önereceğim kitaplar en temelden veya kolaydan alan kitaplar, bu kitapları çözerken mutlaka intertten o konuyu dinlemelisinizde.
İlk önerim genellikle herkesin zorlandığı matematik ile alakalı olacak.
Eğer mat netleriniz gerçekten 0 ise demekki 4 işlemde sıkıntı var veya işlem yaparken halen parmaklarınızı kullanıyor kafanızda formüle edemiyorsunuz demektir. Size önereceğim kitaplar direk dört işlemden sonra kolay sonra ortaya kadar ilerletecek seviyede olacaktır.
İlk kitaplara gelirsek, Antremanlarla matematik bende var ama çok memnun kaldığımı söyleyemem, şahsen buraya ekleyeceğim fakat diğer alternatiflere yönelmeniz bide bu alternatiflerin youtube üzerinde çözümlerine ulaşmanız çok daha kolay olacağı için ilk alacağınız kitabı dikkatli bir şekilde seçin.
İlk kitabımız Alıştırmalarla matematik kitabı olacak.
Şenol hoca ayrıca bu kitabı youtube üzerinden çözüm videosuyla birlikte çıkarttı, yani ben bu kitabı aldım ama tek başıma mı çözeceğim demenize gerek yok.
Bir sonraki temel başlangıç kitabı ilk adım matematik olacak.
Youtube üzerinde popüler olan rehber matematik bu kitabı kampında kullandı yani alternatifleriniz arasına ekleyebilirsiniz.
Üçüncü kitabımız Aktif mat
bu kitap nispeten yeni bir kitap, 0 dan başlayanlar için iyi bir alternatif. (bende bu var)
Son kitabımız Antremanlarla matematik kitabı
yılların meşhur kitabıydı, bende var yarısı çözülmüş ama youtube üzerinde çözümü bulunmuyor ve bu büyük bir eksi bence.
şimdi Bu kitaplardan birisi bitti ne yapacaksınız?
Kolay bir soru bankasına yöneleceksiniz, mesela şenol hoca merhaba tyt mat kitabına sahibim ve gayet başlangıç için iyi bir kitap.
ayrıca bu kitabın youtube çözümlerinin olması onu öne çıkaran özelliklerinden.
Bir diğer kitap Birey A olacak.
Birey çok iyi bir kaynaktır olmazsa olmaz kaynakmıdır size kalmış ama bence 0-5 net olan herkesin kütüphanesinde olması gereken bir kitaptır. Sonra netleriniz yükselince b serisine geçebilirsiniz, bende bu kitap var biraz matematikte ilerleyince başlayacağım tavsiye ediyorum, hatta ikinci alacağınız kolay kaynak bu olabilir direk. Fakat youtube üzerinde çözüm bulamadım alırken göz önünde bulundurun.
Şimdi bunların üstüne bir de kolay problemler kitabı önereceğim
yine şenol hocaya ait bir kitap, youtube üzerinde çözümleri var ayrıca problemlere başlangıç için ideal.
Şimdi temel attınız, pekiştirdiniz ve üst seviyeye çıktınız işte o zaman yavaş yavaş ösym tarzında sorular içeren kitaplar çözmenin vakti gelmiş demektir.
Bu seviyede bir çok kitap var o yüzden siz kafanıza esenide alabilirsiniz.
ben ilk olarak antremanlarla yeni nesil mat kitabına sahibim
içinde orta giriş sorular var ama her şeyden önce Ösym tipi yeni nesil sorular var ve o sorular kutucuk ile belirtilmiş vaziyette. Kitabın ayrıca bol miktarda soruya sahip olması ve yeni nesile alıştırması güzel bir özellik.
Olmazsa olmaz 345 mat
345 yayınları piyasada uzun zamandır var, ösym tipi sorular sorması ve kademe kademe zorluğu yükseltmesi gayet güzel bir özellik, bu kitabı mutlaka tavsiye ediyorum. Eğer orta ve üst seviyede iseniz bu kitap olmazsa olmaz mutlaka alın.
Bilgi sarmal
bu kitap artık orta üst seviye için. Bilgi sarmal çok kaliteli bir kaynaktır. Türkçe kitabı bende duruyor, yeni nesildir.
3D Mat
Bu kitap zor seviyede bir kaynaktır, ben tyt matı hallettim diyorsanız alın.
Ders anlatımlı olarak kesinlikle önerdiğim kaynak
Nasıl çalışacaksınız?
her gün belirli saatinizi ayıracaksınız
en geç 2 ayda temel kaynaklardan birini bitireceksiniz
bitirdiğiniz konuyu dinleyerek pekiştireceksiniz
seviyeniz yükselince bir üst kaynağa geçeceksiniz
Ücretsiz ders çalışma programları
TYT-AYT Sayısal Çalışma Programı 1. AY
TYT-AYT Sayısal Çalışma Programı 2. AY
TYT-AYT Sayısal Çalışma Programı 3. AY
TYT-AYT Sayısal Çalışma Programı 4. AY
TYT-AYT Eşit Ağırlık Çalışma Programı 1. AY