Ddr5 Sistem İçin Yorum ve Öneri Lütfen

BirLisans

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
105000
Merhaba ,

DDR5 Bir sistem topluyoruz. Ram ve sıvı soğutucu kararı daha vermedik. Ama işlemci kesin bu olmalı ekran kartıda 5060ti 16gb olmak zorunda.

Buna dayanarak önereceğiniz Ram Varmı yada Soğutucu Bunun yanı sıra burada şu şunla değişse daha iyi olur dediğiniz özellikle anakart için varsa yorumlarınızı bekliyorum.

RTX5060Ti 16GB Twin X2 128Bit GDDR7 Ekran Kartı N506T2-16D7-191073N

Ryzen 9 9950X 4.30GHZ 64MB Am4 Tray Işlemci (Grafik Kart Var, Fan Yok)

GameBooster E8501B 850W 80+ Bronze ARGB Mesh E-ATX Siyah Kasa

500GB WD BLUE SN5100 M.2 NVME 6600/5600MB/s WDS500G5B0E SSD

Msı MB B850 Gamıng Plus Wıfı Am5 Ddr5 8200MHZ(OC) Dp 3x M.2 USB 10GBS 5g Lan Wı-Fı 7 Atx

Kasa psu kötü , m2 çok az bu bütçeye. Ram ne seçeceksiniz ve neden bu kartla işlemci özel bir sebebi mi var

Kasa psu kötü , m2 çok az bu bütçeye. Ram ne seçeceksiniz ve neden bu kartla işlemci özel bir sebebi mi var
Görünüşün hiç bir önemi yok öncelikle.
Kartla işlemcinin özel sebebi bu kart ve işlemciyle diğer şeyler farklı seçeneklerle farklı sistemler kuruldu. Kullanacağımız işte istediğimiz performansı verdiğinden emin olduğumuz için. Farklı 1-2 tane daha iyi özelliklerle olduğunda bu yapıdaki performansı alamıyoruz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ram ise 6000mhz cl30 -32 gibi 16x2 seçeneklerini arıyorum

Ram olarak patriot viper 6000mhz cl30 ramlar baya güzel, soğutucu olarak soğutma yaprak sayısı fazla pompa değerli yüksek ve stabil bir sıvı soğutma al, ucuz diye rgbli saçma sapan soğutma alma işlemci tam yükse 220w gibi güzel değerlere çıkıyor. Bir de arkadaşın kasa ve psu kötü yorumu görsel olarak değil kalite olarak kötü bu gibi kalitesiz markaların psularını pek tavsiye etmiyoruz. Nasıl bir iş istasyonu kuracaksınız bilmiyorum ama değişik bir sistem olmuş :)

Görünüşün hiç bir önemi yok öncelikle.
Kartla işlemcinin özel sebebi bu kart ve işlemciyle diğer şeyler farklı seçeneklerle farklı sistemler kuruldu. Kullanacağımız işte istediğimiz performansı verdiğinden emin olduğumuz için. Farklı 1-2 tane daha iyi özelliklerle olduğunda bu yapıdaki performansı alamıyoruz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ram ise 6000mhz cl30 -32 gibi 16x2 seçeneklerini arıyorum
YApma be kraş 5060 ti 16gb ne 5070 dene görürsün fsrkı nasış emin olamıyon anlamıom

Ram olarak patriot viper 6000mhz cl30 ramlar baya güzel, soğutucu olarak soğutma yaprak sayısı fazla pompa değerli yüksek ve stabil bir sıvı soğutma al, ucuz diye rgbli saçma sapan soğutma alma işlemci tam yükse 220w gibi güzel değerlere çıkıyor. Bir de arkadaşın kasa ve psu kötü yorumu görsel olarak değil kalite olarak kötü
bu gibi kalitesiz markaların psularını pek tavsiye etmiyoruz. Nasıl bir iş istasyonu kuracaksınız bilmiyorum ama değişik bir sistem olmuş :)
evet malesef ki değişik bir sistem. dediğniz gini yaptım 240mm bir sıvı soğutma aldım ekran kartını 3 fana değiştirdim.
YApma be kraş 5060 ti 16gb ne 5070 dene görürsün fsrkı nasış emin olamıyon anlamıom
Denenmiş sistem var. o yüzden böyle isteniyor bu şekilde alındı.

100bin lira harcayıp o psuyu almak. Kolay gelsin.

Ekler

• psu.webp
    psu.webp
    32.5 KB · Hit: 10
Geri