Tüm Oyunlarda Anlık Mikro Takılma ve Kulaklıktan "Pıt Pıt" Sesi

OrnFox

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
223
Merhaba arkadaşlar.
Birkaç gündür çözemediğim bir sorun var. Oyun oynarken anlık mikro takılmalar oluyor. Takılma çok kısa sürüyor ama o anda kulaklıktan da "pıt pıt" şeklinde ses geliyor. Sonra oyun normal devam ediyor. Sadece tek bir oyunda değil, FM24 gibi sistemi zorlamayan oyunlarda bile oluyor.
Sorun başlamadan önce işlemci fanım arızalandı. Fan dönüyor ama eski performansında değil. O dönemde işlemci oyunlarda 91-93°C'leri görüyordu ve takılmalar da o zaman başladı.
Daha sonra Ryzen Master'dan Eco Mode'u açtım. Şu an işlemci oyun içinde 70°C'yi geçmiyor, ekran kartı da 60°C'nin altında çalışıyor. Yani sıcaklıklar normale döndü ama takılmalar hala devam ediyor.
Şimdiye kadar denediklerim:
  • Ryzen Master üzerinden Eco Mode'u açtım.
  • İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını sürekli kontrol ettim.
  • AMD ekran kartı sürücüsünü DDU ile Güvenli Mod'da tamamen kaldırıp sıfırdan yeniden kurdum.
  • Farklı oyunlarda denedim, hepsinde aynı sorun var.
Açıkçası artık işlemci sıcaklığından çok başka bir donanımdan şüphelenmeye başladım. İşlemci fanını zaten değiştireceğim ama sıcaklıklar normale dönmesine rağmen sorun devam ettiği için aklıma anakart, RAM veya SSD gibi ihtimaller geliyor. Sizce işlemcinin bir süre 90°C üzeri çalışmış olması anakarta veya başka bir parçaya zarar vermiş olabilir mi? Benzer bir sorun yaşayan veya fikir verebilecek biri varsa çok sevinirim.

pıt pıt sesi dediğin jak çıkarıp takma gibi bir ses ise psuda da sıkıntı olabilir.

evet benzer takıla ile aynı anda oluyor, psu da 10 yıllık falan olabilir aslında.
Önce pcie kablosunu ve anakarta giren 24 pinlik kabloyu kontrol et gevşeklik var mı bak.Bir de başka bi odadan priz çekip ona bağlamayı dene çünkü bazı evlerin elektirik tesisatı kötü olabiliyor.Örneğin aynı odada hem klima hem pc çalıştırırken , elektirik tesisatı veya klimanın elektrik bağlantısı kötü yapıldıysa undervolt yaşıyor olabilirsin , o pıt pıt sesi belki de psu nun pc yi koruduğunu gösteriyor olabilir.Evde çok elektirik çeken şeyleri kapatıp öyle dene o pıt pıt sesi gelecek mi konrol et.

driver kaynaklıdır hocam temiz kurulum yapma şansınız varsa manuel driver güncelleyerek formatı tamamlarsan sonun çözülecek gibi duruyor. İstersen tek tek driver sil yük özellikle ses driverı

Merhaba arkadaşlar.
Birkaç gündür çözemediğim bir sorun var. Oyun oynarken anlık mikro takılmalar oluyor. Takılma çok kısa sürüyor ama o anda kulaklıktan da "pıt pıt" şeklinde ses geliyor. Sonra oyun normal devam ediyor. Sadece tek bir oyunda değil, FM24 gibi sistemi zorlamayan oyunlarda bile oluyor.
Sorun başlamadan önce işlemci fanım arızalandı. Fan dönüyor ama eski performansında değil. O dönemde işlemci oyunlarda 91-93°C'leri görüyordu ve takılmalar da o zaman başladı.
Daha sonra Ryzen Master'dan Eco Mode'u açtım. Şu an işlemci oyun içinde 70°C'yi geçmiyor, ekran kartı da 60°C'nin altında çalışıyor. Yani sıcaklıklar normale döndü ama takılmalar hala devam ediyor.
Şimdiye kadar denediklerim:
  • Ryzen Master üzerinden Eco Mode'u açtım.
  • İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını sürekli kontrol ettim.
  • AMD ekran kartı sürücüsünü DDU ile Güvenli Mod'da tamamen kaldırıp sıfırdan yeniden kurdum.
  • Farklı oyunlarda denedim, hepsinde aynı sorun var.
Açıkçası artık işlemci sıcaklığından çok başka bir donanımdan şüphelenmeye başladım. İşlemci fanını zaten değiştireceğim ama sıcaklıklar normale dönmesine rağmen sorun devam ettiği için aklıma anakart, RAM veya SSD gibi ihtimaller geliyor. Sizce işlemcinin bir süre 90°C üzeri çalışmış olması anakarta veya başka bir parçaya zarar vermiş olabilir mi? Benzer bir sorun yaşayan veya fikir verebilecek biri varsa çok sevinirim.
Hocam bendede bu problem vardı. Sıfırdan temiz kurulum yaparak işi çözdüm.

Geri