Yardım En Ucuz Glossy (Parlak) OLED Monitör Önerisi ve Tartışma Konusu

k0nzsi4

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,010
Selamlar. Her OLED monitörün panelinin Glare mi yoksa Glossy mi olup olmadığını bilemiyoruz bu bağlamda bu konuyu rehber ve tartışma başlığı niteliğinde açmak istedim. Bende yakın zamanda OLED monitör alacağım fakat ne alacağımdan hiç emin değilim. 27" 2K 240HZ Glossy panel istiyorum. Bu özelliklerde en ucuzu olsun. Önerilerinizi alabilirim. Monitör ustaları doluşsun. Başta @Tayfunns hocamı beklerim.

Önden diğer arkadaşları alalım bakalım ne olacak merakla bekliyoruz. Hep ben hep ben nereye kadar

XG27AQWMG
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

321 up x24 önercektim de 50k vermem ona ben üst modeli 43 e satıldı kazıklanma hissini yediremezdim kendime
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

konuyu tam okumamışım en ucuzu yazmış glossy oled aoc var en ucuz. en ucuz mat da şuan 17k samsung g5 ben oled almışken en ucuzunu almazdım tercih ve bütçe meselesi

Son düzenleme:
XG27AQDGMR

Konuyu iyi okuyun dostlar EN UCUZ GLOSSY OLED. 30K lık monitör önermeyin :D Her şey bütçe meselesi ucuz diye gidip 180hz mat oled samsung almak istemiyorum biraz daha sıkıp glossy istiyorum olabilecek en ucuz glossy hangisi ise tayfun hocamın yorumuyla merak ediyorum @Tayfunns senden başka yok gibi hocam

yani en ucuz diyorsan itopya indiriminde 18K'ya aoc düşüyordu 2k 27 240hz glossy qd-oled ama hdr performansı iyi değildi diye hatırlıyorum

seçenekler 3. nesil qd 3. nesil woled ve 4. nesil woled
ben olsam 3. nesil woled direkt elerim burnin en riskli olduğu için ama trueblack400 bile olmayan qd almak yerine bunu almak olabilir, xg27aqdmgr gibi
4. nesil woled parlaklık olarak en tatmin edicisi, abl olmadığı için peak1000 ile hdr tatmin eder, ömür olarak graybanding uzun vadede artabiliyor, ömür olarak yine arada bıraktırıyor
3. nesil qd oled de parlaklık olarak peak1000 düzgün çalışmadığı için hdr tatmin etmiyor, trueblack400 düzgün çalışıyor ama giriş kalıyor, karanlık odada bile tam tatmin etmiyor

şu an oled alınacaksa ve hdr tatmin etsin isteniyorsa bence trueblack500 modellere bakılmalı ama onların fiyatı da çok pahalı
aynı zamanda ömür olarak 4. nesil qd olede daha çok güveniyorum, şu an sadece 4k modellerde var

yani bu bütçede miniled tercih ederdim galiba, tcl'in ipsleri var onlarda polarizer yokmuş, ne kadar sıkıntı tam bilmiyorum ama hdr daha iyi olur, va msi falan vardı
ya da gittiği yere kadar xg27aqwmg ya da aqdmgr de olabilir ya da onların eşdeğerleri

Son düzenleme:
Konuyu iyi okuyun dostlar EN UCUZ GLOSSY OLED. 30K lık monitör önermeyin :D Her şey bütçe meselesi ucuz diye gidip 180hz mat oled samsung almak istemiyorum biraz daha sıkıp glossy istiyorum olabilecek en ucuz glossy hangisi ise tayfun hocamın yorumuyla merak ediyorum @Tayfunns senden başka yok gibi hocam
En ucuz Glossy qd oled bu var ancak sdr ve hdr parlaklığı düsük samsung g5 gibi. Farkı ekran yüzeyi, 240hz olması ve pivot. Aoc q27g41zdf gibi. Oled care sistemi var ancak burn ın garantisi yok Lenovo da
16602.webp

En ucuz Glossy qd oled bu var ancak sdr ve hdr parlaklığı düsük samsung g5 gibi. Farkı ekran yüzeyi, 240hz olması ve pivot. Aoc q27g41zdf gibi. Oled care sistemi var ancak burn ın garantisi yok Lenovo da
Alıntıyı görüntüle
Şuan güncel olarak en ucuz olan F/P lenovo'nun üstte tayfunun attığı. Ama dediklerine göre lenovda 3 yıl garanti olmasına rağmen yanık için garanti yokmuş. Yanık durumunda THH'den tamir ettirilebilir ama uğraşmak ve kaliteli insanlara denk gelmek gerekir.
En ucuzu şuan lenovo, bütçe 24k'ya çıkarsa rakipler değişir. Çıkmazsa değişmez.

Alıntıyı görüntüle
Bunun glossy olup olmadığını merak ediyordum günde 3-4 saat hadi olsun 5 saat max çalışır işten geldikten sonra. Her gün de olmaz eve geleli 1 saat 40 dk oldu pcye geçmedim mesela bence devasa sorunlar yaşatmaz gibi.

Geri