Abo durumlar vahim 9800x3d den geçerim diye düşünüyordum
9800x3d in varsa 3-4 yıl işlemci ihtiyacın olmaz ya. Halen ne olacağı belli değil performans sıçraması yapamayacaklar belkide?
Yeni nesil çıktıkça upgrade olayı bitti artık (sistemi çok eskimişse upgrade ona haktır. Ama 7800x3d den 9800x3d e geçmek isteyene nasıl gereksiz upgrade ise bugün belki 10800x3d ye upgrade gerek kalmayabilir veya daha ilerisi için). Ben kendi milletimiz için böyle düşünüyorum en azından (alım gücü belli). Ben hala 5800x3d kullanıyorum. 7800x3d/9800x3d alsam performansta sıçrama yapacak mıyım? BARİZ EVET. Ama monitörüm zaten 240 hertz ben 240 fps üstünü alsam ne almasam ne zaten o fpslerde geziyorum

2k olsun oled olsun dersem BELKİİİ…
Birde oyun oynamaya kalktığımda artık çocukluğumdaki gibi saatlerce başında oturup pür dikkat oynadıkça daha çok haz aldığım bi psikolojimde yok. Eskiden neydi öyle win alınca ağzım kulaklarımdan inmezdi “ne maçtıı beeee öfff çok iyiydi” dediğim günler yok
E birde oyun oynama isteğimizde azalıyor artık her yeni sistem sizi bulutlarda hissettirmesi eskisi gibi olmaz (bence).
Yaş alıyoruz gençler yaş… ilerde pcde oturup oynamaktan daha fazla haz verecek arayışlara illaki gireceksiniz bunun kaçarı yok. Oyunlarımız (steam) dahil dolar kuru üzerinden artık. Oyun almak yük, sistem upgrade etmek yük, oynayacak arkadaş bulmak zorlaşacak (evlenecekleriniz olacak çoluk çocuğa karışacak olanlar olacak). Hayat kolaylaşacağına zorlaşıyor
Benim beraber oynayacağım arkadaşım kalmadı mesela

birisi evlendi çocuğa karıştı öbürü ise iş buldu işten geldikten sonra zaten az vakti kalıyor onuda kardeşiyle tarkov oynayarak değerlendiriyor birisinin oyunla hiç arası yok öbürüde benim oynadığım oyunları oynamıyor vs vs…
Günün sonunda bide iş hayatı elbette. İş hayatından dolayı oynayabildiğiniz o en fazla 2-3 saatlik oyunda “keşke işlemcim ve gpu’um şu olsaydı” diyebilecek kadar kafa yorarak oynayamayacaksınız. Eve gelip oynarken bide lose günü denk gelirse eyvah eyvah.. ne 5090 seni pozitif tutar nede 9950x3d
Çok kaygılanmaya gerek yok beyler kısacası. Yaş alıyoruz hayatta farklı zevkler ve arayışlara giriyoruz. Bugün 2 saat oynayıp zevk aldığın oyun yarın bi gün sevdiğin insanla dışarı çıkıp temiz hava eşliğinde 2 saat oturup kahve içip vakit geçirmekten çok daha az cazip hale gelecek, başka bi konuyu öğrenmeye çalışmak oyun oynamaktan daha zevkli hale gelebilir vs vs 
çok ama çok aşırı bağımlı ve halen zevk alarak oynayan arkadaş işindeki 1. Ayını bitirdikten sonra eve gelip “bazen açıp oynayasım bile gelmiyor direkt başka şeylerle uğraşıp uykuya geçiyorum” diyor

onun bağımlılığını ve aldığı hazzı ben biliyorum (keşke bende onun hazzı olsaydı). O bile bunu yapıyorsa benim için söz bitmiştir
Gerçekler bunlar.. üzülmeyin ama sevinmeyinde

. Kaygılanmayında hele. İhtiyaçlarınız nedir bilmiyorum ama elinizdeki donanımlar sizi yıllarca götürecek potansiyelde artık

Kimisi vardır illaha “işlemcim şu olacak gpu’um şu olacak yoksa rahat edemem” diyorsa o arkadaşa yorum yapamam.
Rekabetçi yenilikçi oyunda kalmadı ki? Senelerdir lol, valorant, cs2, fortnite, pubg 5lisinde dolanıp duruyor dünya. Bi overwatch takip etti bi marvel rivals geldi bide arc raiders. Yenilikçi 3 oyun oldu. Geri kalanlar zaten çok büyük oranda hikayeli. Strateji oynayanda yok. Bugün Türkiyede kaç kişi “Starcraft 2” oynuyodur mesela?
Mmorpg tayfasının yaş kitlesi büyük olduğu için oda performanslı bilgisayardan ziyade hangi itemi düşürürüm, klanca büyük savaşlarda nasıl boy gösterip kazanırız, dostluklar edinebilir miyim? derdinde (oda çok saat harcayamıyor işinden dolayı. Kimisi var evli barklı)
Araba yarışı tayfasındaysa malumunuz onun sevenide direksiyon setli yarış simülasyonlu oynamak ister ilk başta
Bi nescafenizi çayınızı koyup balkona çıkıp şöyle etrafı incelemeden elinizde telefon almadan öylesine gökyüzüne baka baka için. Zaten “ne demek istediğimle” karşı karşıya geleceksiniz
güzel bi film keşfedip geceyi onunla noktalarsın sonra “keşke 5090’ım olsa” diye hayal kurmayı bırakırsın bi anda çinkü film iyi gelmiştir
Vesaire vesaire vesaire
Bla bla bla