- Reaksiyon skoru
- 21
Sorun kavram karmaşasından ziyade cihazı biraz fazla anlamak istemem hocam. Çünkü cihazı yalnızca kullanım kılavuzuna bakarak değerlendirmedim; USB tanımlayıcılarını, Bluetooth eşleşmelerini, dongle profillerini ve farklı OEM firmware’lerini doğrudan deneyerek kontrol ettim. Oem olarak kopyası olan Ajazz GP100 (birebir kopya ) ve Easysmx D10 (Analoglar Farklı) çalışma şekline de göz attım.Bütün mesajlarııza tekrar baktım ve sanırım bir kavram karmaşası yaşıyorsunuz, o nedenle:
Bu kontrolcünün ve benzerlerinin dongle veya kablo ile NS desteği var, bu desteği de altındaki tuşu NS'ye getirince sağlıyor ve dongle veya kablo ile Nintendo Switch konsoluna takılıp bağlanabilmesi için kullanılıyor, bluetooth ile değil. Yani alttaki NS tuşu sadece Switch konsoluna bağlantı için.
Bu kontrolcünün ve benzerlerinin bir de yazılımsal olarak kendini PC'ye Xinput (Xbox), Dinput (dualshock) veya Switch kontrolcüsü olarak gösterebiliyor, bunu yapmak içinse kontrolcüyü ilk önce kullanmak istediğiniz moda almanız gerekiyor, bunu da klavuzunda belirtilen kısa yollar ile yapmanız lazım, cihaz altındaki tuş ile NS moduna alarak değil. Ben sadeece Xinput istediğim için hiç araştırmadım Dinput veya Switch modu nasıl aktif olur, iki mod da Xinput moduna göre yetersiz ve sorunlu modlardır PC ile kullanırken.
Klavuzunu iyice gözden geçirip tam olarak ne yapılması gerektiğini bulup deneyin. Klavuzu yetersiz ise adı şimdi aklımda olmayan başka bir markanın ürününün kitapçığını kontrol edin, Combat başka bir marka ile klon ürünler aslında, birbirinin kopyası.
Öncelikle alttaki fiziksel NS anahtarı ile + / - tuşlarıyla değiştirilen profil aynı şey değil. Fiziksel anahtar bağlantı yolunu seçiyor: dongle RF, normal Bluetooth veya NS Bluetooth. + / - (MENU+WIEW) kombinasyonu ise desteklenen bağlantı yollarında XInput, DInput ve Pro Controller profilleri arasında geçiş yapıyor. Zaten her profil her bağlantı türünde kullanılamıyor.
Kontrolcüye EasySMX D10 firmware’ini yükleyip denedim. D10 firmware’i aynı donanım üzerinde çalışırken:
- Fiziksel NS konumu doğrudan Bluetooth üzerinden Pro Controller olarak eşleşti.
- Bu konumda yalnız Switch profili vardı; + / - ile başka profile geçmiyordu.
- Fiziksel Bluetooth konumunda XInput ve DInput ayrı Bluetooth profilleri olarak çalışıyordu.
- Dongle konumunda XInput, DInput ve Pro Controller profilleri arasında geçilebiliyordu ve dongle Pro Controller profilinde gyro verisi de aktarılıyordu.
D10 firmware’ini kullanmaya devam edemememin nedeni bağlantı değildi. Claw’s modelindeki analogların işlenişi D10’dan farklı olduğu için analoglar çalışmadı. Ancak fiziksel anahtarların ve bağlantı profillerinin nasıl çalışması gerektiğini açıkça görmüş oldum. Ajazz GP100 Firmwaresine erişemediğim için onu deneyemedim . Sadece Ajazz Indonesia paylaşmış ama kaldırmış, talep ettim bekliyorum. (Elinde GP100 olan varsa bir firmware dump rica ederiz)
Ben Firmware üzerinde birazda ai yardımı ile kontrollü düzeltmeler yaptım, RF, BT ve NS yollarını birbirinden ayırabildim. Cihaz şu anda:
- Fiziksel NS konumunda Bluetooth üzerinden Pro Controller olarak çalışıyor.
- Fiziksel Bluetooth konumunda kendi HID profilinde çalışıyor.
- Dongle modunda XInput, DInput ve Pro Controller profilleri arasında geçiş yapıyor.
- Dongle Pro Controller profilinde gyro verisi taşıyor.