nvidiadan fazla amd kart kullandım, amd kadar yorucu kar marjı az bi kart daha görmedim, gördüysem inteldir o amd den de kötü
Ben ikisini de eşit kullandım, Amd’den hiç sıkıntı çekmedim ama çekenleri biliyorum. Neler yaptıkları için de çektiklerini biliyorum. O yüzden şunu söyleyebilirim ki bilgisayar kullanmaktan anlamayan insanlar için Nvidia kesinlikle çok daha iyi. Ama biraz donanım azıcık da yazılım bilgisi (driverdan vs anlayan yani) olanlar Amd’de sorun yaşamaz.
Amd almayı düşünen neredeyse herkes düşük bütçeyle maksimumu nasıl elde ederim diye düşünür ki haklılar da zaten Amd’nin mantığı da amacı da o. Gel gelelim anakart a620, işlemci 7500f, soğutucu stok, Ram 5200 mh cl40, güç kaynağı 750w bomba. Bu sistemin stabil bir performans sağlaması çok çok düşük ihtimal ama maalesef buna yönelen çok insan var.
Nvidia alanlar da genel olarak bir parça daha optimize parça seçimi yapıyor sonuçta Nvidia alacak paraları var. 5070 alıyor örnek veriyorum 750w B veya A tier bir Psu seçiyor, anakartı a620 alıp 5070’le kullanan çok az gördüm mesela.
Gel gelelim Nvidia driverları çok daha gelişmiş driverlar bunu da inkar edecek halim yok zaten. Adamlar chipin içine o kadar güzel bir iletişim ağı kurmuşlar ki driverla çay sohbeti yapar gibi hata ayıklıyor, sorun çözüyor.
Bu da demek oluyor ki Amd kullanırken hata yapanlar aynı hatayı 1000 kere tekrarlayıp düzelmiyor Amd alınmaz demek yerine, ben nerede hata yaptım bakayım diye gözlem ve değerlendirme yapabilirse sorun da çözülmüş oluyor. Nvidia’da ise bunu pek düşünmene gerek yok, sorunu çözmese de by-pass ediyor ve sana istediğin görüntüyü biraz eksiklikle sağlıyor.
Çok uzattım özet geçeyim. 6900 xt kullanıyorum, UV OC kalibrasyonu yaparken aldığım az sayıdaki hata dışında hiç sorun yaşamadım şu güne kadar ki o hataların olması lazım ki stabil bir sonuç ortaya çıkabilsin. Kardeşim 3080 kullanıyor, monitörün kablosunu ekran kartına değil anakarta takıp beni arar görüntü yok bilgisayara bir şey oldu diye. O Amd kullansa ve ayarını ben yapmasam 1 haftaya cinnet geçirirdi.
Sorunu Amd’de değil azıcık kendinde ara bence