Yardım Asus Tuf A15 Fa507nv Arka Kapağı Açmak Garantiyi Bozar mı?

amadeus22

80+
Reaksiyon skoru
89
herkese iyi günler. başlıkta belirttiğim cihazımı alalı 1 yıldan fazla oldu ve oldukça tozlu ortamlarda kullandım. temizlik yapmamım zamanı geldi gibi duruyor fanlarda toz birikmiş. amacım termal macun falan değiştirmek ya da termal bloğu sökmek değil sadece tozu almak istiyorum. bu garantiyi bozar mı? bu konuda kesin bir bilgi bulunuyor mu?

Desteğe yazdığımda bozmaz dediler garantiye göndermem gerekince garanti dışı saydılar

Soğutma bloğunu mu söktünüz? yoksa ram , ssd ekleme mi yaptınız sadece.
Sadece ram ekleme onu da vatan bilgisayardan aldığım zaman orada ki görevliye yaptırmıştım

Desteğe yazdığımda bozmaz dediler garantiye göndermem gerekince garanti dışı saydılar
cidden böyle mi yaptılar. bazı parçaları ya da sökülmemesi gereken vidaları sökmüş olabilir misiniz?

Sadece ram ekleme onu da vatan bilgisayardan aldığım zaman orada ki görevliye yaptırmıştım
Ben de zamanında ram ssd eklemiştim asus tuf laptopuma. Fanı bozulunca servise göndermeden önce ram ssd yi söküp öyle göndermiştim. Garantiyle ilgili sorun yaşamadım. Kasanın açılıp açılmadığını anlamaları mümkün değil zaten. Ram , ssd sökseydiniz sıkıntı olmazdı diye düşünüyorum.

Normalde çoğu marka firma arka kapak açılsada ram ve ssd yükseltmelerinde bir şey olmaz diyor. Genelde işlemci ve ekran kartı üstü açıldığında macun değişimleri için açıldığında sökülmemesi gereken kağıtlı vida söküldüğünde garanti dışı bırakıyorlar.

Ama yinede konuşmak lazım servisle , gerçi konuşulsa da bugün başka bir orda cvb veriyor sorun olmaz diye, yarın gönderildiğinde efendim garanti dışı ücretli yapım olacak denebiliyor. Hiç bir garantisi yok yani . İşlemci ekran kartı bölgesine kendiniz garantiden önce işlem yapmayın vida kağıdı yırtılırsa garanti dışı bırakırlar. Genel temizlik ssd ram yükseltmesinde bir şey olmaz gerekirse eski haline çevirir öyle gönderrsiniz garantiye.

kararsız kaldım ama sökmek de istiyorum bir yandan bu tarz sök tak işleri hosuma gidiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,267
Üyeler
200,889
Son üye
karene1

Geri