Akıllı Ev Kurulumu Konusunda Destek

Akhisarli45

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
372
Yeni çıktığım eve akıllı ev sistemi kurmak istiyorum. Çok komplike bişey yapmayı düşünmüyorum akıllı ışıklar günün saatine göre beyaz seviyeleri değişecek. Akıllı perde motoru iki noktaya ve akıllı ev sistemiyle uyumlu termostata bağlı sıcaklık sensörleri (günün farklı saatlerinde farklı sıcaklıklar için.

İlk sorum bunlar için rasperrypi alıp home kit kurmalımıyım?

Işıklar için İkeanın matter uyumlu ampulleri ve matter uyumlu düğmeleri vardı onları kullanmayı düşündüm fiyatları uygun geldi, ikinci bir olasılık da direk duvardaki anahtarlı değiştirmek. Anahtarlar da nötr yok ama iki odaya ben kendim çektim önceki evimden kalan sonoff wifi röleler vardı onları bağlamak için ama duvardaki anahtarların yuvaları küçük sığmadı.
Sesli kontrol için ne kullanabilirim gördüm Google nestlerin ucuz alternatifi var mı ?
Son olarak aklıma gelen matter altyapili bir sistem kurarsam bridge olarak ne kullanabilirim.

Şimdilik aklıma gelen bunlar farklı önerileri olanlar varsa onada açığım

Eski bir laptopun varsa ona kur daha rahat
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran olarak da ben eski telefonlarımı kullanıyorum sesli asistan ve kiosk görevi için

Bende sisteme yeni başlıyorum önceden kullandığım akıllı prizler vardı tuya ile kullanıyordum şimdi matter kullanarak evdeki tüm anahtarları akillandirmaya çalışıyorum ben eski bir leptop vardı ona haos kurdum çok düşük güç tüketiyor sorun yaşamadım hiç şuan bridge ihtiyacım yok ama bende Ikea ürünleri kullanmak istiyorum o yüzden hem matter thread hemde zigbee destekleyen sonoff dongle max kullanabilirsiniz ileride bende onu kullanmayı düşünüyorum

Geri