek olunabilmesi zor bir meslek.

Celal şengörün askeri liseler hakkında söyledikleri aklıma geldi konunun özeti gibi bu konuşma.Konu sahibine bir şey ima etmeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın gurur duymalı kendinle ama videoda geçtiği gibi bu meslek 20 yaşından sonra empoze edilerek olunabilmesi zor bir meslek.
Haklısın dostum celal hocam da sonuna kadar haklı ya hiç bir şey görmeden bizi robotlastirsinlar yada gördükten sonra yapcaklarsa az insan gibi davransinlar

Aşk mı statü ve para mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,508
Üyeler
200,693
Son üye
ridvan97

Geri