Siber Güvenlik Müh. Olmak Zormudur?

o nedir hocam cahilligimi mazur gorun
yurtdışında bizdeki bazı üniversitelerin bazı bölümlerini kabul etmiyorlar yani denklikleri yok bu yüzden sen oraya gidince diploman işe yaramıyor. ama denklik sınavları falan var. ingilizce ve teknik bilgi olduktan sonra bu sorun da aşılır bir şekilde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Claude geçenlerde neredeyse her yazılımda çok iyi şekilde açık bulan bir model yayınlamıştı. Sonrasında bu modelin bulduğu açıklar kötü amaçla kullanılabileceği için erişime kapattılar ama bence yapılmayacak bir şey değil siber güvenlik olayı.

TYT de en kralı 50-60 net yaparken son sınavda 117.5 net yani 120 sorudan 2 yanlış yapmış birçok model.
mesele yapabilmesi değil ki analiz tarafında falan insan gerekiyor

yurtdışında bizdeki bazı üniversitelerin bazı bölümlerini kabul etmiyorlar yani denklikleri yok bu yüzden sen oraya gidince diploman işe yaramıyor. ama denklik sınavları falan var. ingilizce ve teknik bilgi olduktan sonra bu sorun da aşılır bir şekilde

mesele yapabilmesi değil ki analiz tarafında falan insan gerekiyor
Etkilenen hiçbir sektör tamamen bitmez zaten ama ihtiyaç çok azalacak. 10 kişi alacak şirket işini Ai ile halledip analiz için 2-3 kişi işe alırsa iş sıkıntı mesela. Zaten en başından beri şu meslek şöyle falan demedim neredeyse her alanda aynı risk var. Hele bu Ai robotikle birleşince ortaya spesifik işlere yönelik robot işçiler de çıkacaktır.

Şirketler güvenlik için yapay zekaya güvenemez. Sonuçta hala hata yapabiliyor lakin gün geçtikçe gelişiyorda, daha 1 sene önce basit trigonometri sorularını daha yapamazken artık en kral logaritma sorularını bile çözüyor. İlerisi belli olmaz ama diğer teknoloji mesleklerine göre yapay zeka tarafından kolayca yutulacak bir meslek değil.
Hocam kali son sürümde bile yapay zeka ağ taramasını siz emri verdiğiniz zaman bizzat kendisi yapıyor, yani ileride ortalama bir siber güvenlik müh. Olarak çalışmak pahalı lüks bir hale gelecek ama ai gelmesi ile açığa çıkan 9 kadar boş ve potansiyelli pozisyonlar var ki şu devirde herkes soc pentester redblue team takmış

ama bence yapılmayacak bir şey değil siber güvenlik olayı.
Hocam siber güvenlik uzmanları şirketlere para kazandırmaz, parasını ve verilerini korur ai olsa da olmasa da dünyada 1 kişi kalana kadar bu iş ölmeyecek diye düşünüyorum 10 bin yıl öncede güvenlik vardı mağara yapar saklanırdık şimdi ise siber çağdayız. Üni bitti zaman yüksek lisans yapmayı o arada beni öne çıkaracak sertifikaları almayı planlıyorum

Ai ile halledip analiz için 2-3 kişi işe alırsa iş sıkıntı mesel
Ai ile hallede bileceğini sanmıyorum hocam özellikle saldırı kısmında tek başına çok yetersiz bu şu demek oluyor ai ile arasını iyi tutan kullanmayı bilen eleman alınacak

Hocam kali son sürümde bile yapay zeka ağ taramasını siz emri verdiğiniz zaman bizzat kendisi yapıyor, yani ileride ortalama bir siber güvenlik müh. Olarak çalışmak pahalı lüks bir hale gelecek ama ai gelmesi ile açığa çıkan 9 kadar boş ve potansiyelli pozisyonlar var ki şu devirde herkes soc pentester redblue team takmış

Hocam siber güvenlik uzmanları şirketlere para kazandırmaz, parasını ve verilerini korur ai olsa da olmasa da dünyada 1 kişi kalana kadar bu iş ölmeyecek diye düşünüyorum 10 bin yıl öncede güvenlik vardı mağara yapar saklanırdık şimdi ise siber çağdayız. Üni bitti zaman yüksek lisans yapmayı o arada beni öne çıkaracak sertifikaları almayı planlıyorum

Ai ile hallede bileceğini sanmıyorum hocam özellikle saldırı kısmında tek başına çok yetersiz bu şu demek oluyor ai ile arasını iyi tutan kullanmayı bilen eleman alınacak
Hiç eleman alınmayacak değil zaten. Eskiden 10 eleman alınıyorsa artık 1 eleman alınacak. Kontenjan düşecek yanii. Yeni işe girmek isteyen bir elemanda önce halihazırda işteki elemanların ölmesini yada emekli olmasını bekleyecek.

Hiç eleman alınmayacak değil zaten. Eskiden 10 eleman alınıyorsa artık 1 eleman alınacak. Kontenjan düşecek yanii. Yeni işe girmek isteyen bir elemanda önce halihazırda işteki elemanların ölmesini yada emekli olmasını bekleyecek.
Hocam araştırın boş pozisyon çok fazla çoğu dalda 10 dan 1 e gerileme gibi bir oran olmasıda imkansız

Geri