Bilgisayar / Yazılım Mühendisliği Sıralamaları Nasıl Değişir?

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar ben bilgisayar veya yazılım mühendisliği istiyorum küçüklükten beri de ilgiliyim yazılımlarla halen uğraşmaktayım benim sorum şu şekilde

Sizce yazılım/bilgisayar mühendisliği bölümleri geriler mi nasıl olur onun hakkında sağlam düşüncenizi istiyorum

Mesela 147K ile kapatan bölüm bu yıl 130K lara kadar geri çekebilir mi yoksa daha mı yükselir

Yapay zekadan dolayı ve sektörden dolayı insanlar pc mühendisliği veya yazılım mühendisliği yazmıyor veya yazmak istemiyor evet ancak şu da var 2025 ten kalan mezun sayısı çok çok fazlaydı ve bu yıl durumlar nasıl bilmiyorum oradaki mezun tayfa ile birlikte bir yığılma olur mu nasıl olur durumlar nedir bilgisi olanlar var mı aydınlanmaya ihtiyacım var teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum.

Şu da var bu yıl sıralamalarda yığılma da yaşandı onun psikolojik etkisinin de yorumlanması gerekiyor

Bu sene mezun çok demişsin ama her sene mezun çok, yigilmanin etkisi de çok olmaz sıralama ile yerlesiliyor sonuçta ama çevremde bu sene sınava girmis olanlar var çoğu mezuna bırakmam bu sene iyi kötü yazayım diyor çünkü herkes seneye son sene gibi çalışır diyorlar. Bu yüzden bu sene biraz geri çekilme olabilir

Ben hangi bölüme baksam kontenjani düşmüş. Buda sıralamaların yükselmesi demek. Bilgisayar yazilim muhendisliklerinde öyle çok büyük bir siralama yükselişi olmaz ama 10k-20k yükselir bence

Evet ondan korkuyorum biraz ama şu da var yapay zekanın gelişimi ve sektörün durumundan dolayı bilgisayar mühendislikleri ne durumda olacak hiç bilemiyorum bir de yapay zeka mühenidsliği bölümleri de açıldı insanlar oraya yönelecek mi neler olacak hiç bilmiyorum bilgisi olan varsa aydınlatsa olur mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca mesela 100k ile 200k arasındaki üniversitelere bakıldığında 120k dan alan üniversite geçen yıl 160k ya kadar gerilemiş görünüyor yada 90k dan alan üniversite 150k ya gerilemiş görülüyor bu yıl da aynı şey söz konusu olur mu nasıl olur acaba

Geri