Ya prizde hep takılı kalıcak zaten de gece yatarken şarjda kalsın mı durmadan geceleri cıkar takda bozmasın kasanın dna sınıBen hayatım boyunca çıkarmadım hiçbir sıkıntısını da görmedim duymadım. İki türlü de bir zararı yoktur ama için rahat etsin istersen çıkartıp yatabilirsin.
Bilgisayarın markaya özel yazılımında batarya limitleyicisi varsa onu kurup %50'ye sabitleyebilirsin, daha sağlıklı olur. Adaptör hep takılı kalabilir, ben bir arıza yaşayanı duymadım hiç bu davranıştan ötürü.Ya prizde hep takılı kalıcak zaten de gece yatarken şarjda kalsın mı durmadan geceleri cıkar takda bozmasın kasanın dna sını
Ben oyun oynuyorum ztn bilgisayarı actıgım zaman o zaman adaptörde ve prizde takılı kaldın gece yatarken adaptörü mü çekiyinBilgisayarı açık bırakıyorsan takılı dursun. Oyunu kapatınca çıkarabilirsiniz, ara sıra pilde kullanıp azaltmanın faydasını görürsünüz.
Prizden çok oyun oynadıktan sonra dizüstüy hemen kapatmayın, bağlantıdaki anlatılan komut ile 30 dakika veya 1 saat sonraya otomatik kapanma ayarlayın. Bu süreçte oyunu kapattıktan sonra dizüstü kendini soğutması için zaman tanıyın.
Gerek yok, sadece oyunu kapattığınızda hemen dizüstüyü kapatmayın, otomatik kapanma ayarlayın o kapansın. Prizde durması bir sorun değil.Ben oyun oynuyorum ztn bilgisayarı actıgım zaman o zaman adaptörde ve prizde takılı kaldın gece yatarken adaptörü mü çekiyin
Pilin hep %80 üstü olması ve uzun süre döngüye girmemesi zararlı onun dışında gece çeksen pek farkı olmaz.Ya prizde hep takılı kalıcak zaten de gece yatarken şarjda kalsın mı durmadan geceleri cıkar takda bozmasın kasanın dna sını