Rehber I.R.O.N. Güç Kaynağı (PSU) Tier List – Alpha | 2025

Logo rev 1.0.webp

Herkese selamlar,

Uzun zamandır aklımda olan bir tier list’i sonunda hazırlamayı kısmen bitirdim. Ancak bunu yayınlamış olmam, listenin tamamen bitmiş olduğu anlamına gelmiyor. Hâlâ çok sayıda eksik model mevcut; fakat hayatımda yaşanan bazı sebeplerden dolayı bu hâliyle paylaşmak istedim. Köşede boşuna duracağına, en azından insanlara fayda sağlamasını istedim. Umarım beğenirsiniz.

Ayrıca belirtmek isterim ki bu tier list, SPL’s’ten tamamen farklı bir formatta.

Eğer aradığınız bazı modelleri bu listede bulamazsanız, önce eski tier list’ime göz atabilirsiniz; orada daha fazla model mevcut. Orada da yoksa SPL’s tier list’ine bakmanızı öneririm.

Dikkat!!!
Tier list'i ilk açtığınızda boyut muhtemelen %100 olacaktır. Onu Tier List'i en iyi şekilde okuyabilmek için en düşük %90, en fazla %65 yapın.​

Son düzenleme:
Hazır kasa içinde geliyor ya satacağım ya da kullanacağım, NZXT C1000 klasik cw tıslama sesi yaptığından dolayı şans vermek istedim, eğer sessiz olursa diye. SPL neden A- vermiş olabilir peki? Sonuçta teneke değil.
Niye öyle vermiş bilmiyorum. Elektriksel perfromansı iyi değil, korumalar düzgün ayarlı değil, iç bileşenler segmentine göre iyi değil. Bunlara göre A'ya yaklaşamaması lazım normalde.

Hazı kasayla geliyorsa değiştirmeye gerek yok.

Niye öyle vermiş bilmiyorum. Elektriksel perfromansı iyi değil, korumalar düzgün ayarlı değil, iç bileşenler segmentine göre iyi değil. Bunlara göre A'ya yaklaşamaması lazım normalde.

Hazı kasayla geliyorsa değiştirmeye gerek yok.
Yani hazır kasa derken şu boş kasa modelini sipariş verdim, içinden SAMA G1000'de geliyor. O yüzden şans vermek istedim. Daha önce PSU'nun arka odada yer aldığı akvaryum kasa kullanmadım bu şekilde . Şu anki kasamda PSU kasanın altında.

Eğer ses konusunda daha iyi bir yalıtım olur diyorsanız işimi garantiye alıp direkt NZXT'yi takıp yoluma devam ederim.
Ses konusunda çok bir değişim olmaz derseniz de SAMA'yı dener CW yapmıyorsa yoluma onla devam ederim.

SAMA'da TR'de bilinmiyor bu arada şaşırdım kasası da fena değil.

1786286089607.webp

1 ay öncesine kadar bakıyordum bende psu nzxt c1200 aldım v2 modelini kronik sıkıntısı olmayan gayet iyi şuan

Yani hazır kasa derken şu boş kasa modelini sipariş verdim, içinden SAMA G1000'de geliyor. O yüzden şans vermek istedim. Daha önce PSU'nun arka odada yer aldığı akvaryum kasa kullanmadım bu şekilde . Şu anki kasamda PSU kasanın altında.

Eğer ses konusunda daha iyi bir yalıtım olur diyorsanız işimi garantiye alıp direkt NZXT'yi takıp yoluma devam ederim.
Ses konusunda çok bir değişim olmaz derseniz de SAMA'yı dener CW yapmıyorsa yoluma onla devam ederim.

SAMA'da TR'de bilinmiyor bu arada şaşırdım kasası da fena değil.

Alıntıyı görüntüle
SAMA Türkiye'ye gireli daha 5 ay bile olmadı heralde. Bir de resmi distrübütörü heralde bilinmedik Bizdehesaplı sitesi. Öyle olunca bir süre daha bilinmemesi normal.

CW şans işi. SAMA'da da çıkma ihtimali var. Fan sesi konusunda NZXT daha başarılı SAMA'ya göre. O yüzden fark olmaz.

Son düzenleme:
SAMA Türkiye'ye gireli daha 5 ay bile olmadı heralde. Bir de resmi distrübütörü heralde bilinmedik Bizdehesaplı sitesi. Öyle olunca bir süre daha bilinmemesi normal.

CW şans işi. SAMA'da da çıkma ihtimali var. Fan sesi konusunda NZXT daha başarılı SAMA'ya göre. O yüzden fark olmaz.
Bu tarz kasalarda PSU direkt kasaya takılı mı geliyor?

Eğer öyleyse önce bir SAMA'yı denerim. Hayır, ayrı bir kutuda geliyorsa NZXT ile yola devam. Kaderimi belirleyecek faktör de biraz komik :D

Bu tarz kasalarda PSU direkt kasaya takılı mı geliyor?

Eğer öyleyse önce bir SAMA'yı denerim. Hayır, ayrı bir kutuda geliyorsa NZXT ile yola devam. Kaderimi belirleyecek faktör de biraz komik :D
Muhtemelen takılı gelir.

Son düzenleme:
Hocam ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık, harika bir liste olmuş. Ben de dayanamadım fsp hydro ptm pro 1200w aldım tabii 3.1 ve 5.1 olanı aldım. Sitenin linki bu;
İyi mi ettim bilemedim ama aldım.
Kötü olmuş bence. 14.000TL 1200W için çok uçuk fiyat. Benzer kalitede 10.000TL'nin altında modeller var. Ki bazıları daha sessiz, kasası daha kısa ve kabloları örgülü.

Aga bu c1000 psu B+ segment değil miydi ya ben öyle hatırlıyorum.
NZXT C1000 2024 A+.

Kötü olmuş bence. 14.000TL 1200W için çok uçuk fiyat. Benzer kalitede 10.000TL'nin altında modeller var. Ki bazıları daha sessiz, kasası daha kısa ve kabloları örgülü.

NZXT C1000 2024 A+.
Karıştırdım o zaman eyv.

NZXT C1000 2024 A+.
Sağlık olsun hocam, aldık bir kere, lian li strimer kablo aldığım için örgülü kablo çok dert olacağını sanmıyorum

Geri