Yani biraz daha mantıklı geliyor ama kimis de diyoki işverenler 2 yıllıkları eliyor gerçi doğu ünileride elenir kafam çorba oldu hocam iyiceHer türlü batıya kaymanı öneririm. Doğu illerinde yaşam şartları olsun, üniversite hayatı olsun vb şeyler zor olur diye tahmin ediyorum.
Diğer arkadaş doğu illeri konusunda haklı ama gelişmiş ya da orta düzeyde olan doğu illeri de var Urfa demişsin mesela urfa şehir gelişmişliği açısından iyidir, üniversitesini bilmiyorum. Diyarbakır, Antep, Malatya, Van bunlar doğuda olmasına rağmen belli bir seviyenin üstünde şehirler, batıdaki büyükşehirlerin dışında bazı illerin çoğundan da daha geniş imkanlara sahipler.Yani biraz daha mantıklı geliyor ama kimis de diyoki işverenler 2 yıllıkları eliyor gerçi doğu ünileride elenir kafam çorba oldu hocam iyice
Öyleyse batıda gazi mi iyidir yoksa istanbuldaki vakıf ünileri mi
Hocam zaten urfalıyım urfada yaşıyorumDiğer arkadaş doğu illeri konusunda haklı ama gelişmiş ya da orta düzeyde olan doğu illeri de var Urfa demişsin mesela urfa şehir gelişmişliği açısından iyidir, üniversitesini bilmiyorum. Diyarbakır, Antep, Malatya, Van bunlar doğuda olmasına rağmen belli bir seviyenin üstünde şehirler, batıdaki büyükşehirlerin dışında bazı illerin çoğundan da daha geniş imkanlara sahipler.
Gelme ihtimali düşük bile olsa yazın gitsin ilk sıraya belki şansınıza gelir.Hocam zaten urfalıyım urfada yaşıyorum
Diyarbakır antep malatya van gibi iller de gelmiyor gibi urfa da 20k sıralama farka ama ne olur bilemiyorum
1.olarak yazsammı
Bunun dışındakiler yazmaya değer mi batman siirt bingöl gibi ünilerGelme ihtimali düşük bile olsa yazın gitsin ilk sıraya belki şansınıza gelir.
Hocam yani bitirip ya yapay zeka ya da dediğiniz gibi siber güvenlik alanına yönelmek daha mantıklı kalıyor ama İstanbul,Ankara gibi yerlerde programcılık okuyup sonra duruma göre 4 e de tamamlamak mı mantıklı yoksa direkt doğuda bilgisayar mühendisliği mi kafamı kurcalıyor bu soru bende sektöre açıkçası daha yeni girecem henüz bir pc m yok,yoktu.Ama başka meslek olarak yapabileceğim pekte bir şey yok gibi.Fiziksel olarak rahatsızlığımda var ağır işler yapamıyorum.Bu iş sanki bana daha uygun gibi.Teknolojiye merakım da var hobi gibiKardeşim ben de pc Prog okudum daha ayın 30unda staj belgelerimi teslim ettim ben Aİ olmasaydı Kodlamanın Ksini yapamazdım hem hayat ucuzluğu hem de mühendislik mahlası için okurum,ama Aİ ikimizin ekmeğine de kan bulaştırabilir,ben mesela işletme üzerinden ilerlemeyi düşünüyorum mesela siber güvenlik ve gömülü yazılım gibi niş alanlara yönelmen gerekir ki onlarda Türkiye'de karşılık bulur mu bilmiyorum ben mesela senin yerinde olsam geliyorsa doğuda baytarlık yazardım ama illa bilgisayar olacaksa,evet mühendislik daha iyi her anlamda doğuda hayat daha ucuz olur ben daha 2025 yazında Bitlis'te 5 liraya bir paket cips alıyordum
değil,2024(?)de DGS birincisi marmara pc müh yazmıştı,usta kazanmak çok zor tabi hukuk kadar değil ama tam burslu değilse değmez en dandik üni bile yıllık 800K-1M istiyor amorte etmen mümkün değilama İstanbul,Ankara gibi yerlerde programcılık okuyup sonra duruma göre 4 e de tamamlamak mı mantıklı
bak güzel kardeşim,henüz bir pc m yok,yoktu
o zaman yapacak bir şey yok,okuman zor olacaksa o zaman tek seçenek açıköğretim pc prog yazmak ki pc müh yazabiliyorken bunu yazmak insana çok koyar inan banaAma başka meslek olarak yapabileceğim pekte bir şey yok gibi.Fiziksel olarak rahatsızlığımda var ağır işler yapamıyorum.Bu iş sanki bana daha uygun gibi.Teknolojiye merakım da var hobi gibi
bence de doğuda müh her anlamdaAma işte genede kafamı kurcalayan asıl soru şu doğuda müh mü yoksa batıda programcılıkmı
işte DGS girersen muhtemelen benim gibi YBS/İşletmeye geçmeye çalışacaksın DGSden mühendisliğe geçmek YKSye göre çok daha zorhem network hem sonrası dgs ile daha iyi bir üni için çabala,
hocam dürüst olmak gerekirse almanya vs. herkese kırmızı halıyla karşılamıyor,he elbet oradan sizi işe alan bir şirket olursa onlar vize/oturum vs. ayarlayabilir o ayrı meseleHedef olarak bende yurtdışında çalışmayı düşünüyorum işin sonunda inşallah
iyi üni kötü bölüm seç derdim normalde ama mühendislik daha iyi olur eğer oralarda yaşayabilirsen ama kendini harbili geliştirmen lazımSay279k sıralama yaptım
Tyt297k
Sizce doğuda(Siirt,Batman,urfa gibi)bilgisayar mühendisliğimi
Yoksa batıda(gazi,9eylül ya da İstanbul vakıf ünilerinde)bilgisyar programcılığı mı yazmalıyım?
Hocam hepsi burslu geliyor ünilerindeğil,2024(?)de DGS birincisi marmara pc müh yazmıştı,usta kazanmak çok zor tabi hukuk kadar değil ama tam burslu değilse değmez en dandik üni bile yıllık 800K-1M istiyor amorte etmen mümkün değil
bak güzel kardeşim,
8-12gb ram
herhangi bir işlemci
256-512gb ssd
olan herhangi bir laptop işini fersah fersah görür
Windows yerine linux kullanman gerekir ama
o zaman yapacak bir şey yok,okuman zor olacaksa o zaman tek seçenek açıköğretim pc prog yazmak ki pc müh yazabiliyorken bunu yazmak insana çok koyar inan bana
bence de doğuda müh her anlamda
işte DGS girersen muhtemelen benim gibi YBS/İşletmeye geçmeye çalışacaksın DGSden mühendisliğe geçmek YKSye göre çok daha zor
ama doğru network önemli sırf bunun sayesinde erasmus+ etkinliğine katıldım ben daha bir kaç ay önce
hocam dürüst olmak gerekirse almanya vs. herkese kırmızı halıyla karşılamıyor,he elbet oradan sizi işe alan bir şirket olursa onlar vize/oturum vs. ayarlayabilir o ayrı mesele
meslek lisesi çıkışlı olup europass'in olsaydı o olay çok daha kolay olurdu