Kpss ile Dgs Arasındaki Fark Ne?

emirhan1234

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,818
Herkese merhaba. YKS'den 2 yıllık bir tercih vereceğim ve 2 sene sonra DGS ve KPSS'ye girmek istiyorum. Sizce arasındaki farklar nelerdir? Ve üniversiteye yerleştikten sonra hemen sınavlara çalışmaya başlayacağım ve kitap öneriniz var mıdır? Ben bu seti buldum. DGS kitabı almama gerek olur mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Şimdi ben senin durumunda olduğun için anlatayım

Ben 2 yıllık pc prog okudum ve dgs ye girdim haftaya perşembeye sonuç bekliyorum mühendislik gelmeyeceği için işletme yazacağım

DGS 2 yıllıktan 4 yıllığı geçiş sınavı
KPSSde de memur olma sınavı işte?senin kast ettiğin ortaöğretim/önlisans/kpss arasındaki fark mı

Dgs dikey geçiş sınavı kpss ile alakası yok. Ön lisans'dan lisans'a geçmek için bu sınava giriliyor. Ön lisans kpss ile okuyacağın bölüme göre bir memuriyet için rekabet edersin. Dgs ile lisansa geçersen 2 yıl daha okuman gerekiyor toplam 4e tamamliyorsun. Ondan sonra bolumune göre kpss lisans sınavında memuriyetine göre bir alanda rekabet ediyorsun. Lisansa geçtikten sonra on lisans kpss sınavına giremezsin. Kpssde memurluk sınavı yani bir olayı yok

Dgs dikey geçiş sınavı kpss ile alakası yok. Ön lisans'dan lisans'a geçmek için bu sınava giriliyor. Ön lisans kpss ile okuyacağın bölüme göre bir memuriyet için rekabet edersin. Dgs ile lisansa geçersen 2 yıl daha okuman gerekiyor toplam 4e tamamliyorsun. Ondan sonra bolumune göre kpss lisans sınavında memuriyetine göre bir alanda rekabet ediyorsun. Lisansa geçtikten sonra on lisans kpss sınavına giremezsin. Kpssde memurluk sınavı yani bir olayı yok
öyle fakat dgs konuları ile kpss konuları arasında bir fark var mı kitapları ona göre alacağım da

Herkese merhaba. YKS'den 2 yıllık bir tercih vereceğim ve 2 sene sonra DGS ve KPSS'ye girmek istiyorum. Sizce arasındaki farklar nelerdir? Ve üniversiteye yerleştikten sonra hemen sınavlara çalışmaya başlayacağım ve kitap öneriniz var mıdır? Ben bu seti buldum. DGS kitabı almama gerek olur mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
dgs dikey geçiş sınavı 2 yıllıktan 4 yıla. Bizim sınıfta dgs girip anestezi,fizik tedaviden falan hemşirelik geçen çok var. Kpss memur olmak için

Şimdi ben senin durumunda olduğun için anlatayım

Ben 2 yıllık pc prog okudum ve dgs ye girdim haftaya perşembeye sonuç bekliyorum mühendislik gelmeyeceği için işletme yazacağım

DGS 2 yıllıktan 4 yıllığı geçiş sınavı
KPSSde de memur olma sınavı işte?senin kast ettiğin ortaöğretim/önlisans/kpss arasındaki fark mı
hem kpss nin orta öğretim lisan ön lisans olarak konu farkı ve kpss ile dgs konuları arasında bir fark var mı kitaplarımı ona göre alacağım

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
hem kpss nin orta öğretim lisan ön lisans olarak konu farkı ve kpss ile dgs konuları arasında bir fark var mı kitaplarımı ona göre alacağım
ben ortaöğretim kpss'ye girmiş 2024'te. Konuları aynı diye biliyorum sadece az bir zorluk farkı var

öyle fakat dgs konuları ile kpss konuları arasında bir fark var mı kitapları ona göre alacağım da
Ufak tefek farklar vardır ama benim gördüğüm ÖSYM sınavlarının alayı birbirine benziyor hatta yksden daha kolay oluyorlar. Ben yks paragraf kitabi almak yerine gidip ales sözel testi almistim. (Yüksek Lisans yapmak için girilen sınav) yks paragrafindan daha basitti sorular. İstersen bir telegramda pdf kanalları var iki testide incele arada fazla bir fark yoktur bence

KPSS kamu kurumlarına atanmak için yapılan bir memurluk sınavıdır. DGS ise ön lisans mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayan bir dikey geçiş sınavıdır.

Kardom DGS 2 yıllık bölüm okuduktan sonra 4 yıllığa geçiş yapmak için girdiğin sınav, KPSS ise kamuda memur olmak yani işe girmek için bir sınav.

İkisi birbirinden farklı sınavlar. Biri okuduğun 2 yıllık üniversiteyi 4 yıllığa tamamlamak için yapılan sınav, öteki ise devlet memuru olmak için yapılan sınav.

İkisi birbirinden farklı sınavlar. Biri okuduğun 2 yıllık üniversiteyi 4 yıllığa tamamlamak için yapılan sınav, öteki ise devlet memuru olmak için yapılan sınav.
ne yapsam mantıklı olur ikisine de çalışmak istiyorum iki sınava da girmek istemiyorum kpss olmazsa dgs den bölümü yükseltirim diye düşündüm konuları aynı mıdır

Geri