Rehber İnternet Kafe Sistemlerini Yeniliyorum - Tavsiyelerinizi Bekliyorum

rx7600 xt ile ryzen 5 7500f işlemci ram olarakta 16gb ddr5 yeterli olur anakartlar ve soğutma hakkında fikrim yok
ekran kartı olarak amd kesinlikle tercihim değildir nvidia alacağım o konuda kesinim. evet işlemci olarak ben de onu düşünmüştüm ama uzun vade de biraz yetersiz kalabilir teşekkürler önerileriniz için

ekran kartı olarak amd kesinlikle tercihim değildir nvidia alacağım o konuda kesinim. evet işlemci olarak ben de onu düşünmüştüm ama uzun vade de biraz yetersiz kalabilir teşekkürler önerileriniz için
Şuanki kasalarınoz özellikleri nelerdir hocam piyasa fiystını söylim jemen sat

Hocam şuanki sistemlefi satıp yeni bişi alacağınız için şuankilerin özelliklerini söyleyin
üstad şuan ki sistemi baz alarak toplama yapmıyacağım, o yüzden önerilere açığım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

internet cafe demek 1080p cs valo demek , o yüzden 7500f 5060 idealdir
işlemcinin uzun vadede yetersiz kalacağını düşünüyorum yine de teşekkürler

toplu alımda 225f 5060, eğer bir tık coşturayım fiyatıda ona göre veririm diyorsan 7500f 5060ti. fakat param cebimde kalsın dibin dibini sıyıracağım zaten 3-5 bir şey kazanıyorum diyorsan 225F + 9060xt.
üstad ekran kartı amd tercihimiz değildir keza bu diğer kafecilerde de böyledir. ayrıca işlemci olarak amd düşünüyorum intel tercihim değil o konuda oyun konusunda işlemci olarak amd bir tık önde ilerliyor bence.

üstad ekran kartı amd tercihimiz değildir keza bu diğer kafecilerde de böyledir. ayrıca işlemci olarak amd düşünüyorum intel tercihim değil o konuda oyun konusunda işlemci olarak amd bir tık önde ilerliyor bence.
kısmen anlıyorum, müşteri kitlesi çok anlamayıp nvidia olsun diyebilirler de yani bence oyun oynatacağı için hiçbir sıkıntı olmaz

İnternet kafede AMD kart olmaz.

Fiyat konusunda katılıyorum F/P ama kafe için ideal değil, online oyunlarda performansı kötü, R5 5600'ü tercih ederim 225F'i etmem. %90'ı cs, valorant oynuyor.

Hedef kitlen ve müşteri potansiyeline göre değişir. Bana göre ideal R7 9700X + 5070 + 32GB Ram. Biraz daha parası olan kitlen varsa 9800X3D + 5080 alırsın, kitle daha F/P arıyorsa R5 9600X + 5060 yaparsın.
Önerilerini için müteşekkirim üstad. evet dediğin gibi bu iş birazda neye göre hitap edildiğine bağlı üst segment cafem için aşırıya kaçar müşterilerim bu kasaların potansiyelini karşılamaz. daha çok F/P almak mantıklı geliyor dediğiniz işlemciyi de araştırmıştım güzel performans veriyor onda şüphe yok. 5060 - 5060 ti arasında kaldım bu konuda ne dersin?

niye render almaya mı geliyo müşterilerin kafeye :(
İnternet kafelerin neden neredeyse her zaman NVIDIA ekran kartlarını tercih ettiğine dair bazı önemli noktaları paylaşmak istiyorum. Günümüzde çoğu işletme, her bilgisayar için ayrı bir disk kullanmak yerine CCBoot veya Netkafem gibi sunucu tabanlı "diskless" (disksiz) sistemleri tercih ediyor. Bu sistemlerde, tek bir işletim sistemi imajı aynı anda 20 veya daha fazla bilgisayar tarafından ortaklaşa kullanılıyor.

Böyle bir yapıda en kritik faktör sistem stabilitesidir. Eğer ana imaj üzerindeki bir AMD sürücüsü hata verirse, bu durum sadece tek bir bilgisayarı değil, o imajı kullanan tüm bilgisayarların aynı anda çökmesine neden olur. Bir işletme sahibi için bu, göze alınamayacak kadar büyük bir risk ve potansiyel kazanç kaybı demektir. NVIDIA'nın bu tür disksiz ortamlarda çok daha kararlı ve öngörülebilir bir performans sergilemesi, onu sektörün bir numaralı tercihi haline getiriyor.

Anladım hocam yinede söyleminiz istiyorum brşki ucuza bırakırsanız alırım diye
Satmayacağım sadece sistem yelpazesini genişleteceğim o yüzden.

kısmen anlıyorum, müşteri kitlesi çok anlamayıp nvidia olsun diyebilirler de yani bence oyun oynatacağı için hiçbir sıkıntı olmaz
Sizlere de aynı mesajı yazıyorum;
İnternet kafelerin neden neredeyse her zaman NVIDIA ekran kartlarını tercih ettiğine dair bazı önemli noktaları paylaşmak istiyorum. Günümüzde çoğu işletme, her bilgisayar için ayrı bir disk kullanmak yerine CCBoot veya Netkafem gibi sunucu tabanlı "diskless" (disksiz) sistemleri tercih ediyor. Bu sistemlerde, tek bir işletim sistemi imajı aynı anda 20 veya daha fazla bilgisayar tarafından ortaklaşa kullanılıyor.

Böyle bir yapıda en kritik faktör sistem stabilitesidir. Eğer ana imaj üzerindeki bir AMD sürücüsü hata verirse, bu durum sadece tek bir bilgisayarı değil, o imajı kullanan tüm bilgisayarların aynı anda çökmesine neden olur. Bir işletme sahibi için bu, göze alınamayacak kadar büyük bir risk ve potansiyel kazanç kaybı demektir. NVIDIA'nın bu tür disksiz ortamlarda çok daha kararlı ve öngörülebilir bir performans sergilemesi, onu sektörün bir numaralı tercihi haline getiriyor.

Son düzenleme:
Rtx 4070 ve r7 9700x uçurur 3 4 yıl taş gibi götürü eğer sıfır alıcam diyosanda 5060 lı 7500f sl

Önerilerini için müteşekkirim üstad. evet dediğin gibi bu iş birazda neye göre hitap edildiğine bağlı üst segment cafem için aşırıya kaçar müşterilerim bu kasaların potansiyelini karşılamaz. daha çok F/P almak mantıklı geliyor dediğiniz işlemciyi de araştırmıştım güzel performans veriyor onda şüphe yok. 5060 - 5060 ti arasında kaldım bu konuda ne dersin?

Satmayacağım sadece sistem yelpazesini genişleteceğim o yüzden.

Sizlere de aynı mesajı yazıyorum;

Siz yine diğer sistemleri de yazın duruma göre farklı şeyler önerilebilir belki. Yeni sistem olarak R5 7500F ve RTX 5060/5060Ti mantıklı bence.

Böyle bir yapıda en kritik faktör sistem stabilitesidir.
ben araştırdım biraz ama diskless sistemde gpu stabilitesinin bir etkisini göremedim. yine de kafe sahibi sizsiniz daha iyi bilirsiniz. ben de biraz kar edicem diye amd almazdım sanırım ama sorun çıkaracağından değil. müşteri kitlesini kaçırmamak için

Kardeşim ben kaç yıllık kafeciyim kendi tecrubeme göre söylüyorum sen son kullanıcı kafası ile yazıyorsun, Bir kafe gitsin RX 9060XT alsın diğer 4060 alsın müşteri, Nvidia olana gider. Aynı şekilde monitör 60Hz olsa bile FPS'e bakar, R5 5600 alsın diye demiyorum 225F yetersiz olduğu için söylüyorum yüksek FPS'lere çıkamıyor işlemci. Fiyatı istediği kadar ucuz olsun, para kazandırmadıkça işe yaramaz! Bu işin inceliklerine ben hakimim.
kaç yıllık neci olduğunu bilemem ama ben 40 yaşıma yaklaşıyorum o kadar cafe tecrübem oldu hiç bir internet cafeye gelen müşterinin senin makinanda nvidia kart var mı diye sorma saçmalığı hiç görmedim. müşteriler ''şu şu şu oyunları oynayacağım yada şu şu şu işi yapacağım, performans verir mi veya kaç fps verir'' diye basit sorular sorar peşine saatlik ücreti öğrenip makinesini seçip oturur. bak hayatımda bu kadar ince detay nvidia var mı sorusunu soran müşteri hiç görmedim. en fazla gördüğüm bana çok güçlü makine lazım diyeni gördüm. cafe sahipleri zaten amd nvida kısmına takılmaz çünkü onlar için ilk unsur bileşenleri çok ucuza alabilmek peşine elektrik tüketim olayı ve son olarakta hangi sistem ne kadar yakar ne kadar kaçar derdi daha önemlidir. he bu arada 225f yerine 5600 önermen çok garip çünkü 225f daha güçlü ve güncel bir platform. sanırım bunu karıştırmışın yüksek fps falan demişsin ama heralde 225fin 7500f muadili olduğunu biliyorsundur diye tahmin ediyorum. çünkü inceliklerden bahsediyorsun, hani bu inceliklerin üstüne garip garip 225f gibi ucuza hatta toplu alımda baya ucuza güncel bir platform yerine ticari bir işletme için ölü platform olan ddr4 ryzen 5600 önermek bana aşırı abez ve mantık dışı kaçıyor :)

Son düzenleme:
Ben ara modeller tercih etmiyorum, 5060 ya da 5070 alırım 5060 ti yada 5070 ti almam aslında onlar daha mantıklı olsa da müşteride karşılığı yok. F/P olacaksa 5060 güzel tercih. Yanına 7500F ya da 9600X koyabilirsiniz. İlk etapta 16GB tek kit alırsınız, ram fiyatları ucuzlayınca 32Gb yaparsınız. Şuan 16 yetiyor sadece Rust 32GB istiyor bizde.
bak 40 yaşıma yaklaşıyorum o kadar cafe tecrübem oldu bir internet cafeye gelen müşterinin senin makinanda nvidia kart varmı diye sorma saçmalığı hiç görmedim. müşteriler ''şu şu şu oyunları oynayacağım yada şu şu şu işi yapacağım, performans verir mi veya kaç fps verir'' diye basit sorular sorar peşine saatlik ücreti öğrenip makinesini seçip oturur. bak hayatımda bu kadar ince detay nvidia var mı sorusunu soran müşteri hiç görmedim. en fazla gördüğüm bana çok güçlü makine lazım diyeni gördüm. cafe sahipleri zaten amd nvida kısmına takılmaz çünkü onlar için ilk unsur bileşenleri çok ucuza alabilmek peşine elektrik tüketim olayı ve hangi sistem ne kadar yakar ne kadar kaçar derdi daha önemlidir. he bu arada 225f yerine 5600 önermen çok garip çünkü 225f daha güçlü ve güncel bir platform. sanırım bunu karıştırmışın yüksek fps falan demişsin ama biliyorsundur heralde 225fin 7500f muadili olduğunu diye tahmin ediyorum. çünkü inceliklerden bahsediyorsun, hani bu inceliklerin üstüne garip garip 225f gibi ucuza hatta toplu alımda baya ucuza güncel bir platform yerine ticari bir işletme için ölü platform olan ddr4 ryzen 5600 önermek bana aşırı abez ve mantık dışı kaçıyor :)
Ben 5600'ü alsın demedim ki o bir örnek 225F'in ne kadar yetersiz old.na atıfta bulunmak içindi. Buna bu kadar takılma ayrıca insanların davranışları ve psikolojileri çok farklı ve hepsi senin gibi bilgili değil örnek olarak ben kafemi full 3090 doldurmuştum, diğer kafeden çocuklar geldi abi orda 4060 var orası daha iyi diyor ya da başka örnek wraith w75 v2 koydum, adamlar mekanik klavye neden almadın, bu mekanik değil diyor. Onun bildiği mekanik blue switch çat çut ses çıkaran şey. Bu arada çocuk dediklerime bakma benim yaş kitlem küçük değil çevremde lise yok full üniversite öğrencileri ve askerler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,941
Üyeler
201,075
Son üye
crqdles

Geri